Banker

21 Finansielle feil som endrer Gen Xers 'fremtid

21 Finansielle feil som endrer Gen Xers 'fremtid

Gen-Xers gjør mange av de samme økonomiske feilene som Baby Boomers før dem laget.

Men Baby Boomers har et par innebygde fordeler som gir dem mer pusterom. For en er de de viktigste mottakerne av den nedfalle arven til generasjonen av andre verdenskrig.

For en annen kom de i kø for de beste ledige jobbene før Gen-Xers kom inn på arbeidsstyrken.

Siden Gen-Xers mangler økonomisk isolasjon av sine forgjengere, må de gjøre en bedre jobb for å unngå å gjøre de økonomiske feilene som kan sabotere en økonomisk fremtid.

Her er en liste over 21 av disse feilene - du kan vinne som standard bare ved å unngå noen av dem.

1. Kjøper for mye hus

Dette er en av de mindre tilgivende feilene. Hvis du kjøper flere hus enn du kan komfortabelt råd du låser deg ikke bare inn i en nesten permanent høy månedlig betaling, men du lager også en utgiftskasse som også vil være i ekstremt utvalg av overkommelig pris.

For eksempel betyr et dyrere hus at eiendomsskatt, forsikring, verktøy, boligeiendomsavgift og reparasjon og vedlikehold også vil bli dyrere. I tillegg kan et dyrere hus sette i gang et mønster av høyere livsstil som du blir trukket inn i konkurranse for å møte levekostnadene i et høyere priset nabolag og samfunn.

Å kjøpe et hus som ligger godt under det du har råd til i kontrast, gir deg det ekstra rommet i budsjettet ditt for å forbedre økonomien din.

2. Bære Kredittkort Saldoer

I en perfekt verden vil du betale hele kredittkortbalansen din hver måned, og unngå å bruke kreditt som forlengelse av lønnsslippet ditt. Men når du er vant til å bære en balanse, er det veldig vanskelig å bryte mønsteret. Da påløper du rentekostnader hver måned, og sannsynligvis bruker mer enn du ville hvis du var begrenset av kontanter i lommeboken eller størrelsen på bankbalansen din.

Verre enn, når du har en balanse på ett kredittkort, er det altfor lett å gjøre det på et sekund ... og en tredje - og så videre.

3. Spise ute for ofte

En annen finansiell vice båret av vane. Inntil et par tiår siden var det å spise ute på restauranter for det meste for spesielle anledninger; i dag er nesten alle unnskyldninger gode nok til å spise ute. Statistikken bekrefter at flere måltider blir brukt utenfor husholdningen i dag enn noen gang før - nesten 50% i henhold til USDA (Tabell 10).

Like praktisk og hyggelig som å spise ute er det økonomisk sett et sakte bløt. Penger går ut i relativt små biter, men det går ut hele tiden.

4. Få ditt økonomiske råd fra de populære media

Jim Cramer og Suze Orman kan være ganske underholdende, men de er ikke din personlige økonomiske rådgiver. De kjenner deg ikke, de vet ikke din økonomiske situasjon, din risikotoleranse eller dine økonomiske mål. Rådene de gjør ut er generelt råd, og kan ikke være egnet eller til og med relevante for forholdene dine.

Hvis du har en mengde økonomiske ressurser som er store nok til at du trenger økonomisk råd så må du ansette en til jobb direkte med deg. Hvis du ikke klarer det, bør du i det minste engasjere deg i en peer-gruppe hvor du kan sprette ideer og scenarier.

5. Ikke betaler boliglån tidlig

Det er lett å bli vant til husbetaling, ikke minst fordi boliglån vanligvis varer i flere tiår. Men det er poenget - du bør ha et mål å banke en eller to av de tiårene av låneperioden.

Når du har det, vil du frigjøre budsjettet ditt for å hjelpe med å finansiere mega mål, som pensjon og barnets høyskoleutdanning. Å forsøke å håndtere disse målene mens du fortsatt har et boliglån, er et alvorlig handikap.

6. Succumbing til livsstilinflasjon

Det er for enkelt å bruke en lønnsøkning eller bonus. Det er livsstilsinflasjon - ved hjelp av økt inntekt for å utvide levestandarden. Og det er nesten standardinnstillingen, spesielt blant Gen-Xers.

Våg å være annerledes.

