Banker

5 ting som kan koste mindre i år

5 ting som kan koste mindre i år

Inflasjon er et faktum i livet, med stigende priser over tid.

Men det er tider når ting faller i pris.

Mens 2013 vil se noen elementer øke i pris, er det noen få ting som kan koste mindre etter hvert som det nye året utvikler seg.

Som du planlegger din økonomi i år, og prøv å bestemme hva du vil spare penger for, her er 5 ting som kan falle i pris i år:

1. Tabletter og Netbooks

Med konkurranse oppvarming for tabletter og netbooks (og ultrabooks), prisene kan veldig bra slippe. IPad Mini prøver allerede å konkurrere i en verden der forbrukerne er villige til å håndtere en mindre skjerm så lenge det kommer med en lavere pris. Disse elektroniske enhetene skal komme ned i pris, og på CES Intel forutslo at noen ultrabooks vil starte så lavt inn i prisen som $ 599.

eReaders faller også i pris. Jeg er ganske spent på Kindle's Paperwhite, med LED-lysene som skinner ned som et boklampe. Det er allerede ned til $ 119 for å starte, og Kindle Fire HD er priset til $ 199. Disse håndholdte enhetene vil trolig fortsette å være konkurransedyktige priser. ebøker faller også i pris.

2. Brukte biler

For et par år siden handlet det om de nye bilene. Faktisk kjøpte jeg en ny bil fordi det koster mindre enn den brukte bilen jeg vurderte. Med forhandlerens insentiver og produsentens insentiver (pluss jeg kjøpte på slutten av året) sparte jeg penger ved å kjøpe nye i stedet for brukt.

I år kan det imidlertid endres. Med leieavtaler slutter, er det sjansen for at det blir en økning i tilbudet på brukte biler - og ikke nok etterspørsel om å holde prisene høye. 2013 kan være på tide å få en bruktbil.

3. flatskjerm-TVer

For mer enn seks år siden kjøpte vi en 32 "LCD flatskjerm-TV. Kostnaden for flatskjerm-TVer har falt så mye de siste årene at vi for samme pris betalte tilbake da vi kunne få en topp på linjen 60 "nå. Og flatskjermbilder vil trolig fortsette å falle i pris. Hvis du har tenkt på en ny TV, kan du nok få mye senere i år på flatskjerm-TVer. Med kostnader for å produsere slippe, og nye modeller kommer ut hele tiden, er det lite overraskelse at du kan spare på storskjerm-TVer.

4. Reise

Med reise handler det alt om pakken. Selv om det er forventninger om at flyprisen vil øke i pris, kan det hende du kan kompensere det med lavere hotell- og leiepris. I tillegg blir altomfattende feriepakker og kryssninger blitt mer populære. Med litt planlegging, og en vilje til å være litt fleksibel, kan du spare penger på reiser, inkludert å spare penger på flybilletten.

Så vurder deg å registrere deg for et reisebelønningskort, og begynn å planlegge en familieferie. Med riktig feriepakke kan du virkelig spare litt i år.

5. Alternativ energi

Med teknologi som øker effektiviteten, faller alternative energiprodukter i priser - spesielt solpaneler. Du kan spare penger, få et mer effektivt produkt, og til og med få en skattekreditt. Grønne energikattekreditter er tilgjengelige for store systemer gjennom 2016. I tillegg tilbyr mange byer og stater sine egne skattefordeler, samt spesialfinansiering for å dekke kostnadene.

Planlegg din utgift

Det er viktig at du planlegger utgifter, skjønt. Mange av produktene som forventes å falle i pris i 2013, representerer store kjøp for de fleste budsjetter. Du bør ikke kjøpe en bil på et innfall, eller installere alternative energisystemer uten å tenke gjennom det.

I stedet tenk på hva du allerede hadde planlagt å kjøpe. Eller, selv om du ikke hadde opprinnelig planlagt kjøpet, gjør du en plan for det nå. Bare fordi det er billigere enn i fjor betyr det ikke at du bør piske ut kredittkortet for det. Planlegg å spare opp for kjøpet, slik at du ikke gjør noe stort til unødvendig gjeld.

Se fremover, lag en utgifts- og spareplan, og bare få de elementene du virkelig føler vil forbedre din livsstil.

Fotokreditt: Thomas Hawk via photopin cc

Skrive Inn Din Kommentar