Penger

5 Money-saving skjønnhetsprodukter du allerede har i kjøkkenet ditt

5 Money-saving skjønnhetsprodukter du allerede har i kjøkkenet ditt

Hvis du sliter med å rettferdiggjøre de høye prisene på mange skjønnhetsprodukter, er det en løsning: Sjekk kjøkkenet ditt.

Det er riktig - du vil bli overrasket over antall matvarer du kan bruke som skjønnhetsprodukter, og hvor mye penger du kan spare.

Jeg ble først interessert i å bruke alternative skjønnhetsprodukter når jeg tenkte på de harde kjemikaliene i mange kremer, masker og skrubber. Bytte ut disse produktene med ferske matvarer og gjenstander som jeg normalt ville kaste bort, har vært bra for min hud, hår og lommebok.

Klar til å bli kreativ med innholdet i pantryet ditt? Her er mine fem favorittmatvarer som skal brukes som skjønnhetsprodukter.

1. Avokado

I stedet for å kaste rester avokado skinn i søppel eller kompost, flip dem innvendig og gni avokado på ansiktet ditt for en rask dose av antioksidanter og vitamin E.

Hvis du har en overfylt avokado, eller halvparten igjen fra en oppskrift, bland den med kaffegryn, honning, eplecidereddik og litt sitronsaft for en slem hydratiserende ansiktsmaske. Jeg vil ikke lyve, det føles litt rart på ansiktet ditt, men når det er vasket bort, vil huden din takke deg!

Her er oppskriften jeg liker; Jeg hadde ikke noen havre, så jeg erstattet kaffegrunn. Granulatsukker gjør også en god exfoliant hvis du ikke er en kaffe drinker.

Savings

Mens avokadoer kan være dyrt, avhengig av hvor du bor, vil du trolig kaste skinnene ellers, så den første metoden er gratis.

Mange ansiktsmasker koster $ 10 til $ 25, avhengig av merkevaren.

2. Kaffe Grounds

Kaffeområder gjør en utmerket naturlig exfoliant. De inneholder også koffein selv etter at de har blitt brukt, noe som gjør at huden ser jevnere ut og bidrar til å redusere puffete og mørke underøyne sirkler.

Jeg anbefaler å bruke finere grunner som espresso på delikat hud, for eksempel ansikt og nakke, mens grovare grunnlag er mer egnet for resten av kroppen din.

Bruk dem alene eller som en del av en ansiktsmaske, eller prøv min favorittstrategi: bland dem inn med ansiktsvask. Siden koffein kan dehydrere, sørg for å fukte etterpå. Jeg anbefaler kokosnøttolje - se nummer fem!

Savings

Kaffeområdet ville ellers ha gått i søppel eller kompost, så de er gratis hvis du allerede lager morgenkappen joe.

Ansikts- og kroppsskrubb koster mellom $ 3 og $ 15 per rør på Walgreens. I tillegg inneholder mange scrubs plastperler som forårsaker kaos på havets habitater, så det er en miljøkostnad å vurdere.

3. Apple Cider eddik

Er det noe ACV kan ikke gjøre? Det fungerer som sjampo, en balsam for insektstikk og et aktuelt antibiotikum, antifungal og antiviralt middel. Eller det er min favorittbruk: ACV gjør en utmerket toner.

Mange butikkpakker inneholder alkohol, som tørker ut huden, men eddik er mildere og hjelper huden å finne en balanse mellom tørr og fet. Du kan bruke ACV alene, men jeg liker å legge til noen ekstra ingredienser, og huden min har aldri vært lykkeligere.

Jeg vet at ACV har en sterk og ikke nødvendigvis hyggelig lukt, men det går bort etter noen minutter, lover jeg!

