Penger

Slik beskytter jeg mitt kredittpoeng under vår skilsmisse

Slik beskytter jeg mitt kredittpoeng under vår skilsmisse

Hvis du spurte vennene mine om å definere meg i 18 år, ville de trolig ha brukt ord som "know-it-all", "cheap" og "well-intentioned but controlling." Etter noen flere jabs, ville de sannsynligvis også fortelle deg at jeg var misfornøyd med ensomhet og til slutt altarbundet.

Det viste seg sant da jeg møtte min første seriøse kjæreste og giftet seg tre år senere. Men den yngre versjonen av meg var så opptatt av å slå seg ned og avværge ensomhet at jeg ikke virkelig vet hva jeg nå er ex-husband. Jeg ignorert år etter år med meget tydelige tegn på at han var utro og ustabil.

Jeg oppnådde til slutt bevis på dusinvis av utroskap og - med støtte fra vennene mine og familie - kunne avslutte forholdet med en oppløsning (et felles bønn for separasjon som unngikk mange av de uttrukne aspekter ved en skilsmisse).

Å være den sparsomme mannen jeg er, lurte jeg umiddelbart på hvordan en skilsmisse ville påvirke kredittpoengene mine. Ville kreditorer tro at skilsmisse innebærer ustabilitet, flakiness eller upålitelig?

Heldigvis, skilsmisse legger ikke et svart merke på kredittpoengene dine i og av seg selv.

Skilsmisse kan imidlertid påvirke din kreditt indirekte. Her er noen måter - og hvordan du kan unngå dem.

1. Fellesregnskap

Hvis du og din ektefelle deler kredittkort, bilbetalinger, boliglån eller annen gjeld, går du lett under skilsmissen din. En dommer kan offisielt utstede et skilsmisse dekret som setter din ektefelle ansvarlig for en konto, men långivere vil ding begge dine poeng hvis din ektefelle misbruker den kontoen, selv år nedover linjen, ifølge Experian.

Hva å gjøre:

Lukk ut alle felleskontoer, selg alle delte egenskaper (eller skriv dem over til en ektefelle) og sørg for at du ikke deler noen betalinger på noe. Inntil du har fjernet navnet ditt fra alle delte kontoer, må du overvåke dem selv om skilsmisseerklæringen gir din ektefelle ansvaret.

Hvis din ektefelle ikke betaler disse gjeldene, betaler du deg selv eller risikoen, som har negativ innvirkning på kredittpoengene dine. NerdWallet.com forklarer at du alltid kan gjenopprette pengene senere ved å rapportere manglende betaling til retten.

Min ektefelle og jeg trodde vi hadde vellykket ut alle fellesregnskap, men la det være til IRS å sende oss et dokument et år etter at skilsmissen hadde oppgitt at vi hadde betalt våre statsskatter feil og skyldte mer penger. Selvfølgelig var exen min nesten alltid uoppnåelig og ville ikke overholde å betale sin rettferdige andel. Til slutt betalte jeg regningen meg selv i stedet for å få det til å påvirke min kreditt, og så hounded han til han hostet sin ende.

Å lukke kontoer som kredittkort vil dukke opp på kredittrapporten din, men skaden på poengsummen er liten og kan repareres med god kredittbruk fremover.

2. Evil Ex som autorisert bruker

Bortsett fra felleskontoer, kan du ha kontoer utelukkende i ditt navn, der du har utpekt din tidligere ektefelle en autorisert bruker. Hvis din ektefelle føler seg spesielt spent, kan han eller hun lett Gjeld opp gjeld i ditt navn og har ingen juridisk forpliktelse til å betale den av. Dette gjør autoriserte brukere svært farlige.

Hva å gjøre:

Umiddelbart når du bestemmer deg for å skille fra din ektefelle, fjern han eller henne fra disse kontoene som er utelukkende i ditt navn. Denne handlingen kan tas uten din ektefelle (det er kontoen din, tross alt), og er avgjørende, ettersom tiden umiddelbart etter din avgjørelse om å skille, kan være volatil.

3. Endring i finansiell situasjon

Endelig vil skilsmissen din trolig endre din økonomiske situasjon, for bedre eller verre. Det kan være at besparelsene dine blir utslitt, tap av en annen inntekt eller til og med å måtte gå tilbake til jobb etter å ha brukt år som oppholdsboende ektefelle eller foreldre. Du kan også ha nye regninger, for eksempel underholdsbidrag eller barnestøtte.

Det som ikke endres automatisk, er imidlertid hvor mye du skylder for dine eksisterende regninger: verktøy, forsikring, leie, du nevner det. Dette plutselige tapet av inntekt eller økning i utgifter kan gjøre det enkelt for deg å drukne i gjeld.

Jeg hadde heldigvis en jevn jobb og besparelser for å holde meg trygg, selv om min eks klarte å ta en stor mengde penger fra mine besparelser som ikke var hans før jeg kunne ta ham av felleskontoen. (Jeg sloss ikke for det i oppløsningen fordi det var viktigere for meg å unngå juridiske gebyrer for skilsmisse og for å sikre at jeg var i stand til å holde hunden vår, slik det ble spesifisert i vår oppløsningsavtale.)

Det bidro også til at min ektefelle var dyrt (høye forsikringsrater på grunn av dårlig kjøring, dyre laster osv.), Så jeg var faktisk i stand til å redusere mine månedlige utgifter etter å ha skilt.

Hva å gjøre

Hvis du befinner deg i en dårlig økonomisk situasjon etter skilsmissen din, må du gjøre noen endringer. TheBalance.com anbefaler å lage et helt nytt budsjett (jeg elsker Excel for dette, men det er gode apps som Wally og Mint som du kan bruke) og ser på hvor du kan kutte utgifter.

Noen ganger kan dette være så drastisk som å selge din nye bil og kjøpe en brukt, nedgradere leiligheten din eller til og med flytte midlertidig med venner eller familie mens du kommer tilbake på føttene. Jeg fikk en romkamerat (halv for hjelpen med utgifter, og en halv fordi jeg ikke var vant til å leve alene).

Men noen ganger kan det være like enkelt som å redusere underholdningsutgifter, avbryte kabelen eller revurdere dagligvarebudsjettet.

Alternativet til å redusere kostnadene øker inntektene dine. Det er enklere sagt enn gjort, selvfølgelig, men NerdWallet.com anbefaler å spørre om overtid, freelancing eller ta en deltidsjobb. Du kan til og med prøve en sidegig som å kjøre for Lyft, som ikke bare hjelper deg med å tjene ekstra penger, men vil også introdusere deg til nye mennesker som bor i ditt område.

Selv om et forhold er giftig og skilsmisse er svaret på dine bønner, er opplevelsen aldri uten hjertesorg og sterke følelser. Gi deg selv en mindre ting å bekymre deg for, ved å iverksette tiltak for å beskytte din kreditt gjennom denne vanskelige opplevelsen.

Timothy Moore er en forfatter og redaktør basert på Nashville, men han er også en overlevende av et galskapsforhold og en tiltredet skilsmisse. Hvis du går gjennom en skilsmisse, vil han påminn deg om at det med tiden vil bli bedre.

Skrive Inn Din Kommentar