Å spare en lønnsøkning eller bonus er mye vanskeligere, men det er akkurat det du trenger å gjøre. Å oppnå økonomisk uavhengighet handler i stor grad om å øke investeringene dine (og redusere gjeldene dine) samtidig som levestandarden holdes konstant.

7. En avhengighet av bekvemmelighet

Fra et økonomisk synspunkt handler det om å betale andre for å rydde huset ditt, kutte plenen, bade dine kjæledyr og til og med tilberede matene dine (restauranter). Selv om det kan være en fordel å frigjøre tiden, slik at du kan tjene mer penger, er det ikke nesten tilfelle i de fleste tilfeller.

Convenience er en avhengighet - du velger det selv når det ikke er helt nødvendig. Og mye som å spise ute for mye, det er en annen langsom blødning.

8. være avhengig av auto lån

Hvis du blir for komfortabel med bilbetaling - og mange Gen-Xers gjør - har du en for resten av livet ditt. Det åpner også døren for å erstatte bilen med en ny hver fjerde eller fem år. Det kan føles bra, men det er en dyr måte å kjøre på.

Planlegg å holde bilen i ti år - de fleste biler bygget i dag varer minst så lenge. Deretter får du betaling for de første fem årene, men får fordelen av å være betalingsfri de neste fem årene.Pengene du ikke vil bruke på bilbetalingen, vil fungere bedre i nødfonds eller pensjonskonto uansett.

Når vi snakkar om det…

9. Ikke har et nødfond

Mange Gen-Xers avstår fra å ha et beredskapsfond, og tenker at de kan stole på kredittkort, bonuskontroller eller sporadisk tidlig uttak fra en pensjonsplan i stedet.

Å ha et dedikert nødfond - nok til å dekke minst 30 dagers levekostnader - vil ikke bare eliminere behovet for å gjøre de (dårlige) valgene ovenfor, men det vil også bidra til å utjevne opp og nedturer i budsjettet. Når økonomisk uavhengighet er målet, vil skape konsistens være et stort skritt i riktig retning.

Selv om du har et beredskapsfond, bør du også se på livsforsikring. Enten det er en enkel begravelsesforsikringsplan, en fullmaktstidspolicy eller en annen type livsforsikringspolicy. Å få livsforsikring beskytter familien mot katastrofe.

10. Ikke moderere sine Kids College Ambisjoner

Mange Gen-Xers er nå i 40-årene, alderen når folk vanligvis har høyskolebundne barn. Den samme skyensgrense-tilnærmingen du kanskje har tatt til høgskolen i 1980- og 1990-tallet, er ikke lenger relevant. En høyskoleutdanning i dag kan koste så mye som å kjøpe et typisk forstadshjem.

Familier har å gjøre med det kostnaden dilemma med gjeld - tatt av enten av foreldrene selv, eller av studielån som økonomisk vil kreve barna sine.

Til tross for konvensjonell visdom på college har du valg når det gjelder å utdanne barna dine. Rådgive dem om å delta på felleskolen, å pendle til skolen, og delta i en offentlig offentlig institusjon. Alle vil bidra til å holde kostnadene ved utdanning mer rimelig.

11. Forsinkelse av oppstart av pensjonssparing

Det kan være fristende å sette av sparing for pensjonering når du har andre prioriteringer. Å kjøpe en bil, gifte seg, ha barn eller kjøpe et hus kan alle virke som legitime grunner til ikke å spare for pensjonering, men å nøle kan være en av de mest alvorlige økonomiske blunders du kan gjøre.

Vi kunne komme inn i de veldig virkelige implikasjonene av tidsverdien av penger, men enda mer grunnleggende er at en forsinkelse rettferdiggjør det neste, og før du vet det, har du mistet et tiår eller mer for å samle en troverdig pensjonsportefølje. Det vil enten gjøre finansiering din pensjonering vanskeligere senere, eller det kan føre til nedsatt pensjon.

Hvis du ikke har begynt å spare for pensjonering ennå, er dagens den beste dagen å åpne en Roth IRA eller i det minste komme inn på arbeidsgiverne dine 401k. Hvis du er bekymret for å være i markedet, så sjekk ut P2P utlån med LendingClub eller en annen av de øverste plattformene.

