Tilbud

Vil du kansellere dine ferieplaner for $ 11K? En familie gjorde

Vil du kansellere dine ferieplaner for $ 11K? En familie gjorde

Du brukte måneder på å spare. Du tok deg tid til jobb. Du stod opp hele natten for å sikre at du hadde alt du trengte å fly ut før soloppgang.

Deretter kommer du til flyplassen, og du hører kunngjøringen: Flyselskapet overbooket flyet ditt, og portagenter som står mellom deg og lykke til ferien, ser etter frivillige å gi opp plassene sine. Nei. Ikke interessert.

Med feriemomentene fra potensiell ødeleggelse, er din første tanke trolig: Hvorfor på jorden ville et flyselskap selge flere billetter enn seter?

Svaret er faktisk ganske enkelt. Gjennomsnittlig, 5-15% av reisende som betalte for en billett på flyet ditt, vil ikke vises. Flyselskaper oversell billetter i håp om å holde fly full, selv om det ikke er noen show.

Så hvorfor trenger de frivillige til å gi opp seter? Vel, statistikken for no-shows er ikke perfekt. Noen ganger dukker opp flere mennesker enn flyselskapet forventer.

Lagre ferien og senke sjansene for å bli rammet

Dessverre er det ingen idiotsikker måte å garantere at du ikke blir rammet hvis flyselskapet overbooket flyet ditt. Det er fordi når du kjøper en flybillett, betaler du faktisk for reisen selv ikke et bestemt sete på et bestemt fly, ifølge TechCrunch.

Og hvis ingen frivillige til å gi opp sitt sete, må flyselskapets ansatte bestemme hvem som skal støte. Eksperter på Wall Street Journal har noen forslag til hvordan du kan gjøre det mindre sannsynlig at du vil være den som flyselskapet støter på.

1. Velg et seteoppdrag når du bestiller flyet. Hvis du allerede har et tilordnet sete, er det sjansen for at du får det når du går om bord. Noen flyselskaper krever et gebyr for å gjøre dette, men det kan være vel verdt det å unngå å bli rammet.

2. Sjekk tidlig. Noen flyselskaper bruker innsjekkingstider for å avgjøre hvem som skal kutte. Den siste til å sjekke inn er ofte den første flyselskapet støter.

3. Reise med en gruppe. Flyselskaper er mindre tilbøyelige til å støte familier som reiser med barn, ifølge The Wall Street Journal. Så hvis du vil sikre at setene dine er trygge, kan du kjøpe alle billettene samtidig, eller ring flyselskapet for å sikre at ansatte vet at alle billettene dine er en del av samme reservasjon. (Dette kan også fungere når du reiser med venner.)

Selv om disse tipsene vil forbedre sjansene dine, kan du likevel bli rammet på en seriøst overbooket flytur.

Komme bumped fra en Overbooked Flight? Slik gjør du det beste

Flyselskaper er ofte villige til å betale for de ulemper som kommer med overbookede flyforsinkelser.

Nå har du sikkert hørt hvordan en familie racked opp $ 11000 i flygebyrer under en spesielt dårlig weekend med værrelaterte forsinkelser som påvirket mer enn 150 Delta Airlines-flyvninger.

Mens flyselskapet ikke skylder deg noe for mindre forsinkelser eller kanselleringer av innenlandsfly, kan de være liberale med freebies i navnet på god kundeservice.

Hvis du frivillig gir opp plass på et overbooket fly, Du kan be om flygebyrer, flyselskapsmiljøer, måltidskuponger for flyplassrestauranter eller salongpass, og flyselskapene er sannsynligvis ponny opp for å holde deg glad.

Som en bonus, hvis du har betalt for turen med et kredittkort og opplever store forsinkelser som krever uplanlagte overnatter, kan kredittkortselskapet bidra til å betale for de ekstrautgiftene som oppstår. For eksempel kan de som har en Chase Safir-foretrukket, få opptil $ 500 refundert per billett for å dekke kostnaden for mat og overnatting dersom et flyselskap forsinker et fly mer enn 12 timer.

I mange tilfeller, hvis flyselskapet støtter deg ufrivillig, har du noen rettigheter som kan hjelpe enda mer.

Mens et flyselskap ikke skylder deg noe hvis det støter deg fra en overbooket flytur, men fremdeles kommer deg til reisemålet ditt innen en time etter opprinnelig planlagt tid, kan det måtte betale seg hvis ventetiden din er lengre, ifølge US Department av transport.

Hvis du ankommer en til to timer for sent, skylder flyselskapet dobbelt prisen på billetten opp til $ 675. Hvis flyselskapet gjør deg mer enn to timer for sent, skylder du deg å firedoble prisen på billetten opp til $ 1,350.

Det er noen kvalifikasjonskrav for å motta denne kompensasjonen, ifølge DOT. Først må du ha en bekreftet reservasjon på flyet. For det andre må du sjekke inn før flyselskapets frist - vanligvis 10-30 minutter før en innenlandsavreise (opptil en time i noen tilfeller) eller opptil tre timer før en internasjonal avreise. Noen flyselskaper vurderer å sjekke inn som billett- og bagasjeteller, men de fleste anser dette som ombordstigning.

Forhåpentligvis kompensasjonen vil lindre smerten hvis våre tips for å holde deg i et sete ikke trene.

Din sving: Har du noen gang blitt ufrivillig støtet av et fly? Hvordan kompenserte flyselskapet deg?

Desiree Stennett (@desi_stennett) er en stabforfatter på The Penny Hoarder. Hun har aldri blitt rammet av et overbooket fly frivillig eller ufrivillig.

Skrive Inn Din Kommentar