Banker

10 økonomiske gebyrer du aldri skal betale

10 økonomiske gebyrer du aldri skal betale

Avgifter. Ikke bare kan de være ubehagelige, noen ganger er de sneaky.

Finansnæringen er oversvømmet med gebyrer som kommer i alle former og størrelser. Mange av dem er velkjente, mens noen er så skjulte at forbrukerne blir fanget når de innser at de har betalt tusenvis av dollar i avgifter uten å vite det.

Ikke alle avgifter er dårlige, men. Tross alt, finansielle fagfolk må leve. Men det betyr ikke at de har rett til å holde deg lykkelig uvitende om hva du betaler for tjenestene de tilbyr.

Før du ansetter en finansiell rådgiver, er det en god ide å lære hvordan de blir betalt. Spør dem direkte hvordan de gjør deigen deres. Hvis de danser rundt spørsmålet, ta din virksomhet andre steder.

Det er noen økonomiske gebyrer du burde aldri betale. Mange ganger, disse er de lurvete som dukker opp når du minst forventer dem. Unngå disse, og du vil være godt på vei til en lysere økonomisk fremtid.

1. Gjensidig fondbelastning

Noen fond har stor belastning. For eksempel er A-aksjer typer verdipapirfond som belaster en provisjon. Du kan betale, si, 3,75% av investeringspengene dine foran for å kjøpe fondet.

Dette er greit og dumt inntil du innser at mange av disse verdipapirfondene også tar opp et løpende administrasjonsgebyr (kalt et kostnadsforhold). Legg til disse avgiftene sammen, og du betaler ganske mye penger for å eie noen fond.

Miranda Marquit, skriver for ExcessReturn.net, forklarer:

Noen ganger, når du kjøper eller selger et fond, betaler du et gebyr. Dette kan være en ekte trekk på returene dine. Betalingsavgiften gir heller ikke mye mening, siden du kan finne mange midler og meglere som ikke belaster disse gebyrene.

Load mutual funds er ikke nødvendigvis et fryktelig alternativ, men det er sikkert bedre alternativer der ute. Spør flere finansielle rådgivere hva de vil anbefale og sammenligne forskjellene.

2. 12b-1 avgifter

Et gebyr på 12b-1 er et markedsførings- eller distribusjonsgebyr som brukes hvert år. Denne avgiften regnes som en driftskostnad, så den er inkludert i fondets kostnadsforhold.

Ta en titt på ditt fondregnskap og se om du blir belastet 12b-1 avgifter. Jeg vet ikke om deg, men jeg vil aldri ønske å betale markedsavgifter. Hvis et fond skal markedsføres, kan det vitne om at det ikke er et godt fond i utgangspunktet - ellers ville fondet selge seg selv.

3. Variabel Annuitetsgebyr

En dag gikk en potensiell klient inn på kontoret mitt og fortalte meg at hun hadde jobbet med et stort meglerfirma som hun følte ikke var helt ærlig med henne.

Rådgiveren hadde solgt henne en variabel livrente og noen fond. Hun var ikke veldig opptatt av fondene, men hun fortalte at hun ikke var helt sikker på hvordan den variable livrente jobbet.

Aldri, aldri kjøp et finansielt produkt uten å forstå hvordan det fungerer! Tilbake til historien. . . .

Jeg spurte henne hvor mye hun betalte for hennes variable livrente, og hun trodde hun så et gebyr for rundt $ 50. Det er ikke ille, ikke sant? Vel, senere lærte vi at hun betalte over $ 3.500 i variable livrente avgifter og visste ikke engang det.

Din kjeve bør falle rett om nå.

Jeg er ikke en fan av variable livrenter. Avgiftene er bare for høye - og mange ganger luskede også.

4. sen gebyrer

Sene avgifter er en annen type avgift du aldri bør betale. Disse gebyrene kan oppstå når du sen betaler dine regninger.

Formelen du kan bruke til å betale regningene til rett tid, er ganske enkel. Først må du ha nok penger til å betale. Det er en god ide å spare ekstra penger på kontoen din for å sikre at du har nok for alle regninger - inkludert de uventede.

For det andre må du behandle din postkasse, e-post og andre innboks der du mottar regninger med jevne mellomrom. Hold styr på dine automatiserte regninger og betalingsmetoder. Sørg for at du har et godt system på plass for å huske å betale regningene i tide!

5. Overtrengegebyr

Ingen skal noen gang måtte betale kortsiktig avgift. Den eneste gangen du skal overtrekke på kontoen din, er hvis du med vilje gjør det (ikke gjør det) eller hvis du ikke holder oversikt over transaksjonene dine.