12. Ikke sparer nok for pensjonering

Mange Gen-Xers tar en nesten uformell holdning til pensjonssparing. Tross alt er det noen tiår unna. Noen vil selv bekymre seg primært med fradragsberettiget aspekt av pensjonsbesparelser, heller enn på det faktiske utfallet. Enten tenkningstype kan resultere i en seriøst underfinansiert pensjonsordning når pensjonen kommer rundt - og da er det for sent å fikse det.

En god pensjonskalkulator vil hjelpe deg med å finne ut om beløpet du sparer for pensjonering, vil være tilstrekkelig. Og hvis det ikke er, kan du og bør rette opp situasjonen så snart du kan.

13. Bryte banken for å gå på ferie

Den årlige sommerferien har blitt en oppfattet nødvendighet i det 21. århundre. Det er også ofte uoverkommelig dyrt. En enkelt ferie til Europa, Karibia eller Disney World, kan koste mange tusen dollar - hvert år.

Hva mer kan du gjøre med den slags penger? Betal et kredittkort? Bygg et nødfond? Øk pensjonsbidrag? Det er utrolig hvor mye penger du kan frigjøre ved å ta en stor ferie hvert annet år, eller til og med hvert tredje år, i stedet for hvert år.

Du vil sette pris på selvbetegnelsen på bare noen få år ettersom din økonomiske situasjon forbedres.

14. Tilbringer for mye tid på kjøpesenteret

Kjøpesentret kan være et flott sted å tilbringe ledig tid. Og å dele med ikke så tomgangskontanter. Hvis du kjøper det meste av klær og gaver i kjøpesenteret, bruker du nesten absolutt mer penger enn du trenger. Det er mange alternativer som koster mye mindre. Walmart og de andre store boksene kommer raskt til tankene. Men det er også Amazon.com og til og med thrift butikker.

Du trenger ikke å gå kaldt kalkun på kjøpesenteret, men jo mindre tid du bruker på kjøpesenteret, desto mer penger sparer du.

15. Setter for mye tillit på aksjemarkedet

Et femårig oksemarked kan få noen til å bli selvtilfreds med aksjemarkedet. Men det er ofte når tillit er på sitt høyeste at du vil være mest utsatt for en plutselig tilbakebetaling. Dette kan manifestere seg ved å kjøpe tungt i et modent marked, når det kan være mer forsiktig å begynne å selge noen stillinger.

Warren Buffett - en av de mest vellykkede investorer av all tid - har sagt, "Vær redd når andre er grådige og grådige når andre er redde". Forenklet, dette betyr at du bør kjøpe når andre selger, og selger når andre kjøper. Ikke lett, men absolutt nødvendig hvis Buffett-lignende investeringsavkastning interesserer deg.

Det er ikke mulig å tømme markedet, men det er mulig å observere atferd og holdninger og justere investeringsteknikken tilsvarende.

16. Å ha sine barn i for mange aktiviteter

Mange foreldre overboker dagene sine barn i ekstra-kurrikulære aktiviteter.Mens det kan være velmenende, kan det også være et økonomisk svart hull. Det er ikke bare kostnaden for aktivitetene selv - ingen liten utgift av seg selv - men det gir også et liv på farten, og det betyr at flere penger blir brukt.

Hvis du har to barn, og du har hver og en involvert i to eller tre fritidsaktiviteter på en gang, vil du sannsynligvis spise ute oftere (ingen tid til å lage mat) og ha høyere bilutgifter (gass- og slitasje- og-slitasje). Og hvis barna dine er for tungt involvert, kan deres skolearbeid lide, og det vil legge til en veileder eller to til blandingen.

Det er en ikke-så langsom økonomisk blødning, og en som du lett kan kontrollere.

17. Spoiling sine barn

Vi ønsker alle å gi våre barn det beste, men det er en fin linje mellom det og ødelegge dem. Ikke bare er det å ødelegge barn en kostbar vane - en som bare blir stadig mer slik at de blir eldre og "lekene" koster mer penger - men det raser også avhengige barn. I seg selv kan dette være en dårlig tjeneste for barna dine, men en som også kan føre til økt ungdom, en enda dyrere ekstravaganse.

Det er ok å si "nei" nå og igjen. Det gir bedre økonomi, og det kan gi deg mer penger til å hjelpe dem når de er voksne og innsatsen er enda høyere.

