Penger

Denne fyren gjorde $ 1000 per dag for å teste nettsider ... mens drukket. Her er hvorfor det virket

Denne fyren gjorde $ 1000 per dag for å teste nettsider ... mens drukket. Her er hvorfor det virket

Denne historien går bare for å vise det Noen ganger er de galne ideene du har, ikke så gale etter alle. Faktisk kan de ende opp med å være super-lønnsomme.

Richard Littauer, en utvikler og brukeropplevelseskonsulent, kom hjem en natt etter å ha hatt noen drinker ute på byen. Han åpnet sin datamaskin for å oppdage en venn som ber om profesjonell tilbakemelding på et nettsted han bygde. Selv om han var litt buzzed, spilte Littauer sammen.

"Jeg begynte å snakke med ham på Google Hangouts," skrev Littauer i en e-post. "Jeg innså at tilbakemeldingen min var ganske interessant og nyttig fordi jeg ikke hadde min vakt og kunne si nøyaktig hva jeg følte om noe.

"Halv hikende, sa jeg,"Jeg burde be folk om å betale meg for å gjøre dette."Resten alt kom sammen etter det."

Når Littauer flettet ut sin spøk ved å bygge et nettsted, The User is Drunk, og tilbyr sine drunkne UX konsultasjonstjenester, var han sjokkert over å oppdage at han hadde gått viral etter bare en time.

Han nådde nesten 100k sidevisninger - og laget $ 1000 - den aller første dagen.

Brukeren er full, men hvorfor?

Å gjøre noe mens det er fullt, kan høres uansvarlig, men i dette tilfellet var det i det minste delvis klokt. Littauers tjeneste var et spill på en ide laget av digital ekspert og lærer Will Dayble. Nemlig, at et godt bygget nettsted må være "så enkelt, en full person kunne bruke den."

Littauer hadde fullt forventet at nettstedet skulle være "en vits" for å dele blant venner. Han opprettet bare nettstedet fordi han trengte et prosjekt for sin første uke på Hacker Paradise.

Men det viste seg å være en verdifull tjeneste; drunken site testing av en fullverdig teknisk profesjonell er et ganske unikt tilbud.

I tillegg var det moro: Littauer lar selv kundene velge sin øl for ekstra penger.

Nettstedbyggerne begynte raskt å kjøpe boozy vurderinger, uansett prisøkninger.

"Jeg reiste min pris for vurderinger fra $ 50 til $ 500 veldig raskt," Littauer fortalte meg, "håper at folk ville slutte å kjøpe slik at jeg ikke måtte være full i full."

De gjorde det ikke.

Med nok etterspørsel for å holde ham i gang, tok Littauer en liten formue fra sin UX-revisjonstjeneste på bare seks måneder. Selv om han nektet å dele nøyaktig hvor mye hans berusede inntekt utgjorde, var det ikke liten endring.

"Det betydde at jeg kunne ta noen måneder mellom jobber og ikke bekymre meg for det," sa Littauer. Den betalte også sin tre måneders tur til Sørøst-Asia, betalte sine kredittkort og tillot ham å bygge opp noen besparelser for første gang i sitt liv.

Brukeren har opprettholdt seg

Som det viser seg, blir betalt for å drikke er ikke alt det er sprakk for å være. Etter seks måneder med øl og benjaminer bestemte Littauer seg for å lukke sine digitale dører.

"Jeg hadde ikke tenkt at ideen ville gå viral i det hele tatt," Littauer reflekterer i sitt forklarende blogginnlegg på Medium. "Jeg gjorde det som en vits. Nå var jeg plutselig plikt til å drikke. Og jeg var kjent for det. "

Bortsett fra at han ikke ville fortsette sitt voksende rykte som en alkoholiker, skjønte Littauer at det hele tiden drikker ... er ikke så mye moro etter en stund, spesielt når din levetid er avhengig av det.

"Hvis du drikker er din jobb, skjønner du raskt hvor elendig drikking er," skriver Littauer.

Han miste sin evne til å konsentrere seg om andre prosjekter, og følte risikoen for en nedgang i helse og sikkerhet.

Så, etter å ha tjent nok penger til å få solid på sine økonomiske føtter, vendte Littauer seg mot andre inntektsveier - en innsats gjort lettere av den nye lavnorske berømmelsen og utjevning prosjektet hadde gitt ham.

En overraskende lønnsom sidegig

Hva betyr alt dette for ressursrike Penny Hoarders?

Vel, først og fremst, ikke vær redd for å følge opp med den galte ideen du måtte starte en virksomhet. Du vet aldri hvor det kan ende opp - eller hvor mange dollar det kan sette i lommen!

For det andre, lek på dine ferdigheter. Littauer tjeneste, skjønt lunefull, fylte et hull i markedet bransjen ikke engang hadde kjent var der. Plus, det hjalp ham med å fortsette å jobbe med prosjekter han egentlig bryr seg om.

«Jeg har ikke flere planer for noe fullverdig arbeid,» sa Littauer til meg, "men så langt som unike sidevisninger - de er mitt brød og smør akkurat nå."

Brukeren er full, mens et uholdbart (men lukrativt!) -eksperiment for Littauer, ga ham merkevaren og anerkjennelsen han trengte for å forfølge det han mest er interessert i.

Så, prøv å eksperimentere!

Din sving: Har en harebrained ide av deg noen gang blitt til en lønnsom sidegig? Fortell oss om det i kommentarene!

Jamie Cattanach er en junior forfatter på The Penny Hoarder. Hun skriver også andre ting, som vinanmeldelser og dikt - du kan lese sammen på www.jamiecattanach.com.

Skrive Inn Din Kommentar