Penger

Hvordan tjene $ 2 000 i måneden som reisek fotograf

Hvordan tjene $ 2 000 i måneden som reisek fotograf

Er du en hobbyfotograf? Vet du hvordan du velger akkurat den riktige linse og blenderåpning for hvert emne? Hvis du noen gang har lurt på om du kan tjene litt penger på dine ferdigheter som en shutterbug, fortsett å lese - fordi du kan bli inspirert til å slå blitsen i kontanter gjennom reisefotografering.

Petapixel publiserte nylig et førstepersonsoppdrag fra en reisefotograf som lager $ 2000 i måneden og snakker vakker utsikt og nydelig utsikt. Fotografen, Brendan van Son, forklarer hvordan han kombinerer flere freelance-klientrelasjoner for å gi ham nok penger til å holde ham på veien, snapping pics mens han går.

"The Octopus Approach"

Denne reisefotografen holder sin virksomhet flytende ved å bruke det han kaller "blekksprutstilnærming". I stedet for å finne en klient villig til å betale ham $ 2000 i måneden, ser Van Son etter mindre kunder som hver kan bidra til sin samlede inntekt, slik hver enkelt arm hjelper en blekksprut.

Som van Son forklarer i sin Petapixel-essay: "For det meste, hvis jeg kan få 8 forskjellige inntektskilder til $ 250 hver måned, vil jeg tjene min $ 2000. Og hvis jeg mister en inntektskilde, er det ikke verdens ende. "

Hans klienter inkluderer nettsteder som ShutterStock og iStock, som vi har skrevet om så gode steder å publisere og selge bilder, samt direkte salgsklienter og magasiner. Han finner også kunder gjennom sine aktive sosiale medier kontoer, inkludert "en stor bil merkevare, en leiebil selskap og et par turisme boards."

Fortell din historie sammen med bildene dine

Hvordan får van Son klienter på sosiale medier? Han presenterer seg ikke bare som reisebildefotograf, men også som en person med en interessant historie å fortelle. Som han skriver: "Sannheten om reisefotografering i 2015 er at kvaliteten på bildene som produseres er ofte mindre viktig enn den personen som skutt bildene."

Gitt valget mellom to fotografer, vil mange kunder velge den som synes mest interessant - og van son ønsker å være den personen «For bedre eller verre,» forklarer han, «de rike fotografene i verden er i disse dager ikke nødvendigvis de beste fotografene, men de som er best på markedsføringen selv.»

Så neste gang du bestemmer deg for å ta det flotte bildet, tenk på historien du forteller sammen med bildet du tar. Tross alt, tusen ord kan lande deg den klienten som ønsker å betale for det virkelig flotte bildet.

Vil du vite mer? Les hele historien på Petapixel.

Din sving: Har du noen gang tjent penger fra fotograferingen din? Hvilke råd har du for andre frilansere?

Nicole Dieker er frilans tekstforfatter og essayist. Hun skriver regelmessig for The Billfold i krysset mellom frilansskrift og personlig økonomi, og hennes arbeid har også dukket opp i The Toast, Yearbook Office og Boing Boing.

Skrive Inn Din Kommentar