Liv

Ikke kast den ødelagte Gadget. Denne gratis tjenesten kan hjelpe deg med å reparere den

Ikke kast den ødelagte Gadget. Denne gratis tjenesten kan hjelpe deg med å reparere den

"Bruk det opp, slett det ut, gjør det eller gjør det uten."

Så går frugality-adagen født i 1930-tallet eller 40-tallet, og det er flott visdom å leve til i dag. I en verden med høy engangsbruk er det bare smart å gjøre de eiendelene du allerede eier sist så lenge som mulig.

Men hvor langt skal du gå når det kommer til å gjøre det?

Jeg kan spille handywoman hvis noe grunnleggende bryter rundt huset, som en dørknap eller et vindu skjerm. Men hvis min mikrobølgeovn blir wonky og et grundig Google-søk ikke har hjulpet meg med å feilsøke, vil jeg være ærlig med deg: Jeg skal bytte mikrobølgeovn.

For de fleste av oss kan DIY-drømmer og YouTube-videoer bare ta oss så langt når det gjelder å fikse våre egne ting. Vi blir motløse, føler seg overveldet eller bare bestemmer at det ikke er verdt tiden - og trekk ut lommeboka i stedet.

Inntil nå.

Velkommen til reparasjonskaféets alder, en ny måte å sette kraft på igjen i forbrukerne, feire praktisk kunnskap og gjøre litt godt for Jorden å starte opp.

Hva er en reparasjonskafé?

Reparer kaféer er gratis arrangementer hvor lokale håndverkere og spesialister hjelper fellesskapsmedlemmer til å fikse ødelagte ting og lære nye ferdigheter. De holdes typisk om en gang i måneden på steder som kirke kjellere, fellessentre og biblioteker.

Og de er ikke bare for elektronikk reparasjoner. Hver reparasjonskaféverksted tilbyr en unik blanding av fagfolk, basert på hvem som er tilgjengelig i området, og deres kompetanse kan omfatte sykler, sy, smykker, møbler, leker og mer.

Du trenger ikke engang å brøt noe - du kan bare se og lære (eller hjelpe, hvis du vil) mens du nyter litt gratis te eller kaffe. Det er vanligvis også et lesebord hvor du kan bla gjennom reparasjonsbøker om ulike fag.

Inspirasjonen til disse hendelsene er enkel. Som reparasjonskaféets nettside forklarer,

Vi kaster bort store mengder ting. Selv ting med nesten ingenting galt, og som kunne få en ny leiekontrakt på livet etter en enkel reparasjon.

Problemet er at mange mennesker har glemt at de kan reparere ting selv, eller de vet ikke lenger hvordan.

Å vite hvordan man gjør reparasjoner er en ferdighet som fortapt er tapt. Samfunnet viser ikke alltid stor takknemlighet for de som fortsatt har denne praktiske kunnskapen, og mot deres vilje blir de ofte stående på sidelinjen. Deres erfaring blir aldri brukt, eller nesten aldri.

Det er til nå ...

De mange fordelene med reparasjonskafeer

Reparasjonskafeer serverer flere trengte trender. De hjelper folk å spare penger ved å lære å fikse de tingene de eier i stedet for å kaste dem. De gir håndverkere en sjanse til å dele sin visdom og styrke gjennomsnittlige forbrukere.

Reparasjonskafeer opprettholder også verdifulle minner ved å gi nytt liv til sentimentelle gjenstander, som en arvestykke eller en vintage skrivemaskin. De er også fantastiske for miljøet.

Bærekraft er en økende trend i alt fra mote til teknologi til kaffe. Det er en tankegang og en bevegelse som fokuserer på standarder og politikker som reduserer avfall, sparer naturressurser og støtter økologisk balanse. Reparasjon Kafeer spiller rett inn i denne bevegelsen, som nettstedet notater:

Folk som ellers kan bli sidelinjene, blir involvert igjen. Verdifull praktisk kunnskap går videre. Ting blir brukt lenger og trenger ikke kastes.

Dette reduserer volumet av råvarer og energi som trengs for å lage nye produkter. Det reduserer CO2-utslipp, for eksempel fordi produksjon av nye produkter og gjenvinning av gamle forårsaker at CO2 slippes ut.

Høres for meg som en "vinn" rundt.

Hvordan finne en reparasjonskafé i nærheten av deg

Bærekraftig talsmann Martine Postma åpnet den første reparasjonskaféet i Amsterdam i oktober 2009. I dag er det over 1200 reparasjonskafeer rundt om i verden. Sjekk kartet her å finne en i ditt område.

Disse ideelle, frivillige løpegrupper stole på donasjoner til å dekke driftskostnadene. Hvis du er interessert i å starte en selv, kan du få et startpakke her for € 49 (rundt $ 52). Den inneholder informasjon om å sette opp og kjøre en reparasjonskafé, koble sammen med andre i ditt område som er interessert i å starte en og fremme arrangementet ditt til samfunnet ditt.

Din sving: Har du noen gang vært på en reparasjonskafé? Vil du vurdere å gå til en? Del dine tanker i kommentarene!

Kelly Gurnett er freelance blogger, forfatter og redaktør som kjører bloggen Cordelia Calls It Quits, hvor hun dokumenterer hennes forsøk på å kvitte seg med livet av de tingene som ikke har betydning og fokusere mer på ting som gjør. Følg henne på Twitter @ CordeliaCallsIt.

Skrive Inn Din Kommentar