Penger

Er eksperter alltid rett? Hvordan en annen mening lagret en mann $ 6000

Er eksperter alltid rett? Hvordan en annen mening lagret en mann $ 6000

For to år siden forklarte en tannlege detaljert hvorfor jeg trengte $ 6 200 i tannarbeid. Og meg uten forsikring - ouch! Men min første reaksjon på eksperter er alltid skepsis. Jeg sjekket med en ny tannlege, som sa at jeg trengte å floss bedre, og jeg holdt $ 6k i banken. Leksjonen: Å være skeptisk til eksperter kan hjelpe deg med å spare en formue.

I fjor sa en luftkondisjoneringstekniker at vi trenger et andre luftinntak for å unngå å brenne ut vår nye kompressor. Han ville gjerne kutte dette dyre hullet i veggen for oss - og da måtte vi regelmessig erstatte to luftfiltre. Han var veldig overbevisende, men jeg sa at jeg ville la ham få vite det.

Etter noen alvorlige internett-sleuthing fant jeg den anbefalte minimumstørrelsen som trengs for luftinntaket på vår A / C-enhet: minst 280 kvadrattommer. Vårt eksisterende luftinntak er 400 kvadrattommer. Lommeboken ble liggende i lommen.

Vokt dere for interessekonflikter

Mønsteret er klart: mange eksperter blir betalt når du tar sitt råd. Er det ikke rimelig å mistenke at de er påvirket av pengene?

Forbrukerrapporter sier at leger anbefaler flere CT-skanninger og MR-tester når de eier maskinene. Og de nevner at angioplastikk, en alvorlig kirurgi, ikke er mer effektiv enn livsstilsendringer og medisin, men legene foreskriver rutinemessig det. Hvorfor? Kan det være at kutte på folk er mye mer lønnsomt?

I mellomtiden har oljeforandringsbransjen overbevist bileiere de trenger for å bytte olje hver 3.000 mil. Men hvis det var nødvendig, ville ikke bilprodusentene si det, spesielt når biler er under garanti? De fleste antyder intervaller på 5000 eller flere miles. For hyppige oljeskift slipper du penger og forurenser miljøet. Faktisk måtte staten California starte en kampanje kalt "The 3000 Mile Myth", for å bekjempe sløsing med olje og dermed miljøproblemer.

Forresten, hvis bilproducenten foreslår oljeskifte hver 7.000 miles og du holder fast i det i stedet for 3000-miles myten, sparer du rundt $ 100 per år (basert på 15.000 miles drevet og $ 35 oljeendringer).

Snakker om biler, når skal du slippe kollisjonst dekning fra din bilforsikring? La oss spørre Progressiv Forsikring. De har dette nyttige tipset: "Hvis du har en $ 1,000 kollisjon fradragsberettiget på et kjøretøy som er verdt $ 1000, betaler du i utgangspunktet for forsikring som ikke kommer til å betale deg når du trenger det." Det er fornuftig.

Etter eksempler som foreslår $ 250 hver sjette måned som kostnaden for et kollisjonspremie, sier de dette: "Hvis du lever lønnsslipp til lønnsslipp, kan en $ 500 oppgjør fra forsikringsselskapet være akkurat det du trenger for å erstatte en total bil."

Egentlig? Du bør betale $ 500 hvert år så hvis du total din bil i de neste årene vil du få en $ 500 sjekk? Vel, kanskje hvis du vanligvis ødelegger bilen hver sjette måned.

En Frugal Skeptic's Dilemma

I undersøkelsen av denne artikkelen så jeg på anbefalinger fra mange eksperter og myndigheter. Tilsynelatende har jeg savnet noen viktige medisinske screeningsprosedyrer i løpet av de 30 årene jeg har unngått leger. Men hei, minst en artikkel på ScienceBasedMedicine.com var enig med min skepsis om alle disse testene.

Våre katter er ment å få tennene deres rengjort til tross for frekvensen av anestesi komplikasjoner og dødsfall og mangelen på god forskning som viser at prosedyren forlenger livet deres (hvis du er en bedre internettdetektiv enn meg og kan finne en enkelt studie som viser en levetid fordel, gi meg beskjed og jeg trekker tilbake denne delen).

Hvis du tør å spørre dem, antar jeg at ulike eksperter vil si at du må rive åpne veggene dine for å sjekke for mold, få teppet rengjort hver måned, gå på treningsstudioet tre timer daglig, spis de dyreste økologiske produktene som er tilgjengelige, og forsikre alt du Egen, inkludert kjæledyr og løpesko.

Så nært som jeg kan finne ut, hvis du gjør alt du skal gjøre i henhold til eksperterne, må du jobbe overtid for resten av livet for å betale for alt, og du har tre-og- et halvt minutt friid daglig.

Hva du kan gjøre

Å ignorere alle deres råd kan spare penger, men ekspertene må ha rett en gang, så hva kan du gjøre? Lytt til dem nøye, men ta deretter disse trinnene:

Spør andre eksperter

Å få en annen mening fra en annen ekspert (eller to) er en god ide for de fleste store utgifter. En annen tannlege reddet meg over $ 6000. Ofte tilbys andre meninger gratis, men med sikte på å gjøre deg til en kunde, vær så oppmerksom på potensiell forspenning.

Gjør din egen forskning

Det er vanskelig å få upartisk personlig kompetanse for de fleste ting som koster penger, men du kan undersøke alt på nettet nå. Når du samler informasjon, sørg for å se på legitimasjonene til nettstedet eller rådgiveren, og kontroller kildene som er sitert i artikler.

Bruk din felles følelse

Tenk på rådene du får og spørs om felles sans spørsmål. For eksempel startet madrassindustrien sin kampanje "Erstatt hver eneste kamp" for å skremme forbrukerne til å kjøpe senger oftere. Bruker ikke et madrasser et billigere alternativ? Og hvorfor tilbyr produsenter en 15 års garanti hvis du skal dumpe sengen etter åtte år?

Gjør matematikken

Endelig er det noen ganger nødvendig med en viss beregning. For eksempel kan en hjemme energirevisor anbefale at du erstatter alle 30 lyspærer i hjemmet ditt med 12 LED-pærer som bruker mindre strøm.Det er $ 360! Men hvis noen 60 watt pærer i skap eller loftsrom brukes kun 10 timer årlig, og du betaler $ 0,11 per kilowatttimer for strøm, erstatter dem med 10 watt LEDer sparer deg mindre enn $ 0,06 per år - absolutt ikke verdt en $ 12 investering .

Du kan ikke like matte, men det lar deg effektivt utfordre eksperter. Når det gjelder lyspærene, kan det være fornuftig å erstatte bare de 10 som brukes mest, og hold den andre $ 240 i lommen.

Vær skeptisk til ekspertene, og utfør de matteferdigheter som trengs for å sikkerhetskopiere din skepsis.

Din sving: Spør du rutinemessige eksperter, og har det spart deg penger?

Skrive Inn Din Kommentar