Liv

Hva tror du: Er det verdt å betale barn for gode rapportkort?

Hva tror du: Er det verdt å betale barn for gode rapportkort?


Ønsker du å gi opprør på voksenbordet denne Thanksgiving? Leter du etter en måte å rile opp andre foreldre på?

Uformelt ta opp om du skal betale barn for gode karakterer. Folk har en tendens til å ha ganske sterke følelser om å skli Junior noen få dollar for hver A på sitt rapportkort.

Men la oss starte med å bekrefte det Å betale barn for gode karakterer kan faktisk fungere.

En studie fra 2012 fra "Freakonomics" -forsker Steven D. Levitt og kollegaer fant at elevene gjorde bedre på tester da de lovet penger eller troféer for gode karakterer.

Men det er mer til ligningen enn Sally får en A på sin neste matte-test. Du vil at hun skal gjøre det bra i skolen, men også utvikle selvmotivasjon til å jobbe hardt og et ønske om å lære.

Det er en langvarig frykt for at å betale barnet ditt for gode karakterer, eroderer utviklingen av disse viktige trekkene.

Så hva er en forelder å gjøre? La oss se på resonnement fra begge sider.

Fordelene med å betale for gode rapportkort

Først, la oss komme inn i tankene til en forelder som har en sjekkebok og ikke er redd for å bruke den.

Karakterene er viktige

Studenter som klarer seg bedre på skolen generelt, går bedre fremover. Så foreldre vil benytte enhver anledning til å forbedre studentens karakterer.

"Den enkle sannheten er: at pengene er en gulrot som dirrende foran dem," skriver kontantbetalende forelder og medgrunnlegger av AskTheMoneyCoach.com Lynette Khalfani-Cox.

"Faktisk, det er mer som et kjedelig incitament, svinger i ryggen av sinnet når de kan bli fristet til å slakke av eller å kyst litt mot slutten av en klasse, Legger Khalfani-Cox til.

Slik fungerer verden

Noen foreldre hevder at dette ikke er første gang barna blir betalt for å gjøre ting de ikke vil gjøre. Slik jobber jobben - og de skal jobbe for de fleste av deres voksne liv.

"Jeg ser ikke noe problem med å gi et incitament i slutten av en graderingsperiode," skrev Erika Douglass på TODAY Moms Facebook-side. "Det er faktisk veldig lik voksenlivet i karrieremarkedet. På slutten av en evalueringsperiode er det et incitament til å tjene høye karakterer; en kampanje, en heve.”

Velkommen til den virkelige verden, barn.

Finansielle incitamenter øke motivasjon

Levitt, forskeren "Freakonomics", sier at hans egne foreldres tilbud om penger til karakterer økte hans akademiske ytelse.

"En ting er sikkert: siden mine eneste inntektskilder var de karakterrelaterte bestikkelsene og pengene jeg kunne vinne av mine venner som spilte poker, Jeg prøvde mye vanskeligere i videregående skole enn jeg ville ha uten kontantinnsatsen, " han sier.

Og han endte opp med å skrive en bestselgende bok, så han synes å ha slått ut OK.

Å få gode karakterer gir studentene en smak av suksess

"Spenningen og adrenalinen av suksess er vanedannende, og hvis du kommer til å oppleve det, uansett motivasjon, er du tilbøyelig til å søke det igjen," skriver mor-of-four Demetria Gallegos, som belønner sine barn med utflukter og shoppingturer , i stedet for kontanter.

Jeg ser mine insentiver som å hjelpe orientere mine døtre mot suksess," hun skriver.

Ulemper med å betale barn for gode rapportkort

Imidlertid holder noen foreldre stramt til den andre siden av argumentet. Her er hvorfor:

Barn bryr seg ikke alltid om penger

Så hva da?

"Ett argument mot denne tankegangen er at barna ikke forstår viktigheten av å tjene penger og ofte ikke egentlig trenger egne penger, sier Matt Breed, som skriver om høyskole og utdanning.

Hvis pengene ikke har betydning for dem, vil karakterene ikke være noe som helst, Sier rase.

Å være betalt for grader reduserer ønsket om å lære

"Det har kortvarig gevinst, men langsiktig smerte," sier pedagogisk psykolog Michele Borba. “At kjærligheten til læring går ut, og i stedet hva barnet elsker er penger og ikke gjenstand for læring.”

Utenfor insentiver tar bort fra intern arbeidsmedisin

Husk Gallegos, moren som belønner sine barn med ikke-kontante insentiver? Vel, hennes ektemann, John, er fast mot studentens bestikkelser.

"De må verdsette utdanning," han sier. "Å gi dem bestikkelser er å ødelegge den verdien. De skal leve hele livet, og du kommer ikke til å være rundt for å bestikke dem. "

Med sterke argumenter på begge sider er det ikke akkurat et åpent og lukket tilfelle.

Som de fleste ting i livet, koker denne ned til å følge din tarm.

Det som virker for noen familier gir bare ingen mening for andre, "Skriver" Gjør barnet ditt en Money Genius "forfatter Beth Kobliner. "Utover det kan din beslutning koker seg for å kjenne ditt eget barn."

Din tur: Betaler du barna for karakterer? Betalt foreldrene deg for din? (Og fungerte det?) Gi oss beskjed i kommentarene!

Lyndsee Simpson er freelance skribent og redaktør i Washington, D.C. Foreldrene hennes betalte aldri henne for karakterene hennes, og hun er fortsatt sint på det.

Skrive Inn Din Kommentar