Dette er enda en grunn til å holde en buffer med kontanter i din brukerkonto. Hvis du glemmer en transaksjon, vil den bli trukket fra din buffer med kontanter i stedet for å sette inn kontoen din til det negative som kan føre til overtrekksavgift. Hvis du skal bruke den ekstra bufferen, jobber du med banken din eller får en online sjekkkonto som automatisk skal utkastes fra en sparekonto. På denne måten holder du pengene ut av din vanlige kontroll, men har fortsatt den bufferen for å dekke eventuelle feil.

6. Utenlandske transaksjonsgebyrer

Kredittkortselskaper (og til og med banker) belaster sine kunder gebyrer når de bruker kortene sine utenlands.

Disse utenlandske transaksjonsgebyrene kan enkelt unngås ved å registrere seg for et kort uten utenlandske transaksjonsgebyrer eller ved å bruke en alternativ betalingsmåte som kontanter.

Disse utenlandske transaksjonsgebyrene kan enkelt unngås ved å registrere deg for et kredittkort uten utenlandske transaksjonsgebyrer eller ved å bruke en alternativ betalingsmetode som kontanter.

"Vil du heller bruke ekstra 2-4% av innkjøpene dine på kredittkortavgift, eller på et godt måltid på reisemålet?" Spør Gerri Detweiler, direktør for kredittopplæring på Credit.com.

7. Lavbalanseavgifter

Noen banker, kredittforeninger og verdipapirforetak belaster et gebyr når saldoer på visse typer kontoer faller under ulike terskler. Mange institusjoner vil belønne kunder i form av en høyere rente eller andre fordeler for å delta i disse typer kontoer.

Brian O'Connell, som skriver for TheStreet.com, forklarer gleden av å unngå disse typer gebyrer:

Å spare noen få dollar på bankgebyrer er en katartisk opplevelse - det er en sjelden sjanse til å trekke en over på banken din istedenfor omvendt.

Du bør aldri betale en lav saldo avgift. Hvis du ikke kan beholde nok penger på en konto for å oppfylle minimumskravene til balansen, hopper du over den perkede kontoen og velger en enklere, kjedelig og Gebyr for-less konto.

8. ATM Avgifter

ATM avgifter er brutale. Mange ganger vil kundene bruke en minibank til å få en liten sum penger ut av bankkontoen og bli belastet en ublu prosentandel av pengene de trekk seg tilbake til gleden.

For eksempel, si at du tar ut $ 20. Du belastes en $ 1,50 avgift. Det er faktisk en 7,5% kostnad. Glem det!

I stedet, sørg for å spørre din bank eller kredittforening hvilke minibanker i ditt område er "tilleggsfrie" og innenfor deres ATM-nettverk. I dag er du sikker på å finne flere tilleggsfrie minibanker der du trenger dem mest.

9. Betalingsgebyrer

Dette er kanskje en av de mest irriterende kostnadene jeg noensinne har møtt. Tenk deg å bli belastet et gebyr for å foreta en betaling. Um, nei takk.

Noen kjøpmenn har vært kjent for å lade disse "bekvemmelighetene" - det jeg kaller "betaling" - gebyrer når du foretar en betaling over telefon eller gjennom en butikkrepresentant i stedet for gjennom deres automatiserte systemer som butikkiosker.

Unngå å betale for å foreta betalinger. Det gir ikke mening.

10. Inaktivitetsgebyr

Hvis du ikke trenger eller bruker en konto, hvorfor har du det? Noen banker og kredittforeninger (spesielt nettbanker) tar opp inaktivitetsavgift når kontoen sitter ledig. Disse avgiftene kan vanligvis unngås ved enhver form for kontoaktivitet som å foreta et kjøp eller påbegynne en overføring.

Mæglerfirmaer begynner å gjøre dette også. Jeg har lagt merke til dette med nye kunder som tar inn sine uttalelser og finner "inaktivitetsavgifter" eller "småkonto" avgifter på kontoer som ikke genererer gebyrer eller provisjoner over en periode (vanligvis ett år).

Bunnlinjen

Du kan unngå disse gebyrene (og andre) ved å gjøre litt lekser før du registrerer deg for et produkt eller en tjeneste.

Les utskriftene. Spør rådgivere om sine gebyrer. Snakk med bankens eller kredittforeningens avdelingsleder for å avdekke alle gebyrer de måtte belaste.

Si farvel til disse ekle kostnadene og hallo til bedre økonomiske kontoer!

Dette innlegget opprinnelig oppstod på DailyFinance.com.

Skrive Inn Din Kommentar