18. Tilbringe for mye penger på å opprettholde utseende

Du har hørt begrepet, "du må falle den til du kan gjøre det." Noen ganger er det en nødvendig strategi, men det er mer sannsynlig at du vil bli tatt bort med det. Det kan bli en vane å bruke penger på å forsøke å holde tritt med andre i samfunnet eller sosial sirkel, og det er da det blir dyrt.

Problemet med å opprettholde opptredener er at det er et oppfattet behov som drives av eksterne faktorer. Selv om du gjør det, og du blir ganske bra på det, kan det aldri gjøre deg lykkelig, eller fylle noen nyttige behov.

Overensstemmelse er en grusom mester - og en dyr en. Gjør hva som passer for deg, og ikke bekymre deg for hva andre tenker på deg. Du når dine økonomiske mål raskere hvis du kan slippe av den byrden.

19. "Investere" i Ingenting, men det beste

Det kan være enkelt å overbevise deg selv om at du investerer på en eller annen måte når du kjøper de beste lekene, men vanligvis er det bare en sløsing med penger. Hvis du gjør dette med alle eller til og med de fleste kjøpene dine, vil du gjøre deg selv til å betale for mye for alt du kjøper.

Det er ok og til og med nødvendig å "bryte banken" på enkelte kjøp - en topp av linjen laptop for arbeid kommer til tankene. Men hvis du føler at du trenger de beste klærne, den beste bredskjerm-TV, det beste lydsystemet og den beste bilen, er du for det meste deltar i en av de verste typer avhengighet.

Som regel ser penger ut "bedre" å sitte på en CD eller et fond enn det fyller et rom i huset ditt, eller sitter i oppkjørselen din.

20. Tilbringe for mye tid å bli underholdt

Underholdning er en sertifisert stealth utgift. Penger blir brukt tilfeldig og har det bra, og du vet nesten ikke at det skjer. Det virker harmløst, og hvis det gjøres i moderasjon, er det faktisk. Men hvis du trenger å bli underholdt på en 24/7-basis, er det bare en annen form for avhengighet.

300 kanaler med kabel-TV, en 65 tommers flatskjerm-TV, og et dyrt medlemskap i klubben kan sette gullbelegg på underholdning. Det er viktig å innse at underholdning er det meste bare en måte å håndtere kjedsomhet på, og det er mange måter du kan gjøre uten å bruke mye penger.

Tilbring mer tid med familie og venner, få kroppen din sunn, undersøke forretningsidéer, hjelpe en nabo i nød eller frivillig arbeid for din favoritt veldedighet. Med alt som skjer, kommer du til å se høyt priset underholdning som den ekstravagansen det vanligvis er.

21. starter ikke sin egen virksomhet

En av de grunnleggende leksjonene Gen-Xers har blitt lært gjennom livet har vært risikoreduksjon - Det er til og med datamodeller som angivelig reduserer eller eliminerer risiko helt. Tiden vil fortelle om det egentlig er sant, eller om vi blir solgt en varefortegnelse.

Tidligere generasjoner forstod vanligvis at å ta noen form for risiko er bare en del av livet. Men Gen-Xers har vært betinget for å unngå det som pesten. Selvstendig næringsdrivende er et utmerket eksempel på dette; Det har gått nedover i minst de siste 20 årene da Gen-Xers begynte å gå inn i arbeidsstyrken og velge den ansette sikkerheten for sysselsetting med bedrifter eller myndigheter.

Men noen ganger ikke å ta risiko er den største risikoen for alle.

Karriereforældelse er et faktum av vår tid, da jobber og hele karriere klassifiseringer forsvinner for godt. Selvstendig næringsdrivende kan være den beste løsningen på dette dilemmaet, og hvis du er over 40, kan det være den eneste løsningen.

Ikke alle er kuttet ut for å ha sin egen virksomhet, men hvis du har en god ide, bør du prøve. Det vil sannsynligvis ikke skade for å starte det som en sidekast og se hvor den går.

Ingen vil kunne unngå alle 21 av disse feilene. Men hvis du kan få kontroll over bare noen få av dem, finner du deg selv når du oppnår økonomisk uavhengighet mye raskere enn du noen gang trodde.

Dette innlegget opprinnelig oppstod på DailyFinance.com

Lagre

Lagre

Skrive Inn Din Kommentar