Her er det du trenger for ACV-toner:

  • ACV: Det bør være rå, organisk, ufiltrert og upasteurisert. Den eddik "moren", som skyfri ting som flyter i flasken, inneholder enzymer og bakterier som gjør ACV så gunstig.
  • Grønn te: Brygg en ekstra sterk kopp. Denne teen inneholder antioksidanter og koffein, som bidrar til å trekke ut urenheter, krympe porene og gi huden en sunn glød.
  • Heksehassel: Det er en naturlig astringent som bidrar til å holde akne i sjakk ved å redusere betennelse.
  • Rose vann: Det fungerer som sminkefjerner, myker tørr hud og har naturlige antiseptiske, antiinflammatoriske og antibakterielle egenskaper.
  • Lavendel essensielle olje: Denne oljen er beroligende, og det er flott for mindre brannsår, insektbitt eller for å redusere kløe og hevelse. Det hjelper også med å lindre tørr hud.
  • Rosemary Essential Oil: Denne oljen har antimikrobielle og antiseptiske egenskaper som bidrar til å bekjempe eksem og akne.

Kombiner 1 del ACV, 1 del grønn te, en kvart del hekseskalle, en fjerdedel del rose vann og noen dråper essensielle oljer - de er sterke og du trenger ikke mye. Du kan også eksperimentere med forskjellige essensielle oljer for å se hvilke som fungerer best for deg.

Et ord med forsiktighet: Hvis du ikke har brukt ACV på huden din før, må du prøve den på en liten flekk på huden for å se hvordan huden din reagerer.

Savings

En 16 oz. Flaske Braggs eple cider eddik er $ 4,09 på min lokale matbutikk, eller $ 3,81 på Amazon.

Mange tonere på min lokale apotek koster $ 10 til $ 20 for en åtte ounce flaske.

4. kjære

Rå honning (det må være rå!) Har antimikrobielle egenskaper og inneholder antioksidanter, noe som gjør det bra for huden din. Den har en lette effekt, slik at du kan bruke den til å lette håret og redusere utseende av arrdannelse.

Honningens fuktighetsgivende og beroligende egenskaper gjør det til et perfekt tillegg til ansiktsmasker, som avocado-en ovenfor.

Jeg elsker å bruke en blanding av honning, brunt sukker og en liten bit sitronsaft for å lage en eksfolierende, fuktighetsgivende og deilig skrubbe for mine lepper.Bare bruk, gni forsiktig i små sirkler for å kvitte seg med død hud, skyll og påfør din favoritt leppebalsam etterpå.

Savings

En 22-ounce krukke rå honning er $ 12 på Amazon.

Sammenlign det til $ 6,93 for 4,7 unser Sun In hair lightener, $ 15,79 for 0,7 gram Mederma arrkrans og $ 3 til $ 15 for lip-exfoliating scrubs.

5. Kokosolje

Kokosolje er fantastisk, og med unntak av ACV, vil jeg si at det er den mest allsidige mat-slash-skjønnhetsprodukt.

Bruk kokosnøttolje til å hydrere og defrizz håret ditt, nyt pusten, fukt ditt ansikt og kropp, barber, glatt leppene dine, og til og med mildt, beskytte deg mot solen. Jeg har lest det kan være hvor som helst fra SPF 3 til 8, selv om du også vil bruke andre solbeskyttelsesmetoder.

Da jeg var backpacking i Argentina i tre måneder, brukte jeg kokosolje til alt. Nå som jeg er tilbake i solfylte Florida, bruker jeg det mest som fuktighetskrem og mild solblokk på kroppen og ansiktet, og for å tåle håret mitt.

Savings

Her er et detaljert blikk på hvor mye du kan spare ved å erstatte skjønnhetsprodukter med kokosnøttolje. Forfatteren sparer over $ 360 per år!

Din sving: Har du erstattet noen skjønnhetsprodukter med disse matvarene? Mistet jeg en av dine favoritt? Del din erfaring i kommentarene!

Opplysning: Vi har en seriøs Taco Bell-avhengighet rundt her. De tilknyttede koblingene i dette innlegget hjelper oss med å bestille av dollarmenyen. Takk for støtten!

Alexandra Melligon elsker å finne nye og kreative måter å spare penger samtidig som han reduserer avfall og hjelper miljøet. Gjennom eksperimentering, erfaring og timer med Googling har hun fått litt kunnskap om naturlige løsninger og hjemmelagde skjønnhetsprodukter.

Skrive Inn Din Kommentar