Penger

Den ultimate pengene-sparingsguide til DIY bryllup invitasjoner

Den ultimate pengene-sparingsguide til DIY bryllup invitasjoner

Mens de planlegger sitt bryllup, diskuterte Kacey Yates og forloveden sin hva som ville gjøre den til den "perfekte dagen". Siden de var på et budsjett, trengte de å bestemme sine prioriteringer - og kutte kostnader overalt.

Det første som kom til tankene? Invitasjonene

Yates tenkte på hvordan hun følte seg da hun mottok en invitasjon til bryllup: "Beholdt jeg det? Har det formet min mening om paret? Formet den min mening om dagen? "

Siden svarene var alle "nei", bestemte Yates og forloveden seg for at bryllup invitasjoner ikke var høye på prioriteringslisten, og var et ypperlig sted å redusere kostnadene.

Så bestemte hun seg for å lage DIY bryllup invitasjoner. Ikke bare sparte hun en betydelig sum penger - tilbringer 50 cent per invitasjon, i motsetning til $ 2,50 hun hadde sett på nettet - hun følte at hennes invitasjoner var "veldig personlige".

Hvis du vil spare penger på bryllupet ditt med DIY invitasjoner, fortsett å lese. Fra malalternativer til papirvalg, her er alt du trenger å vite.

Den brede verden av DIY bryllup invitasjoner

Når det gjelder DIY bryllup invitasjoner, er det to grunnleggende nivåer av DIY.

Den første kjøper en mal (mer på de nedenfor) som du fyller ut, skriver ut og pryder deg selv.

Den andre gjør alt fra grunnen av: Du lager designen, skriver ut, kutter og pakker invitasjonene selv.

Da Katie Nathey ikke kunne finne invitasjoner hun likte innenfor budsjettet, bestemte hun seg for å gå denne ruten og håndverket sine egne rustikke bryllup invitasjoner.

Selv om hun brukte 150 dollar på forsyninger for sine 50 invitasjoner, brukte hun restmaterialer til å lage drikkekoder, bryllupssjanger og s'more-sett.

"Dette beløpet var rundt $ 100 - $ 150 mindre enn å kjøpe forhåndsdefinerte invitasjoner, og de inneholdt ikke noen utsmykking," sier hun. "Å designe våre invitasjoner var en av de beste beslutningene jeg kunne ha gjort."

Før du bestemmer deg for hvordan DIY du vil gå med dine invitasjoner, gjør din forskning og tenk på dine preferanser (din ekte preferanser - ikke preferanser av Pinterest prinsessen du ønsker du var).

Liker du å lage klær? Eller prøver du bare å spare litt penger? Hvor mye tid kan du bruke på prosjektet? Vil du hellere bruke tid på dine invitasjoner, eller si, egendefinerte centerpieces?

Klar til å ta sjansen? Her er dine valg for DIY bryllup invitasjoner.

DIY bryllup invitasjon maler

Som nevnt ovenfor, er en av de enkleste alternativene å bruke utskrift DIY bryllup invitasjon maler.

De er rikelig på nettet - og mange er selv gratis. Du legger bare til dine detaljer, laster ned malen (vanligvis som PDF) og skriver ut invitasjonene hjemme eller en kopibutikk.

Her er noen steder å starte søket ditt:

 • Utskriftsvennlig presse: En rekke design; Nedlastinger starter på $ 79
 • Last ned og skriv ut: Få tilgang til 130 + maler for $ 49
 • e.m.papers: Unikke printables for $ 27 hver
 • Etsy: Søk "DIY bryllup invitasjon maler" og tonn vil dukke opp; Denne butikken har noen søte design
 • Bryllupskyllinger, hilsener, utskrivbare invitasjonssett og papirkilde: dusinvis av gratis maler

Nathey, som du møtte tidligere, fant ut at hennes rustikke DIY bryllup invitasjoner var så populære, laget hun en gratis mal for leserne å laste ned.

"Den gode nyheten er at du ikke trenger å designe dine egne invitasjoner for å spare penger," hun sier. "Det finnes flere utskrivbare alternativer tilgjengelig på nettet, noe som gjør det enklere å tilpasse invitasjonene dine på selv de minste budsjettene."

Foruten maler, er et annet alternativ å bestille et tilpasset bryllupstempel med alle relevante detaljer på den. I stedet for å skrive ut invitasjonen, stempler du bare informasjonen på et stykke papir.

Vil du se hvordan de ser ut? Her er en Etsy butikk som selger delvis håndbrevne bryllup invitasjonsfrimer for $ 80 og oppover.

Design din DIY bryllup invitasjoner

Hvis du liker kunst, grafisk design eller kalligrafi, vil du kanskje ta det et skritt utover malen og designe dine egne bryllup invitasjoner.

Første ting først: Ordene er den viktigste delen, så sørg for at du får et andre par øyne til korrekturlesning!

