Penger

Penger kan vokse på trær: Hvordan tjente jeg $ 1200 i foreldrenes bakgård

Penger kan vokse på trær: Hvordan tjente jeg $ 1200 i foreldrenes bakgård

En dag midt i lavkonjunkturen, fant jeg meg helt utbredt og tilsynelatende arbeidsløs, bestemte jeg meg for at hvis jeg ønsket å jobbe, måtte jeg starte egen virksomhet.

Siden jeg ikke hadde noen oppstartspenger eller forretningsopplevelse, ble jeg tvunget til å begrense mine ideer til det skjulte skjelettet og stille meg to spørsmål:

  • Hvilke ressurser har jeg allerede?
  • Hva vet jeg allerede hvordan jeg skal gjøre?

Ikke mye. Jeg hadde ikke en grad eller eier noe verdifullt jeg kunne selge.

Men jeg bodde hos foreldrene mine, med et tak over hodet mitt, mat å spise og noen få hektar med gress og trær til min disposisjon.

Og jeg visste hvordan jeg skulle hage.

I Midtvesten trekker trær ut av bakken hver vår, bare for å bli møtt av velmenende forstadsområder, som flocker til barnehager og hagesenter for å betale store penger for nye å plante.

Jeg bestemte meg for å dra nytte av denne syklusen. Væpnet bare med vilje, en spade og en trillebør, begynte jeg å grave og potte.

Jeg gjorde en liten fortjeneste det første året. Det bidro til å trekke meg ut av "brokedom", men det var ikke noe å skryte av.

Imidlertid realiseringen av penger faktisk kan vokse på trær inspirerte meg til å gå full styrke neste sesong.

Det året gjorde jeg $ 1200.

Tror du vil gi det et skudd? Her er hva du skal gjøre:

Finn dine planter

Sjansen er, hvis du har noen form for hage eller hage, har du stauder som vokser ut av kontroll.

Tørk disse forsiktig ut, pakk dem om igjen og du har lageret ditt.

Jeg kan nesten garantere deg når venner hører om hva du gjør, de vil også tilby deg sine egne overkjørte hager. Fire av vennene mine gjorde det!

Få Potting Soil

Jeg var heldig, foreldrene mine hadde allerede flere kompostbunter i hjørnene - alt jeg måtte gjøre var å grave for ubegrenset svart jord.

Hvis du ikke har en kompostbunke, de er enkle å starte, men de tar litt tid å behandle.

Hvis du vil begynne med en gang, sjekk om du har en venn som vil ha sin bunke fjernet.

Lag beholdere for plantene dine

Som de fleste familier som har hage, hadde min et arsenal av brukte plastbeholdere i garasjen vår. Jeg gikk gjennom dem først.

I mellomtiden, Jeg sjekket alt i resirkuleringsbeholderen for å se om jeg kunne kutte toppen og peke hullene i bunnen. Jeg gjorde dette gjennom hele vinteren.

Jeg brøt en kniv i prosessen, men på våren hadde jeg nok beholdere for hele sesongen. Ganske mange kunder førte meg selv med egne ekstra containere uten kostnad.

Kapitaliser at du bare bruker naturlige metoder og gjenbrukte beholdere - kundene vil være glade for å vite at de hjelper miljøet.

Gjødsel Gratis (Nesten)

Det er ikke nødvendig å kjøpe fancy, dyre forsyninger fra et hagesenter.

En eldre tysk kvinne lærte meg dette enkle hacket: Sett opp en gammel søppelkasse under en renn for å fange overflødig regnvann. Kast eggskjellene inn og dekk det med et lokk.

Bruk dette til å vanne plantene dine. Næringsstoffene fra skallene gir dem alt de trenger for å blomstre.

Gjør presentasjonen perfekt

Oppsettet mitt spredte snart fra en benk ved siden av garasjen for å dekke hele verandaen og parkeringsplassen.

Jeg satte plantene i seksjoner og sørget for at det var plass å gå mellom dem slik at kundene ville føle seg komfortable. Jeg satte opp en tarp for skyggeplanter.

Hold "butikken din" fin.

Vær tilgjengelig og brukervennlig for kundene - forklar hva plantene er og hvordan skal de ta vare på dem. Gjør din forskning!

Pris å selge

Jeg holdt prissetting enkelt: De fleste planter var $ 3, eller to for $ 5. Store planter var $ 5, og ingenting gikk aldri over den prisen.

Hvis folk kjøpte mange planter, ville jeg gi dem noen få gratis.

For eksempel, hvis deres totale kom til $ 70, vil jeg bare be om $ 60. Du vil bli overrasket over hvor raskt pengene legger til, selv til disse prisene!

Ikke glem reklame

Jeg annonserte på Craigslist noen få dager, og sendte en detaljert beskrivelse av hva jeg hadde på lager, hvordan å finne butikken og prisene.

Jeg har alltid lagt til flotte bilder av mine flotte planter.

Sørg for å oppgi et telefonnummer hvis kundene har spørsmål eller ikke finner deg.

Merk: Jeg har også hengt opp noen gammeldags plakater rundt i byen og sett på avisannonsering, men det var heller ikke effektivt.

Før du kommer i gang, bør du vurdere disse faktorene

Potting planter og ta vare på butikken din tar tid og muskel, men hvis du liker å jobbe utendørs, kan det ikke være et problem for deg.

Du er også på værets nåde. Mitt tredje år i virksomhet regnet det ikke hele våren, og jeg solgte nesten ingenting.

Du kan også lage små investeringer, for eksempel å heve tomater fra frø tidlig på våren. Du kan ikke ha mye å risikere, men frø koster ikke mye.

Å drive egen virksomhet kan også være mentalt stressende. Helt ærlig, for antall timer du legger inn, kan du tjene mer penger for minimumslønn som kassereren eller serveren. Du må motivere deg selv for å holde ting i gang og gjøre en fortjeneste.

Men samtidig, Det er ingenting som friheten og tilfredsheten med å være din egen sjef.

Din sving: Har du prøvd å starte en bedrift som selger potteplanter og trær? Del ditt råd i kommentarene!

Stephanie Spicer er fra Cincinnati, Ohio og bor for tiden i Europa. Hun er freelance skribent, filmskaperen, artist - bare spør! Du kan sjekke ut hennes kunst på themermaidisland.weebly.com

Skrive Inn Din Kommentar