Banker

10 måter å ha et økonomisk lykkelig ekteskap

10 måter å ha et økonomisk lykkelig ekteskap

Er du lei av tanker om penger som gjør deg syk?

Kanskje du har sagt på en eller annen gang:

"Vil jeg få nok penger til pensjon? Hvordan betaler jeg kredittkortgjelden min? Hvordan klarer jeg alle disse medisinske regningene? Jeg skulle ønske jeg hadde mer penger å ha det gøy, men den fryktede husbetalingen spiser meg levende! "

OK, kanskje du ikke har tenkt på alle disse, men husk at jeg er finansiell planlegger, og disse spørsmålene og tankene plager mange.

Så kanskje det ber om dette spørsmålet: Er det slik en økonomisk lykkelig par?

Det er mange økonomiske slag å overvinne, men du kan tro at økonomisk lykkelige par eksisterer. Og la meg forsikre deg, føler deg glad, har ikke noe å gjøre med å kjøre en Maserati.

Enkelt men smart, disse 10 måtene vil få noen å puste et sukk av lettelse. De letter lasten, og hvis du bare kan gjøre litt fremgang med hver enkelt, er smilet ditt sikkert for å begynne å vokse litt bredere.

1. Gjør prioritering

Å gi, til din menighet, en veldedighet eller på andre måter, er den beste måten å holde penger fra å herske over livet ditt! Det hjelper oss å lære å være uselvisk og ikke sette penger som topp prioritet i våre liv.

Jeg kjenner et par som i hemmelighet betaler middagsregninger for restaurantister fra tid til annen. For en fin gest! Det ville være lett å holde pengene for seg selv, men de velger denne uselvisk gjerning av godhet.

For oss begynte det med tiende. Stol på meg dette var ikke lett for oss. Jeg har hatt en kirkebakgrunn hele mitt liv, så tiende kommer lett for meg.

Med min kone, Mandy, det har tatt litt tid og stole på Jesus for å tillate begge oss å titte sammen. Det gjorde for noen interessante samtaler, men kraften var i samtalen og kunne klare det sammen.

Vi har også sponset et barn gjennom Medfølelse. Det er en liten mengde hver måned, men vi vet at det vil få stor innvirkning på barnet som vi hjelper. Å gi skal være smittsom.

2. Administrer tilbringer godt

Jeg vil ikke bore deg med en budsjett tale, men jeg vil fortelle deg at det er smart å ha en plan for utgifter; ellers vil pengene dine eie deg. Det vil fortelle deg hvor det vil gå hver måned (med så mange fristelser å bruke) og du vil sannsynligvis gjøre som det står.

Hvis du leser bloggen min, vet du at jeg hater budsjettering, selv om jeg anerkjenner at budsjettering er avgjørende for at et par skal lykkes økonomisk.

Derfor takker jeg Gud hver dag for at han satte Mandy i livet mitt, og hun elsker å budsjettere. Motstandene tiltrekker seg, ikke sant?

Jeg kan være finansiell planlegger i vårt forhold, men Mandy er vår CFO og er ansvarlig for all vår økonomi. Mandy holder det enkelt og bruker et Excel-regneark og papir og penn. Du kan også sette opp en utgiftsplan og spore den ved hjelp av personlig økonomi eller budsjettprogramvare som Mint.com eller YNAB. Nøkkelen er å finne det som passer best for deg og din ektefelle.

3. Søk alternative inntektskilder

Mine venner, det handler ikke bare om kostnadsinnesetning og smart utgifter. Du kan bare klemme dine pennies så stramt. Søke alternative inntektskilder er en spillveksler. Alle har noen ferdigheter som kan være salgbare. Og hvis du ikke har noen markedsførbare ferdigheter, kan du sikkert lære litt.

For seks år siden trodde jeg aldri at å starte en blogg ville produsere ekstra penger til familien vår. Det ble enda søtere da noen få år senere var Mandy's blogg i stand til å erstatte hennes inntekt fra hennes gamle bedriftsjobb. Å tjene ekstra penger tillot oss et lite pusterom, slik at vi ikke alltid var stresset på hvordan å betale regningene.

Vi har definitivt behandlet oss til flere nye og bedre ting. Men etter at vi har kommet gjennom den fasen, har vi begynt å fokusere mer på å gi tilbake. Enten gjennom mer å gi eller investere i måter å dele vår melding mer som denne bloggen. Den andre spennende og uventede tingen vi oppdaget er at ved å jobbe sammen med våre bedrifter, har vi vokst så mye nærmere.

For ideer om hvordan du lager ekstra penger, kan du kanskje liker dette innlegget: 100 måter å gjøre $ 100 fort.

4. Har langsiktige mål - og del dem

Økonomisk lykkelige mennesker har langsiktige mål. De har en plan for deres økonomi, hvor mye penger de trenger når de går på pensjon og til og med vurderer å finansiere høyskolen eller forlate en arv for barna sine.