Deretter kan du bruke en gratis prøveversjon av Adobe InDesign, Photoshop eller Illustrator for å opprette grunnleggende oppsettet for invitasjonen din. et gratis online program som Canva eller PicMonkey; eller et ordbehandlingsverktøy som Word eller Pages.

Viktige designelementer som skal vurderes inkluderer fonter, linjeavstand, justering, farger og tema.

Yates, for eksempel, la til et bilde av en gyllen snik for å henvise til hennes Harry Potter-tema-engasjement, mens Nathey gikk rustikk for å matche hennes hyttebrud.

Når det kommer til skrifter, kan du laste dem ned gratis på DaFont. Eller du kan kjøpe dem - her er flere foreslåtte skrifttypeparasjoner for DIY-invitasjoner.

Som en tommelfingerregel bør du ikke blande mer enn tre skrifter og være konsekvent gjennom invitasjonspakken (inkludert andre innlegg som RSVP-kort eller kart).

Velge papir til DIY bryllup invitasjoner

Selv om det kan virke ubetydelig, ikke skimp på papiret - det kan gjøre eller ødelegge invitasjonen.

Du bør prøve å kjøpe cardstock som er minst 65 pund, selv om 80 pund er enda bedre.

"Jeg vil anbefale utskrift på det tyngste kartongpapiret du finner og har råd til," skriver nathey Jo tykkere invitasjonen, desto bedre vil det se ut. For hennes invitasjoner brukte hun 110 pund tungt kort, som motstår både bøyning og blødning.

Hvis du skriver ut fra hjemmet (mer om det i neste avsnitt), sier hun at du bør sørge for at skriveren kan håndtere det kortet du velger. Du finner denne informasjonen i skriverhåndboken, eller ved å søke på nettet for skriverens maksimale papirvekt.

Du kan også velge forskjellige utførelser for papiret ditt. for bryllup invitasjoner, populære ferdigstillinger inkluderer bomull eller sengetøy, som er vakre, men dyrere.

For hennes gylne snitch invitasjoner, brukte Yates premium linne cardstock. Hun følte det "virkelig lagt til at noe spesielt til bryllup invitasjoner, noe som gjør dem til å se elegant og sofistikert i motsetning til vanlig kort papir."

Alternativt er resirkulert papir også et populært alternativ - spesielt for rustikke eller boho inviterer.

Du kan bestille kort online på Amazon eller spesialbutikker som LCI Paper, Paper and More, Papirkilde og Paper Presentation. Eller du kan gå til din lokale Jo-Ann, Walmart eller kontorforsyningsbutikk.

Andre alternativer verdt å vurdere? Pocketfold invitasjoner, som du kan bestille online fra steder som kort og lommer, eller DIY bryllup invitasjonssett, som inkluderer papir for invitasjoner og RSVP-kort, og konvolutter for begge.

Når det er sagt, er en enkel måte å holde kostnadene nede på å frata RSVP-kortet. (Mindre papir og færre frimerker!)

I stedet spør dine gjester om å svare på ditt bryllupsside. Hvis du har slektninger som ikke bruker internett, kan du inkludere et lite kort som ber dem om å svare på telefon.

Til slutt, ikke glem: Du trenger en invitasjon per adresse - ikke per gjest. Så gjør ikke feilen med å bestille dobbel papiret du trenger!

Skrive ut DIY bryllup invitasjoner

Enten du bruker en DIY bryllup invitasjonsmal eller utformer hele greia selv, må du skrive det ut på en eller annen måte.

Den mest penny-hoarding alternativet? Skriv ut invitasjonene dine hjemme. Så lenge du har en anstendig skriver - og bruk fint papir - dette vil nok fungere bra.

Både blekkskrivere og laserskrivere står opp til jobben; bare vær sikker på å velge utskriftsinnstilling av høyeste kvalitet. (Her er et eksempel på en kvinne som skrev ut invitasjonene sine ved hjelp av en HP Officejet-skriver.)

For å spare penger, bruk bare svart blekk; Hvis du vil ha et stryke av farge, bruk farget papir.

Når det gjelder å kutte ut invitasjonene dine, prøv å få mest mulig ut av hvert ark. Hvis du bruker 12-tommers-12-tommers papir for å skrive ut 5-til-7-tommers invitasjoner, her er en brudes strategi:

Alternativt kan du få invitasjonene dine trykt på en lokal kopibutikk eller kontorforsyningsbutikk. Det blir dyrere, men det kan være verdt det for tiden du sparer, da de også kan kutte invitasjonene for deg.

Lauren Lanker, for eksempel, fikk 200 invitasjoner trykt og kuttet på Kinko for $ 32, som virker som en ganske god avtale. Bare vær sikker på å gjøre en prøvekjøring, slik at du ikke ender med smudgy invitasjoner som hun gjorde!

