Penger

Loppemarked Gull: Hvordan fikk jeg $ 9000 Sortering gjennom kostymsmykker

Loppemarked Gull: Hvordan fikk jeg $ 9000 Sortering gjennom kostymsmykker

Har du noen gang lurt på hvordan "American Pickers" og bondebutikker lager pengene sine? De kjøper og selger gull!

Og det er ikke bare TV "magi". Jeg gjorde $ 9000 i fortjeneste i fjor sommer kjøpe gull på loppemarkeder og selge det til en gullsmed. Slik gjorde jeg det, og hvordan kan du gjøre det samme.

Hvordan begynte jeg å kjøpe og selge gull

I fjor kjøpte jeg en søppelboks fra et loppemarked. Innsiden var en pose med kostyme smykker med seks gullringer blandet inn.

Jeg googled tre lokale gullsmedere i mitt område, plukket juveleren med de beste online vurderingene og besøkte ham. Han gjorde meg et tilbud for ringene, og jeg tok det.

Da jeg fortalte ham hvordan jeg fant dem, sa han, "Folk kaster bort gull hele tiden."

Juveleren fortalte meg da at han ville betale 80% av smeltevekten til noe mer gull jeg tok med ham. Så, hvis jeg tok ham $ 100 i gull, ville han gi meg $ 80 kontanter.

I løpet av de neste månedene betalte han meg $ 14.000 kontant. Etter å ha trukket kostnaden for å kjøpe gullpengene, ble jeg igjen med om lag $ 9000 i fortjeneste. Ikke altfor dårlig!

Slik kan du prøve det selv.

Hvordan finne gull på loppemarkeder

Se opp dine lokale loppemarkeder ved Googling "[din by] + loppemarkeder."

Pass på at det er minst 60 eller flere leverandører. Unngå små markeder - de er ofte flere sosiale møter enn markeder.

Gå til markedet første tingen om morgenen. Folkemengden dukker opp før og etter lunsj, så går du tidlig og garanterer at du får tid og plass til å søke (og prute), og finne gjenstandene dine før noen andre gjør det.

Nøkkelen er å dra nytte av selgerenes latskap. Loppemarkedsleverandører selger hundrevis av pund av aksjer; de har ikke tid til å gå gjennom poser med kostyme smykker. Men du gjøre.

Hvordan vet jeg om gullet mitt er ekte?

Det første du trenger å vite er hvordan du identifiserer om noe er gull.

Se etter "10k" og "14k" merking. Unngå elementer merket HGP, HGE, GR eller EP - dette betyr at gull er tallerken. Plate gull er ikke rent, og renhet er det som betaler.

Du kan kjøpe gullprøvekit og se på gulltesting på YouTube, men her er min profesjonelle hemmelighet:

Jeg tester ikke gullet.

Hvorfor? To grunner.

Først, Jeg kjøper bare tydelig merket gull. Hvis gullet har uvanlige markeringer, unngår jeg det.

Sekund, Jeg kjøper ekte gull blandet i poser med kostyme smykker. Hvis gullet er falskt, har jeg bare brukt $ 2- $ 10 på posen, noe som gjør det enkelt å absorbere tapet.

Hvis du vil ha en rask måte å teste gullet på før du kjøper det, ta med deg en magnet. Hold magneten ved siden av varen; Hvis det reagerer, så er det ikke gull.

Hva er gull verdt?

Gullets verdi er basert på sammensetningen - hvor mye gull er i varen din.

  • 10 karat gull er 41,7% faktisk gull, så det er verdt 41,7% av gullets smeltevekt
  • 14 karat gull er 58,3% faktisk gull, så det er verdt 58,3% av gullets smeltevekt

For å finne den nåværende verdien av en unse gull, bruk et verktøy som Kitco. Ta det nummeret og multipliser det med varens renhet.

For eksempel, som jeg skriver dette innlegget, er gull verdt $ 1,254,60 en unse. Hvis varene dine er 14 karat gull, multipliserer $ 1,183.50 med 0,583 (58,3%, renheten i 14 karat gull) for å få $ 731,43 - verdien av en unse av 14 karat gull.

Del dette nummeret med 28.3495231 for å få gullets verdi per gram, slik de fleste gullsmedere vil måle det. Din 14 karat gull er verdt $ 25,80 per gram.

Så en 14k gullring som veier 5 gram holder $ 129 gull verdt.

Gullkjøpere notorisk underpay, så unngå dem. Finn en lokal smykker butikk eller gullbutikk for en bedre pris.

I min erfaring, hvis du har $ 100 i gull smykker eller mynter, gull butikker vil betale deg mellom $ 70 og $ 75.

Vil du begynne å kjøpe gull på loppemarkeder?

Hver tur er annerledes. Jeg har hatt helger der jeg lager $ 1000, og helger der jeg ikke gjør noe. Vanligvis går jeg gjennom seks medium poser med smykker før jeg finner gull.

Ta den tiden du trenger. Ikke bli overveldet. Alt du trenger å gjøre er å finne to gullringer eller et par gull øredobber, og du tjener penger.

Fokus på å kjøpe øreringer og ringer. Halskjeder er lette å forfalske og er ofte gullplate.

Ikke vær redd for å gå bort fra tilbud. Ikke kjøp noe bare fordi det virker som en god avtale. Hvis noe virker for godt til å være sant, er det vanligvis.

Opplysning: Her er en skål til de tilknyttede koblingene i dette innlegget. Må vi alle være bare litt rikere i dag.

Jesse Gernigin hjelper folk å tjene penger og øke sin inntekt. Jesse er en forfatter, entreprenør og suksess coach. Hans siste konsert er som forfatter av www.livegoldrich.com hvor han deler hvordan å tjene mer penger, reise for billig og leve livet du vil ha.

Skrive Inn Din Kommentar