Penger

Vil du ta vare på Nemo? Vurder å bli en fiskedoktor

Vil du ta vare på Nemo? Vurder å bli en fiskedoktor

Dette innlegget er en del av vår serie på Rare jobber. Ta en titt på de andre artiklene for å lære mer rare jobber du kan prøve!

Her er scenariet: En kunde kommer og forteller deg at hans Barracuda går for sakte og hans Stingray trekker til venstre. Hva gjør du?

Du forteller ham å sette dem i behandlingstanken og du får dine kirurgiske hansker ... hvis du er en fiskelege, det er.

Ikke mange veterinærer behandler fisk. Noen dyrebutikkmedarbeidere vet sikkert mer om de medisinske problemene med fisk enn de fleste dyrlæger! Men det endrer seg. American Association of Fish Veterinarians (AAFV) hadde bare sitt første årlige møte, hvor de kom sammen for å handle ideer.

Spesialiteten er fornuftig, gitt at det er nesten like mange kjæledyrfisk som det er kjæledyr og hunder. Faktisk er det nesten 58 millioner kjæledyrfisk i USA, ifølge American Veterinary Medical Association. Det staver stor gevinstpotensial for dyr som fokuserer på fisk.

Behandling av kjæledyrfisk

De fleste fiskedyrker kommer ikke inn i feltet med vilje. For eksempel uteksaminert Jena Questen, profilert i en Denver Post-artikkel, fra Colorado State University som en vanlig veterinær. Da, etter å ha sett ornamental fisk døende unødvendig, trente hun seg for å behandle dem.

I dag driver hun Colorado's første fiskesykehus i Denver. Hennes arbeid omfatter følgende prosedyrer:

  • eksamener
  • vaksinasjoner
  • Røntgenbilder
  • Ultrasounds
  • operasjoner

Gebyret for å jobbe på koi er normalt mellom $ 175 og $ 250, avhengig av tilstanden. Og priser som det kan ikke være så opprørende som de virker. Noen av disse kjæledyrene er dyre investeringer. Queston, hvem er også kjent med kallenavnet "Dr. Koi, "jobbet på en dekorativ fisk som var verdt $ 26.000!

Men de fleste fiskeeiere er ikke klar over den medisinske hjelpen, og noen ganger bryr de seg ikke bare om fisk så mye som de gjør om katter og hunder, ifølge Dr. Erik Johnson. Han tilbyr gratis fiskekirurgi i Atlanta, Georgia-området for å bidra til økt bevissthet, men sier, "Likevel er operasjoner relativt sjeldne fordi folk er motvillige til å faktisk gå til trøbbel."

Med andre ord, hvis du bare fokuserer på kjæledyrfisk, kan din veterinærvirksomhet flyte, noe som bringer oss til ...

Andre Fish Doctoring Opportunities

En Huffington Post-profil av veterinær Colin McDermott gjør det klart at det finnes andre steder fiskedoktorer kan lande jobb. McDermott jobber ved National Aquarium i Baltimore. Han er ansvarlig for 17.000 fisk, så vel som delfiner, haier, skilpadder, andre marine dyr og reptiler, flaggermus, dovendyr og fugler.

Dette er ikke lett arbeid. Det tar et firepersons kirurgisk team å jobbe med en fisk. Mens McDermott går på jobb med skalpellet, må et medarbeider skylle de venstre gjellene med en sprøyte full av vann, og en annen må fokusere på høyre gjenger. En fjerde person må holde sprøytene fulle. Men McDermott klager ikke på sitt arbeid. Han sier det er "den beste jobben på akvariet."

Hvordan bli fiskedoktor

Å bli fiskedoktor er dyrt. Først må du gå på college, og du vil sannsynligvis bli igjen å drukne i studentlånsgjeld - over $ 160 000 for den gjennomsnittlige veterinærstudenten, ifølge IWantToBeAVeterinarian.org.

Deretter må du vurdere om du skal trene deg selv eller delta i klasser på akvatisk veterinærmedisin. World Aquatic Veterinary Medicine Association (WAVMA) har et sertifiseringsprogram tilgjengelig, og sertifisering er sannsynligvis en god ide.

Når du er utdannet og klar, må du investere i alt nødvendig utstyr. Vurder Dr. Brian Palmeiro, som driver et fiskesykehus i Allentown, Pennsylvania. I tillegg til de vanlige veterinære instrumentene og fasilitetene har han "romslige sykehus systemer som spenner opp til 2000 liter med individuell toppmoderne filtrering."

Det høres dyrt ut. Tilsynelatende er det ikke lett å starte en "litenskala" fiskelege praksis.

Din sving: Vil du legge til disse forferdelige fiskespillene? La minnene i kommentarene nedenfor - ikke vær koi (og ja, Gillman er egentlig mitt etternavn).

Skrive Inn Din Kommentar