Disse konseptene føles overveldende når du bare prøver å betale for den siste legenes besøk? Start små og få litt hjelp.

Finn en finansiell rådgiver du kan stole på som vil hjelpe deg med å lage planen din og vise deg hva en liten bit av besparelser hver måned i 401 (k) eller IRA kan gjøre for deg flere år nedover veien.

For eksempel hadde vi ikke mye å spare for barna våre til å gå på college en dag, men vi bestemte oss for å starte små. Det som tidligere har to nuller bak det har nå tre. Det er utrolig hva lite, jevn plodding kan gjøre!

Pass på at målene dine ikke alltid er sentrert rundt penger, også! Noen av våre langsiktige mål er å reise til utlandet og være sterke kristne foreldre som våre sønner vil respektere. Å arbeide mot disse målene kombinerer sammen en følelse av lykke som ikke kan unngås.

5. Har kortsiktige mål - og del dem også

Ja, kortsiktige planer er også viktige. Jeg mener ikke månedlig, men tenk på hva de neste tre årene skal se ut.Sett noen oppnåelige mål - for eksempel å finansiere sparekontoen din med X mengder dollar, betale billån og starte bidrag til din langsiktige plan. Dette er alle beundringsverdige kortsiktige mål som kan oppnås om tre år eller mindre.

Enda kortere mål kan være å etablere en utgiftsplan, utarbeide tid til å snakke med kone om penger minst en gang i uken (ikke på en datirdag eller ved middagsbordet med barna), slik at du sørger for at du er begge på Samme side og overvinne hindringer sammen.

Jeg er stor tro på å sette langsiktige og kortsiktige mål. Hvert kvartal skriver jeg ned min kvartalsvise mål, samt vurderer mine ettårs-, treårs- og levetidsmål. Dette er for min virksomhet og enda viktigere livet og familiemålene mine.

Jeg var ikke alltid troende på å skrive ned mål, men etter å ha gjort det i over tre år ser jeg viktigheten. Et eksempel er den to-ukers RV-turen som vi tok sist summerer. Aldri i en million år ville vi ha kunnet ta den turen med mindre jeg gjorde det til et kortsiktig mål. Jeg kan huske i januar, jeg satte turen på kalenderen min 29. mai slik at jeg ikke kunne komme seg ut.

6. Unngå gjeld

Jeg vil ikke fortelle deg noe du sannsynligvis ikke allerede vet her, men kredittkortgjeld kommer til å være nr. 1 morderen av din økonomiske lykke. Ja, når du graver deg selv i et hull, er det vanskelig å komme seg ut av. Høye rentebetalinger kan legge til for å koste deg mer enn de første utgiftene på kredittkortet ditt - og du vil snart fortelle deg at det ikke var verdt det.

Jeg er alle for å bruke et kredittkort for å finansiere utgifter hver måned, men de må være planlagte utgifter. Du fortjener ikke en kjøpesenter eller natt ute på byen hvis du ikke har råd til å betale for det med penger på kontoen din.

Beklager, men det er sannheten. OK, så kanskje du har gjort den feilen. Hva nå? Sjekk ut online programvare som Klar for null for å lage en gratis gjeldsplan. Du vil også elske dette blogginnlegget av Dale Partridge som beskriver hvordan du blir gjeldfri innen 30 år.

Da Mandy og jeg først kom sammen, hadde jeg kredittkort og studielånsgjeld, mens min kone hadde ingen. Enda verre visste jeg ikke at jeg var på vei for selvdestruksjon på grunn av mine kjøpevaner. Det var ikke før jeg prøvde å overbevise min kone (hun var kjæresten min på den tiden) at jeg trengte en ny flatskjerm-TV.

Fikk du det? JEG "behov for"Det. Det jeg trengte var et sterkt spark til lysken.

Hun var ikke så sterk, men hun reiste hennes bekymring for å få TVen og sette den på kredittkortet mitt. I begynnelsen motstod jeg, men etter noen dager skjønte jeg at hun var helt riktig. Det var en stor steppingstone for oss å komme på samme side for ikke å la gjeld ødelegge oss.

7. Lær å være innhold

Hvis du ikke er klar, tilbyr Bibelen mye lydrådgivning som gjelder for dagens økonomi. Å lære å være tilfreds er sannsynligvis det viktigste. Jeg sa "lære" fordi tilfredshet ikke kommer naturlig og du må være åpen for det. Vi vet alle uttrykket "holde opp med Joneses", ikke sant?

Hvis du bestemmer deg for å løpe det løpene (og strekke til bilen, huset og alle de morsomme tingene du kanskje ikke har hatt råd til, tror du du trenger eller fortjener å ha), vil du ikke fullføre.

Du fortsetter å løpe og løpe fordi det alltid er en annen Jones-familie å jage etter, og på slutten av dagen kan ting aldri gjøre deg økonomisk lykkelig. Du kan sikkert ha økonomisk fred, men det har ikke noe å gjøre med et skap fullt av klær (eller det Maserati).

