Penger

Har du en syk hund eller katt? Denne kjæledyrseieren fikk sin hunds behandling betalt for - og hjalp andre dyr samtidig

Har du en syk hund eller katt? Denne kjæledyrseieren fikk sin hunds behandling betalt for - og hjalp andre dyr samtidig

Hvis du har et kjæledyr, vet du hvor dyrt det kan være å ta vare på dem, spesielt når det gjelder veterinærpleie.

Nylig fant jeg ut om en unik måte å hjelpe til med å dekke veterinære kostnader for min egen sykehund, og bidra til å forbedre veterinærpleie for andre hunder.

Den gjennomsnittlige amerikanske bruker $ 611 per år på veterinær omsorg for et normalt, sunt kjæledyr. Som våre furrige venner blir eldre, utvikler de noen ganger kroniske helsemessige forhold som leddgikt, nyre- og leversykdom.

Disse forholdene kan kreve medisiner for resten av kjæledyrets liv, og det kommer med en jevnere prislapp. Faktisk koster veterinærkostnader opp til $ 935 per år når kjæledyr diagnostiseres med en kronisk helsetilstand.

Det er åpenbart at det er et enormt økonomisk incitament for farmasøytiske bedrifter til å utvikle nye og bedre stoffer for å hjelpe kjæledyr. Det er her bedrifter trenger hjelp, og de skal betale godt for det.

Juno's Story

Skriv inn hunden min - Juno.

Hun er bare fem år gammel, men hun har en kronisk helsetilstand. Det er ikke i det hele tatt svekkende eller veldig alvorlig, men hun vil være på medisiner for resten av livet hennes.

Nylig fikk jeg en samtale fra veterinæren hennes og sa at det er et nytt medisin for å behandle tilstanden hennes, og narkotikafirmaet rekrutterer frivillige til en ny klinisk studie.

En av veterinærteknologene på klinikken min bidro til å koordinere studien, og gjorde det veldig klart at hennes første prioritet er å Juno. Hun sa at klinikken bare deltar i studier som vil ha en bestemt fordel for dyrene.

Hun gikk over studieprosessen og alle risikoer og fordeler av klinisk prøve med meg, som jeg nøye vurdert.

Den største faktoren jeg måtte vurdere var om det ville hjelpe Juno eller ikke.

Den nye medisinen har nøyaktig samme bivirkninger som de hun tar, og det forventes å være mer effektivt i det lange løp. I dette tilfellet var det en no-brainer.

I tillegg ville stoffet dekke alle studiens kostnader for veterinærpleie og medisiner ($ 75 for medisinen hun er på). Til slutt vil de også takke på en $ 400 kreditt for fremtidige veterinære utgifter, som jeg også kunne bruke for våre to katter, så vel.

Hvordan kliniske forsøk fungerer

Farmasøytiske selskaper og forskere jobber med lokale veterinærklinikker og sykehus over hele landet for å teste nye medisiner.

På hvert sted er en eller flere personer utpekt som studiekoordinatorer, som registrerer kjæledyr og arbeider med kjæledyrseiere for å sikre at studien går jevnt. Dette er de som vil hjelpe deg.

Vanligvis trenger kjæledyret en helseseksamen før de blir innskrevet i en klinisk prøve. Når det er ansett som egnet for studien, vil koordinatoren gå over kravene og svare på dine spørsmål.

Når alt er klart, vil de gi deg medisinen til kjæledyret ditt - eller administrere behandlingen.

De krever vanligvis også noen andre ting. Du må vanligvis ta med kjæledyret ditt noen ganger (eller mange) for oppfølgingskontroll. Du kan også trenge å fylle ut daglige helse logger og skjemaer for å legge merke til abnormiteter, når medisinen ble gitt, hvordan den ble gitt, etc ...

På slutten av studien er kjæledyret ditt gitt en annen eksamen for å sikre at de fortsatt er OK, og du er ferdig.

Du er vanligvis igjen med noen form for kompensasjon for din tid, og kunnskapen om at du og kjæledyret bidro til å bringe nye medisiner til markedet for å hjelpe dyr overalt.

Er kliniske forsøk rett for kjæledyret ditt?

Hvis kjæledyret ditt har en medisinsk tilstand som må administreres, er det vel verdt tid å se om det er noen studier i rørledningen som kan hjelpe dem.

Disse studiene er ofte det beste stedet å finne de nyeste, banebrytende medisinene og behandlingene for å hjelpe kjæledyret ditt. De kan til og med redde kjæledyrets liv - spesielt fra alvorlige sykdommer som kreft.

Før du registrerer kjæledyret ditt (eller deg selv) opp for enhver prøve under solen, må du vurdere om det er verdt det. Spør om bivirkninger, krav, kompensasjon og til slutt hvis prøven vil virkelig hjelpe kjæledyret ditt.

Hvor finner man kliniske forsøk for kjæledyr

Spør veterinæren din om de deltar i eventuelle forsøk som kan være relevante for kjæledyret ditt. Hvis de ikke gjør det, spør dem om de vet noen andre lokale veterinærklinikker som administrerer noen forsøk. Veterinærundervisningssykehus ved universiteter er også gode steder å finne forsøk.

Mange nettsteder kan hjelpe deg med å finne kliniske forsøk for deg selv, men generelt er det ikke tilfelle for kjæledyr.

Veterinær kreftforening er et unntak. Den driver en online database med alle veterinære kreftforsøk som for tiden søker frivillige.

Din sving: Har du et kjæledyr med en helsetilstand som krever medisiner? Har du deltatt i kliniske studier som kan hjelpe kjæledyret ditt og andre?

Lindsay VanSomeren lever i Fort Collins, Colorado, og har et hushold av semi-geriatriske dyr som bidrar til å holde henne ung.

Skrive Inn Din Kommentar