Gjør dine DIY invitasjoner skinne

Hvis du kan tro det, har vi hittil bare dekket grunnleggende om DIY bryllup invitasjoner. Når du har designet og skrevet ut dem, er det utallige måter å få invitasjoner til å skinne på.

Du kan legge til utsmykninger som:

 • frimerker
 • Hole slag
 • knapper
 • Blonder
 • Fancy tape
 • doilies
 • blader
 • Stoff
 • Voks
 • Eller hva som helst annet kittles i fancy!

For eksempel brukte Nathey en kombinasjon av hullstenger, knapper, blonder, bånd og garn for å pynte sine rustikke bryllup invitasjoner.

"Vi brukte omtrent $ 150 på våre bryllup invitasjoner, med en stor del av vårt budsjett går mot håndverket forsyninger å skape utsmykking," sier hun. (Men ikke glem: Hun brukte gjenværende forsyninger for å gjøre andre bryllupsglede.)

Himmelen er grensen her. Ikke vær redd for å surfe på internett for inspirasjon og la fantasien din gå tom.

Ikke glem konvoluttene

En siste måte å gjøre invitasjonene dine skiller seg ut? Killer konvolutter.

Konvolutt liners er et populært alternativ. Hvis de kjøpes fra et nettsted som Minted, vil de kjøre deg en japansk 76 cent per liner - men du kan lage dem selv med stoff, pen papir, en forlovelsesfoto eller en blyantgummi (selv om jeg ikke vil tenke på hvor lenge det ville ta!).

Når det gjelder adressene, kan du ansette en kalligrapher, men det vil koste deg en hel $ 2- $ 5 per konvolutt. Det er mye rimeligere å engasjere vennene dine for å hjelpe deg, eller bare skrive ut flotte etiketter som disse.

Ikke glem å ta med returadressen din ved hjelp av en etikett eller et stempel.

Det endelige trinnet: Sende dine invitasjoner

Deretter er det på tide å besøk postkontoret for å veie hele invitasjonen din og se hvor mye porto det vil kreve. (Merk: Kvadratiske konvolutter koster mer til e-post, så med mindre du er virkelig knyttet til den formen, er rektangulær veien å gå.)

Når det gjelder frimerker, kan du kjøpe egendefinerte versjoner med ansiktet ditt på dem - men det vil koste deg mer enn $ 1 per frimerke. I stedet er det hvordan du sparer penger på Forever-frimerker.

Når det kommer tid til endelig - lykksalig! - Send ut dine invitasjoner, det er en god idé å fysisk bringe dem til postkontoret.

På den måten kan du spørre postarbeideren om å "avbestille" dem (i stedet for å sette dem gjennom maskinen og potensielt skade konvoluttene). Noen postkontorer vil gjøre dette gratis, mens andre belaster opp til 20 cent per konvolutt.

Når du er i tvil, Bare Tilpass Designet

Hvis det etter at du har lest alt dette, viser seg at du ikke er så slitsom (eller ikke har så mye tid) som du trodde, husk at det fortsatt finnes måter å bli kreative med bryllup invitasjoner - selv om du ikke går DIY ruten.

Når du bestiller invitasjoner fra din lokale skrivesaker butikk eller steder som Wedding Paper Divas og Minted, får du fremdeles å velge design og farger.

Men i motsetning til DIY inviterer, tar selskapet seg av resten. (Minted vil til og med adressere konvoluttene til deg.)

Amy Gagnon, for eksempel, brukte et selskap som heter Invitations by Dawn.

"Jeg har fylt ut informasjon om hva jeg lette etter når det gjelder utseende, stil, tema, osv.", Sier hun. "De sendte meg en mappe full av prøvepapir, fargepaletter, tekstprøver og så videre."

Når hun hadde valgt den perfekte kombinasjonen, bestilte hun det fra nettstedet. Det kom som et enkelt ark hun brettet opp til e-post.

Gagnon "elsket" hennes invitasjoner, som koster ca $ 1,50 hver. "Min hånd berørte alle deler av dem," sier hun. "Og så gikk de to små hendene ut i en snøstorm på Valentinsdag for å sende dem ut fordi det var søtt, darnit."

Det er det! Nå vet du hvordan du skal lage dine DIY bryllup invitasjoner. Nå er alt som er igjen å bekymre seg for, bandet, maten, kaken, kjolen, bryllupsreisen ...

Klar for et glass vin? Jeg er absolutt!

Din tur: Har du laget dine egne bryllup invitasjoner? Var det verdt det?

Susan Shain er freelance skribent og digital nomad. Hun dekker reise, mat og personlig økonomi (i utgangspunktet, hvordan du sparer penger slik at du kan reise mer og spise mer). Besøk hennes blogg på susanshain.com, eller si hei på Twitter @susan_shain.

Skrive Inn Din Kommentar