Jeg kan høre mange kritikere si, "Jeff, vi har sett huset ditt på Pinterest. Er det virkelig å være innhold?"Jeg må noe enig, men Gud har velsignet oss igjen og igjen, og vi setter oss aldri i en situasjon som kunne ha ødelagt oss økonomisk.

Vi har lært å jobbe hardt, spare penger og belønne oss selv. Dessuten har du sett våre tre unge gutter? Så mye som de løper og hopper rundt som psyko ninjaer, trenger vi vårt store hus.

8. Lagre for nødstilfeller

En annen ide for fred i sinnet er en kortsiktig sparekonto som fester det uventede. Finansgiruer vil fortelle deg at du trenger seks måneder eller mer inntekt, men ærlig, jeg er litt lei av å høre dette fordi folk flest har en svært vanskelig tid å spare så mye penger, og det tar litt tid å gjøre.

Jeg tror det koster mye penger å leve i disse dager, spesielt med barn. Så mitt råd går tilbake til å søke alternative inntektskilder. Start et finansieringsprosjekt for sparekonto, hvis du vil. Tjen litt ekstra penger for det eneste formålet med å finansiere denne kontoen. Kan du spare $ 500 på den kontoen om seks måneder? Kan du få $ 1000 i 12? Jeg vedder på at du kan hvis du er villig til å jobbe litt ekstra for å søke en alternativ inntektskilde.

En litt urettferdig fordel vi hadde på dette var at jeg distribuerte til Irak rett etter at vi var gift. Før jeg ble distribuert, var vi heldige å ha $ 500 i vår sparekonto.

Før jeg ble deployert, gjorde vi en forpliktelse til å ta alle de ekstra pengene jeg ville gjøre og betale alle gjeldene vi hadde, maksimalt ut våre Roth IRAs og få vår sparekonto til et beløp vi begge var komfortabel.

Ved utplasseringen hadde vi $ 5000. Jeg kan huske å komme hjem fra Irak og så stolt over å oppnå det. Jeg var stolt fordi det var de fleste pengene jeg noensinne har reddet i mitt liv - og vi oppnådde det sammen.

9. Ikke la huset ditt eie deg

Den største utgiften de fleste vil noensinne har, er deres hus, enten det er som husleier eller husleier. Generelt hører eller leser du at husbetalingen ikke overstiger 25 prosent til 30 prosent av hjemmet ditt.

Likevel vil mange mennesker utvide dette til 50 prosent og er igjen med ingenting å leve på eller lagre i slutten av måneden. Det er så utrolig vanskelig å gjøre alt ovenfor hvis huset ditt spiser pengene dine bort.

Hvis du ikke har råd til å kjøpe med 20 prosent nedbetaling, ikke. Heldigvis leier til du kan.

Det er mange fordeler i leie, og boligeiendom er absolutt ikke standard svar på et tak over hodet ditt, som det var tidligere.

Hvis huset blir det beste av deg, anbefaler jeg på det sterkeste at du vurderer nedskalering eller endring. Ja, det kan være en vanskelig opplevelse på mange nivåer, men det vil være verdt det i det lange løp.

10. Søke mentorer

Personlig økonomi er en reise. Problemer er ikke løst over natten. Glemme den rike-raske mentaliteten, det sender flere mennesker til det fattige huset enn det gjør dem rike. Det er mange hindringer for å overvinne, og mye utholdenhet trengte å holde fast i våre planer og gjøre fremgang. Det er derfor viktig å finne en mentor, rådgiver eller trener du kan stole på å hjelpe deg med på veien.

Fortrinnsvis finner du noen som har reist lignende stier. Trenere kan bli funnet via din kirke eller gjennom organisasjoner som Crown eller Dave Ramsey. Trenere kan håndteres for å hjelpe til med bestemte hindringer eller mål, eller de kan brukes kvartalsvis for en samlet gjennomgang.

En av våre veiledere er vår CPA. Han er utrolig å gjøre våre skatter og også på å gi oss råd om våre voksende smerter i å drive flere bedrifter. I vårt siste møte, som kjørte nesten fire timer, snakket vi om livet og hvordan vi balanserer alt vi gjør. Siden vår CPA er en familie mann (han har fire barn) og driver flere bedrifter, er hans mentorskap uvurderlig.

Tid til å bli økonomisk lykkelig

Der har du det: 10 tips for et økonomisk lykkelig ekteskap, og ingen involverte å kjøpe et ekstravagant hus eller Maserati jeg nevnte i introduksjonen. De er enkle og står tidstesten. Alle kan følge dem.

Skriv ut denne artikkelen og finn en trener. Når treneren spør deg om dine mål, la personen kjenne deg som hjelp til å implementere alle disse tipsene og holde deg ansvarlig for å unngå noen av feilene som ble nevnt.

Dette innlegget opprinnelig ble vist på Daily Finance.

Skrive Inn Din Kommentar