Liv

Her er de Sneaky Language Stores som brukes til å lure deg til å bruke mer

Her er de Sneaky Language Stores som brukes til å lure deg til å bruke mer

Jeg elsker en god handel så mye som den neste personen. Men jeg vet også at vi lever i et forbrukersamfunn, der bedrifter kontinuerlig prøver å gjøre salg - selv om det betyr at vi slår fattige kunder til å tro at vi får en avtale når vi ikke er det.

Enten du elsker å handle og alltid er på jakt etter en avtale, eller du foretrekker å spare penger for det som er viktigst, sjansene er at du har lagt merke til noe merkelig prisspråk på butikkene, både online og personlig. Hva er dette, og hvorfor gjør selgere det?

Kraften til språk Når en butikk ønsker å kjøre en avtale eller et salg, kan det bruke litt lurt språk for å foreslå at du får et bedre kjøp enn du egentlig er. Dette kalles prispsykologi.

Her er noen av de verste lovbrytere:

Størrelse er viktig

Gregory Ciotti, fra Huffington Post, citerer en studie fra Carnegie-Mellon University, som fant ut at et DVD-abonnementsprogram økte med 20% på folk som registrerte seg for forsøk da selskapet endret sitt prisspråk fra "en $ 5 avgift" til "a liten $ 5 avgift. " Det ene enkle ordet gjort en stor forskjell for den bransjens bunnlinje.

En Penny gjør hele forskjellen

Et annet eksempel på prispsykologi du sannsynligvis allerede er klar over, markerer et produkt $ 2,99 i stedet for $ 3. Du sparer bare 1 cent, men ser at mindre antall er mer sannsynlig å lokke deg til å kjøpe.

Dette er kjent som "sjarmprising", forklarer Pius Boachie i en artikkel for Entrepreneur.com.

For å gå enda lenger, sier Boachie at en pris som slutter i en 9, sannsynligvis vil bli sett på som en bedre avtale. En studie fra 2005 av Manoj Thomas og Vicki Morwitz for Cornell University forklarer "venstre siffer" -effekten. Studien fant at når det venstre sifferet på en pris endret seg, for eksempel fra $ 3 til $ 2,99, var forbrukerne mer sannsynlig å kjøpe enn hvis venstre siffer ikke endret seg, for eksempel fra 3,60 til 3,59 dollar.

Tilsvarende citerer Boachie en felles studie fra University of Chicago og MIT som brukte kvinners klær for å teste ut hvordan forskjellige priser ville utføre. Studien fant at et element priset til $ 39 solgt bedre enn det samme elementet priset til $ 34 eller $ 44, selv om det ikke var den laveste prisen på de tre.

Den uimotståelige BOGO

En annen prisstrategi du sikkert er kjent med, er "Kjøp en få en", eller "BOGO." Noen salg gir deg noe gratis når du kjøper en prisvare, mens andre vil tilby deg et andre element med 50% rabatt.

Boachie sier at hovedmotoreneren her er grådighet fra forbrukerens side. Du er mye mindre sannsynlig å stryke ved å betale full pris for noe hvis du vet at du får en annen ting gratis eller nedsatt. Mens, hvis BOGO-salget ikke eksisterte, ville du sannsynligvis ikke ha betalt full pris for det første elementet.

Det er mange andre eksempler på prispsykologi, men disse få gir deg den grunnleggende ideen om hva de fleste bedrifter allerede kjenner og bruker for å prøve deg og tenke på at du får en god avtale når du kanskje ikke er.

Hvordan Beat Prissetting Psykologi

Prøv å forlate dine følelser hjemme når du treffer butikken (Ja, selv om du har hatt en stressende dag og trenger at chocolate chip cookie deig iskrem). Shelly Frost, med Chron, forklarer at prispsykologi først og fremst er utformet for å kapitalisere på dine følelser.

I stedet for å hoppe til en pris som virker for godt til å være sant ved første øyekast, spør deg selv om det virkelig er en god avtale. Mye av tiden, kan du finne svaret er nei. Med andre ord, slutte å handle på en impuls når du er i butikken.

Prøv å holde seg borte fra kjøpesenteret eller nettbutikker med mindre du virkelig trenger noe. Selv den sterkeste personen kan bli sugd inn når den står overfor god pris-psykologi strategier. Skriving for den enkle dollaren, Leo Babauta, av Zen vaner, anbefaler alltid å lage en liste når du går til en butikk for noe og nekter å avvike fra den listen. Det er ikke alltid en enkel ting å gjøre, spesielt hvis du prøver å sparke en vane, men lommeboken vil takke deg for det.

En annen strategi foreslått av Babauta er å Bruk kun penger når du handler. Du er mye mindre sannsynlig å falle for prisstrategier og kjøpe ting du ikke trenger når du har et angitt budsjett. La ditt debet- og kredittkort være hjemme for å unngå fristelser.

Ved å bli en mer kunnskapsrik forbruker, kan du lettere gjenkjenne når selskaper prøver å dra nytte av deg ved å bruke prispsykologi, slik at du kan ta mer informerte beslutninger om dine kjøp.

Catherine Hiles er en forfatter og redaktør som bor i Ohio med sin mann, datter og hund. Mesteparten av hennes impuls kjøper senter rundt mat - spesielt pizza.

Skrive Inn Din Kommentar