Banker

5 måter dine sosiale medier kontoer gamble med dine finanser

5 måter dine sosiale medier kontoer gamble med dine finanser

Sosiale medier.

Jeg elsker det og jeg hater det.

Som blogger er det gøy å koble med likesinnede mennesker som jeg aldri ville ha møtt personlig. På den annen side bruker jeg ikke mine personlige kontoer mye.

Mitt Facebook-feed blir stadig bombardert av "selfies", "and-ansikter" og de samme irriterende e-kortene om og om igjen. Mens dette er nok til å kjøre noen oppover veggen (med mindre du er en av de som posterer disse tingene), er det en annen ulempe for sosiale medier: rollen det spiller på økonomien din. I tillegg har vi tidligere diskutert hvordan Facebook koster deg penger.

Bla gjennom Facebook-feedet ditt, legg inn et par tweets, eller koble på LinkedIn, kan virke uskyldig nok, men sannheten er at det kan forårsake ødeleggelse på din økonomi. Dette er hvordan.

Kredittklager

Ifølge en nyere artikkel publisert av CNN Money, kan dine Facebook-venner påvirke sjansene dine for å bli godkjent for et lån.

En håndfull långivere vil nå søke på Facebook-venner når du søker om et lån gjennom dem. Hvis du har en venn som har gjort en sen betaling eller misligholdt på et av deres lån, blir sjansene for å bli godkjent redusert drastisk.

Hvis du er på markedet for et nytt lån, kan din beste innsats være å slette Facebook-kontoen din helt.

Høyere apr

Utlånsklubben har vurdert sosiale medier kontoer i tillegg til normal kreditt sjekker for å fastslå kredittverdighet i tre år.

Det er nå selskaper som vurderer din kredittverdighet ved din sosiale medieradferd. Disse selskapene vil se aktiviteten din på nettsteder som Facebook og Twitter for å bestemme kredittverdigheten din. Informasjonen du legger inn, frekvensen du legger inn, og vennelisten din tas med i betraktning.

Dette kan bli normen for banker og utlånsinstitusjoner i årene som kommer. Dette er en annen grunn til at du seriøst bør tenke på hva du legger inn.

Tap av sysselsetting

Hvis du er i markedet for en ny jobb, må du slette noen pinlige kommentarer eller bilder av deg selv fra dine sosiale medier. Flere og flere arbeidsgivere søker etter ditt navn i Google og sjekker dine sosiale medier kontoer for å få en ide om hvilken type person du er.

Negative kommentarer, drunken bilder eller konstant klagende kan på alvor redusere sjansene for å bli ansatt.

Tror ikke dette er bare for nye ansettelser heller. Sjefen din kan sjekke ut dine sosiale medier kontoer når som helst. Hvis du vil finne en ny jobb eller holde fast på den du har, må du se hva du legger inn.

Identitetstyveri

Det har vært nettbaserte phishing-svindel siden dagen da internett ble født. Dessverre har svindlere bare blitt smartere.

En mulig identitetstyv har en langt større sjanse for å hacking inn på kontoen din hvis du deler mye informasjon om sosiale medier. Hvis identifikasjons tyven kan bekrefte bursdagen din, foreldres navn og by du vokste opp, vil han være ett skritt nærmere å få tilgang til dine elektroniske kontoer.

Det er derfor du bør bare legge til folk du kjenner til dine sosiale medier kontoer. Du kan også bidra til å unngå identitetstyveri ved å sette kontoen din privat og begrense mengden informasjon du deler.

Du vil aldri vite at identiteten din har blitt stjålet, med mindre du sjekker kreditten din regelmessig eller går for å søke om et lån og bli nektet. Vurder å bruke engratis tjeneste som Credit Karma for å sjekke kreditt score og se om du har blitt påvirket av identitetstyveri. Husk, ikke betal - Kreditt Karma er gratis så lenge du avbestiller innen sju dager!

Økt utgifter

Sosiale medier kan være bra for å koble sammen med gamle venner. Men hva skjer når de venner kontinuerlig publiserer bilder av seg selv i sine store hus, fancy biler og helt nye leker eller klær? Du føler deg sannsynligvis litt misunnelig - i hvert fall for en liten stund.

Sosiale medier presser deg definitivt til å "holde tritt med Joneses." Hvis du er i gjeld, på et stramt budsjett, eller prøver å spare penger, kan sosiale nettverk som Facebook øke fristelsen til å bruke.

Bare husk alt er ikke alltid hva det virker. De vennene som legger bilder av alle sine dyre eiendeler, kan bare være dypt i gjeld. Verre ennå, disse materielle eiendommene kunne dekke opp et ulykkelig liv.

Begrens hva du deler

Sosiale medier kan spille en større rolle i økonomien enn du tror. Du kan minimere risikoen din ved kun å vinne folk du kjenner, og ved å begrense mengden personlig informasjon du deler.

Det er enkelt for folk å se informasjonen du legger inn på nettet. Husk bare å dele informasjon som du ikke kommer til å angre på å legge ut om en måned fra nå.

Hvilke andre ting bør sosiale medier-brukere huske når det gjelder økonomien din?

Skrive Inn Din Kommentar