Penger

Dette er det som tømmerne må vurdere når barna går ut

Dette er det som tømmerne må vurdere når barna går ut

Det er endelig skjedd.

Du har brukt flere tiår med å øke barna dine, og nå har de alle flyttet ut. De har gått på college eller fått sine egne steder.

Huset er merkelig stille.

Du er en tom nester. Hva skal du gjøre nå?

Ikke gjør den samme feilen for mange tomme nesters make. Intoxicated av sin nyfødte frihet, blåser de alt for mye penger på overdådige ferier, dyre hobbyer, middager på fine restauranter eller kostbare forbedringer.

Ikke gjør det. Gjør dette i stedet.

Dette er en stor livshendelse, på nivå med å bli gift eller ha en baby. Det er en ideell tid å sitte, revurdere økonomien din og planlegge en smart strategi for denne neste fasen av livet ditt.

Her er vår sjekkliste over seks ting tomme nesters trenger å gjøre.

1. Vurder dine pensjonsbesparelser

Nyhetsblits: Amerikanerne sparer ikke nok for pensjonering.

En ny rapport fra Economic Policy Institute finner at den gjennomsnittlige familien har ingen steder nær nok penger i pensjonsfond.

Ikke sikker på hvordan besparelsene dine stabler opp? Prøv denne kalkulatoren. Det vil fortelle deg hvor mye du skal begynne å spare for å holde deg i orden mot en anstendig pensjonering. Enda bedre, sett deg ned med en finansiell rådgiver.

Ikke sikker på om du har riktig beløp investert i aksjer mot obligasjoner? Registrer deg for en robo-rådgiver som Blooom, en app som optimaliserer og overvåker 401 (k) for deg.

2. revurdere utgifter

Spor dine utgifter og utarbeide et nytt månedlig budsjett. Nå som barna dine er ute av huset, kan du bruke mindre på visse ting.

Som vi sa tidligere, motstå trang til å splurge. Mange tomme nestere sparer ikke mer penger. En nylig studie fra Boston College fant at 401 (k) besparelser på tomme nestere bare øker med en dårlig 0,3% til 0,7%.

I utgangspunktet bruker de om hva de brukte før.

3. Bruk det tomme soverommet til å tjene ekstra penger

Bestem hva du skal gjøre med det ledige soverommet eller to. Kanskje slå en til en studie eller sy rom.

Eller prøv å oppgi et rom på Airbnb for å tjene ekstra penger. Google "Airbnb empty nester", og du finner mange mennesker som gjør akkurat det.

Seniorer, og spesielt kvinnelige seniorer, er den raskest voksende gruppen av Airbnb-verter i USA Hvis du aldri har vært en Airbnb-vert, og du har spørsmål om det, er det et godt sted å starte.

4. Betrakt nedskalering

Nå som redenet ditt er tomt, kan det være på tide å redusere det.

Å flytte inn i et mindre hjem kan spare penger på boliglån og strømregning. Å flytte inn i en leilighet kan spare penger på vedlikehold, landskapsarbeid og eiendomsskatt.

Start nedstenging hjemme først. For å spare tid og forverring når du flytter, bli kvitt ting du ikke trenger.

Fjern dine gamle DVDer, Blu-Ray og CDer med Decluttr app. Skann strekkoden med telefonen, og Decluttr vil gi deg et tilbud. Akkurat nå tilbyr det ekstra $ 5 til bestillinger når du bruker koden FREE5 ved kassen.

Du kan også selge nesten alt gjennom Gi slipp app. Bare klikk et bilde av varen din og sett opp en oppføring på omtrent 30 sekunder.

5. Snakk om penger med dine voksne barn

Sett deg ned med barna og sett realistiske forventninger til hvor mye du vil støtte dem når de er ute av huset - enten det er undervisning, bolig, forsikring eller mat.

6. Vurder din matliste

Når det gjelder mat, er det på tide å revolusjonere matvarehandlelisten.

Shopping for mat bør være billigere med færre munner å mate. Men uten barn i huset, vil du kanskje ikke lage mat så mye, så du spiser mer penger å spise ute.

Planlegg hjemmelagede måltider som kan gjøres på en mindre skala.

Siden vi snakker om dagligvarer, er her vår hovedliste om hvordan du sparer penger på supermarkedet.

Og hvis du spiser mer, er det våre tips for å spare penger på restauranter. Og du bør definitivt sjekke ut Ibotta, en gratis tilbakebetaling app som tilbyr rabatter i matbutikker, restauranter og barer.

Til slutt, nyt ditt nye tomt-eventyr! Jo smartere du handler om det, desto bedre blir du.

Mike Brassfield ([e-postbeskyttet]) er en senior forfatter på The Penny Hoarder. Han har fortsatt et fullt hus.

Skrive Inn Din Kommentar