Penger

Nye Medicare-kort betyr nye svindel: Her er hva du trenger å vite

Nye Medicare-kort betyr nye svindel: Her er hva du trenger å vite

I fjor fortalte vi deg om de nye Medicare-kortmottakene ville komme i 2018.

De nye kortene vil ikke lenger inneholde sosialsikkerhetsnumre, kjønn eller signaturer, og vil i stedet bruke en datamaskingenerert serie med bokstaver og tall for bedre å beskytte mottakerens identiteter mot svindel.

Og så snart annonseringen ble gjort, begynte svindlere å bruke de nye kortene som agn for ny identitetstyveri taktikk.

Det er derfor vi kan ikke ha fine ting.

Medicare svindel er ikke noe nytt, og disse svindelene er de samme ulvene i forskjellige moo-moos.

Svindlere vil ringe opp Medicare-mottakere og fortelle dem at for å få sitt nye kort, må de gi sine personnummer og bankinformasjon.

Derfra kan svindleren bruke personnummeret til å åpne bankkontoer, få medisinsk hjelp, og stjele fordeler eller skattemessige tilbakebetalinger.

Dette er uheldig, men de nye kortene er for sent. I tilfeller av svindel er antall sosialsikkerheter vanskelig å forandre, men hvis noen skyggefullt får tak i din Medicare unike identifikator, kan det lett bli slått på.

Det er 58,5 millioner Medicare-kort som sendes ut mellom april 2018 og april 2019, noe som gir mange muligheter for disse svindlere. For å redde deg eller noen du kjenner stresset med identitetstyveri, her er fakta om hvordan du får ditt nye Medicare-kort.

1. Du trenger ikke å gjøre noe for å få ditt nye Medicare-kort

Regjeringen er opptatt nok. Medicare kommer ikke til å ringe deg og ber om informasjon den allerede har. Det eneste du trenger å gjøre er å sørge for at postadressen din er oppdatert og bare sitte og vent på kortet ditt.

Hvis du er bekymret for at adressen din ikke er oppdatert, kan du oppdatere den på tre måter: Internett, via telefon (ved å ringe 800-772-1213) eller på et lokalt kontor for trygdeordninger.

2. Forvent ikke kortet ditt med en gang

Snakker om å sitte og vente på ditt nye kort, vil du kanskje stå opp og gå litt rundt.

Medicare sender ut kort etter geografisk område over 12 måneder. Du kan sjekke nettsiden for å se hvor du faller på leveringsskjemaet.

3. Ditt nåværende kort er godt gjennom slutten av 2019

Ikke vær panikk hvis du ikke ser ditt nye kort snart.

Nåværende kort vil bli akseptert til 31. desember 2019. Når du får ditt nye kort, kaster du straks den gamle og begynner å bruke den nye. Nye kort trenger ikke å bli aktivert og vil bli akseptert umiddelbart ved levering.

4. Medicare Advantage Cards endres ikke

Forvent ikke et nytt Medicare Advantage-kort. De bruker allerede unike identifikasjonsnumre, slik at de ikke endres.

5. Rapportering Svindel hjelper alle

Du kan få et av disse anropene og bare slappe av, men vurderer å rapportere det. Jo mer informasjon det er på disse svindlere, jo færre folk de kan bedra.

Hvis du har mottatt en av disse nye eldre svindelanropene, rapporter den på nettet til statens Senior Medicare Patrol eller via telefon til Medicare Fraud-tipslinjen ved 800-MEDICARE. Hvis du har vært offer for denne typen svindel, send inn en klage til Federal Trade Commission.

Jen Smith er en junior forfatter på The Penny Hoarder og gir tips for å spare penger og betale gjeld på Instagram på @savingwithspunk.

Skrive Inn Din Kommentar