Penger

4 Vanlige hindringer for å gjøre et nyttig budsjett - og hvordan du kan slå dem

4 Vanlige hindringer for å gjøre et nyttig budsjett - og hvordan du kan slå dem

Som nyttårs resolusjoner og kjepphest dietter ser budsjettene seg ut til feil.

Hvordan skal du tildele hver dollar av hver lønnsslipp uten hikke eller uventede utgifter? Kan du holde deg til et budsjett og fortsatt ha det gøy?

Det er en ting som så mange budsjetteksperter hopper over, og nevner: Det er ikke en enkelt perfekt budsjettmal for å styre dem alle. Hver persons økonomiske situasjon er annerledes, så det kan være mange riktige budsjettmaler.

Nå som du har hatt det pep-snakket, du må finne budsjettet som fungerer for deg. Det handler ikke bare om å velge mellom apper eller papir og blyant. Det handler om å dyrke en vane som støtter dine økonomiske mål.

Men det er vanskelig å komme seg til sunn-vanefilosofien hvis du sitter fast og prøver å finne ut hva som kommer inn og ut av bankkontoen din hver måned eller hvordan du skal planlegge for dine dårlige faktureringsplaner.

Vi har svar på det. Les videre for noen grunnleggende og råd for å takle fire store budsjetteringshindringer som du sikkert har oppdaget.

Hvordan finne den rette budsjetteringsmetoden for deg

Ditt største budsjettproblem kan ikke ha noe å gjøre med inntekt, forbruksvaner eller besparelsesmål; heller, det er at du ikke har funnet riktig budsjetteringsmetode for deg.

Med så mange online maler, apper og bloggerdesignede økonomiske planeringsverktøy, kan søket etter den perfekte budsjetteringsmetoden for dine behov ta lengre tid enn du håpet. Slik hjelper du deg til den uunngåelige prøve-og-feil-prosessen.

Start med info du allerede har

Enten du laster ned appen din venn anbefalte eller prøver å velge den perfekte notisboken for å spore budsjettet for hånd, kan du ta noen skritt for å øke sjansene for å budsjettere suksess.

"Før du faktisk setter deg ned for å lage et budsjett, skriv ut de siste to eller tre måneders utsagnene fra kreditt- og debetkortene dine," sier Bridget Todd, COO for The Financial Gym. "Gå gjennom og kategoriser alt."

Du kan eksportere utsagnene dine til et regneark eller bruke highlighters på trykte uttalelser. Å gjøre dette hjelper deg med å se mønstre i utgiftene dine i kategoriene som passer til livet ditt - ikke bare kategoriene som din gamle kopi av "Budsjettering for dummies" antyder.

"Så mange sporer utgifter, men bruker ikke den informasjonen," sier Todd. "Hva spiser du penger på nå? Hvor er det rom for forbedring? "

La det perkolere og justere etter behov

Lillian Karabaic, administrerende direktør i Oh My Dollar!, Liker å minne sine kunder om at den første måneden du setter opp budsjettet ditt, vil du glemme ting.

"Det er greit. Du får bare bedre informasjon "hver måned som du husker utgifter, sier hun. "Den tredje måneden er det punktet som, hvis du fortsatt gjør det, begynner du å føle at du har ansvaret for budsjettet."

Nøkkelord der: Hvis du fortsatt gjør det.

Du sannsynligvis vil falle av budsjettet ditt på en av disse to måtene: Du angir begrensninger for deg selv, men unnlater å møte dem eller du glemmer å holde tritt med budsjetteringsmetoden og gi opp.

"Budsjetter kan være fleksible," sier Tonya Rapley, grunnlegger av My Fab Finance. "Gi deg selv plass til å justere etter behov. Plukk den opp og bruk den når du husker. "

Du trenger bare virkelig deler av en budsjettmetode som tjener deg og dine planer for fremtiden. Todd liker ikke å tenke på et budsjett som et kosthold, men som et sted for målstilling.

Hvis hun jobber med deg på budsjettet ditt, sier hun: "Du skal spare hver måned, deretter betale dine faste utgifter, og så bryr jeg meg ikke om hva du bruker pengene dine på - så lenge du møter dine sparemål .”

Føler du motivert til å sette opp ditt første budsjett eller gjenopplive din forlatte? Gjør deg klar til å møte disse pengene problemer som kan tømme opp selv de mest selvsikker budsjettfolk.

Slik overvinne 4 felles budsjetteringshindringer

Disse fire budsjetterende hindringene kan gå opp selv den mest faste budgeteren.

1. rare betalingsplaner

Månedlig, to ganger hver måned, hver uke - alt du virkelig vil vite er når du får pengene dine og hvor lenge det kommer til å vare.

Å få betalt hver uke kan kaste av budsjettet når du kommer over en tre-lønnsmåned måned. "Den magiske tredje lønnsslippet betyr vanligvis at noe kommer til å være wonky andre steder," sier Rapley. "Det betyr at du kanskje ikke får betalt til midten av måneden den følgende måneden."

Todd foreslår at du utelukkende får 24 lønnsslipp, slik at den enkelte bonuslønnen ikke kaster deg av. Hun oppfordrer sine kunder til å "identifisere måneden den tredje lønnsslippet treffer og forsøke å lagre hele lønnsslippet eller bruke det til å betale ned gjeld."

Hvis du har ekstra penger på din brukerkonto, kan den dårlige tredje lønnsslippet ikke falle deg i det hele tatt. Karabaic antyder bygge opp en buffer på ca en måned med utgifter og la den stå på din brukerkonto.

Selv om det kan ta en stund å bygge opp den bufferen, sier hun at gjennomsnittlig tid det tar, er syv måneder - det vil hjelpe deg med å unngå overtrengningsgebyrer og rare overraskelser i lønnssystemet.

2. Uregelmessig inntekt

Hvis du ikke stole på faste lønnsslipp, er det vanskelig å fastslå hvor mye penger du faktisk vil ha for hånden i en gitt måned.

Hvis du er en server, bartender eller annen profesjonell som stoler på tips for mye av lønnen din, liker vi Jeff Morrisons system for å finne ut av inntektene dine.

Morrison anbefaler å spore inntektene dine etter å ha tipping ut andre ansatte. Samlet inntektene dine i 10 uker, divider deretter med 10 for å få din gjennomsnittlige ukentlige inntekt.

Det er ikke en perfekt vitenskap, men det kan hjelpe deg med å finne ut hva du skal sette på inntektslinjen i budsjettet. Tipsbaserte arbeidstakere kan finne mer informasjon om hvordan man skal budsjettere i dette innlegget.

Hvis du er freelancer eller en av de 33% av amerikanerne som er involvert i konsertøkonomen, anbefaler Todd å støtte det beløpet du trenger for å leve videre ved å vurdere dine månedlige faste utgifter. Inkluder linjeposter som leie, verktøy og gjeldsbetalinger, men ikke glem å jobbe i sparebeløp - Todd sier at det skal være minst 10% av bruttoinntektene dine.

Selvstendig næringsdrivende budsjettpersoner kan dra nytte av tar et steg tilbake hver kvartal for å undersøke sin inntekt. "Hvis du betaler kvartalsskatt uansett, har du dette naturlige stoppestedet for å se," sier Karabaic, som forsøker å øke inntektene med 10% hvert kvartal. "Det er en god måte å kontrollere helsen til virksomheten din."

3. Uregelmessige utgifter

Hva med utgifter som ikke kommer regelmessig hver måned? Vi snakker din toårige bilforsikring. Ditt abonnement på en pricy handelspublikasjon eller faglig forening. Den tannkronen du vet, bør du erstatte raskere i stedet for senere.

Først oppsummer de årlige eller to årlige utgiftene. Det kan bidra til å beholde disse i en egen liste eller et regneark enn det faktiske budsjettet ditt, da listen kan endres ettersom du beholder eller slipper abonnementer, eller husker ekstra utgifter.

Så er det et spørsmål om å legge opp disse utgiftene og dele med 12 for å finne ut hvor mye de koster hver måned. "Du kan åpne en egen bankkonto for de årlige utgiftene dine," foreslår Todd. "Da når regningene kommer, trenger du ikke å justere utgiftene dine. Det ligner på å spare for julekjøp "gjennom hele året, sier hun.

Det kan også bidra til å øre kontanter for utgifter du vet, vil kaste opp til slutt. Karabaic ringer hennes "En ønskesgård: kategorier for ting jeg vil eller føler at jeg skal spare på." De er ikke nødvendigheter eller de høyeste prioritetene, men hun sier det tar panikk ut av å gjøre disse kjøpene.

"Mobil utskiftninger er en stor en. Briller, "sier hun, legger den bærbare datamaskinen hun druknet med kaffe til sin personlige liste. Hvis pengene er stramme denne måneden, kanskje du ikke bidrar til ønsket gård, sier Karabaic. "Men hvis du føler deg flush, kan du ta vare på fremtidige deg."

Når du begynner å spare for uregelmessige utgifter, anbefaler Rapley å planlegge forut for å forutse dem. "Still inn kalenderenes påminnelser i to måneder før den forfaller, deretter en måned til den forfaller, to uker til forfallsdato. Ikke la disse utgiftene ta deg med på overraskelse. En påminnelse på dagen den skyldes er ikke nok. "

4. så mange forfallsdatoer

Dette er enkelt: Hvis du har det vanskelig å huske hvilken regning som skal skje når - eller de datoene du bare ikke drar med kontantstrømssituasjonen - kan du be om å få dem justert.

"Hvis du er en ansvarlig kredittbruker, er [kredittkortselskaper] svært fleksible, og du har litt kontroll, sier Todd. "Det kan bety at du betaler to regninger i en måned, en vanlig og en liten," mens faktureringsperioden din justerer.

Utility-selskaper er like fleksible, og du kan også spørre Internett- og mobilleverandører.

"Ikke endre forfallsdato til den første" for noe, sier Rapley. "Du har vanligvis et boliglån eller en leie på grunn av da, så plasser den ut." Men hun sier at hvis du har penger til en regning klar før forfallsdagen, gå videre og betal den. "Du trenger ikke alltid å vente til betalingsdagen."

Lisa Rowan er en senior forfatter og produsent på The Penny Hoarder.

Skrive Inn Din Kommentar