Penger

Hvordan få betalt $ 12 / time som en søkemotor evaluator

Hvordan få betalt $ 12 / time som en søkemotor evaluator

Jeg skal tjene ca $ 700 denne måneden for å evaluere Googles søkemotor. Og Yahoos søkemotor. Og Bing er.

Og den beste delen? Det meste av det er gjort mens du sitter hjemme i pyjamas.

Hva gjør jeg? La meg forklare…

Søkemotorer bruker kompliserte algoritmer for å bestemme resultatene du ser. Hvis du for eksempel skriver "Steve Gillman" i en Google-søkeboks, blir en halv million potensielt relevante nettsider innsnevret ved hjelp av forskjellige kriterier, til et sekund senere ser du mitt smilende ansikt. Du vil også se lenker til min personlige nettside, bloggen min på Huffington Post, og LinkedIn-profiler for en haug med gutter som deler navnet mitt.

Men søkemotorene får ikke alltid det riktig ...

De er fulle av feil, så de trenger virkelige mennesker for å se på resultatene og dømme dem for kvalitet, relevans og brukbarhet.

Da kan de ta denne menneskelige innspillingen og designe bedre søkealgoritmer, de som selv vil kjenne "bieb fengsel", betyr at søkeren ønsker å se kruskopier av Justin Bieber.

Hvordan det fungerer…

Jobben kalles «søkemotorevaluator». Da jeg ble ansatt, signerte jeg en ikke-avslørende avtale som begrenser det jeg kan avsløre om arbeidets og lønnsoppgavene. Men et raskt søk på allment tilgjengelig informasjon viser at de fleste bedrifter betaler arbeidere i disse stillingene mellom $ 12 og $ 15 per time. Du er ansatt som en uavhengig entreprenør, ikke en ansatt.

Det er også kvalifiserende tester du må ta. Jeg har gjort flere av dem, og de er ikke for vanskelige, men de kan ta et par timer, og du blir ikke betalt for denne gangen. Noen selskaper intervjuer også deg via telefon.

Uten å avsløre for mye kan jeg fortelle deg noen av de gode og de dårlige tingene arbeidere i disse stillingene har sagt om arbeidet. Jeg kan også fortelle deg hva Jeg liker og misliker om det.

Det gode

1. Du kommer til å jobbe hjemme. Internett er fullt av falske påstander om opphold-hjemme-jobber, men disse er virkelige stillinger som lar deg jobbe i pyjamasene dine hvis du vil. Jeg elsker 10-sekunders pendling fra soverom til kontor om morgenen.

2. Du kan jobbe når du vil. Noen selskaper vil at du skal jobbe på bestemte dager, men vanligvis setter du dine egne timer og tar dager når du vil. Jeg legger inn et par timer når jeg føler meg som det, og så kom tilbake til min skriving.

3. Du kan jobbe litt eller mye. Du må vanligvis jobbe et minimum antall timer per måned for å bli innmeldt, men det er ikke for mye. Du kan også jobbe i 10 minutter på en oppgave, logge deg ut for en pause og deretter jobbe 20 minutter senere. Jeg liker å sette inn minst en time av gangen.

4. Mange søkemotor evaluatorer har sagt at de liker betalingen. Det er absolutt bedre enn minimumslønnen, og du har ingen pendlingskostnader.

5. Du lærer mye om verden. I løpet av å gjøre evalueringer oppdager jeg alltid ting som er nytt. Nylig har jeg lært om amerikanske dingoer (villhund i sør) og hvordan å lage presentasjoner gratis på nettet.

Det dårlige

1. Det er ingen arbeidsfordeler. Du er ansatt som en uavhengig entreprenør, slik at du ikke får helseforsikring, feriebetaling eller til og med arbeidsledighetst dekning. Du kan bli sparken av en eller annen grunn.

2. Du må betale dine egne skatter. Som en uavhengig entreprenør vil du være ansvarlig for alle skatter. Det kan hende du må foreta kvartalsvis anslåtte skattebetalinger, og du må legge inn en Plan C på skattetidspunktet. Du kan sikkert skrive ut noen datamaskinrelaterte forsyninger som forretningskostnader, men du må holde styr på alt.

3. Du må spore timene dine. Hvis du ikke holder nære oversikt over timene du jobber, blir du ikke betalt for dem. Du logger deg inn på nettet, men dette brukes bare av selskapet til å sjekke imot timene du sender inn på din månedlige faktura.

4. Du vil sannsynligvis bli betalt bare én gang i måneden. Noen arbeidere klager over den langsomme og sjeldne betalingen. Vanligvis jobber du for måneden, så sender du en faktura, og så venter du flere uker for å bli betalt.

5. Arbeidet er vanskelig på øynene. Dette er min egen klage og ikke en jeg har hørt fra andre. Stjerne på en dataskjerm kan være slitsomt. Jeg begrenser øktene mine til ikke mer enn tre timer for å unngå øynene.

6. Arbeidet er uregelmessig. Noen ganger vil det ikke være noe arbeid for deg å gjøre. For øyeblikket ser det ut til å være mangel på oppgaver, men mangel på arbeid er en vanlig klage. Dette er ikke en heltidsjobb.

Hvor finner du disse jobbene

Her er noen selskaper som ansetter søkemotor evaluatorer. Noen av dem har også andre jobber som lar deg jobbe hjemme.

  • Leapforce
  • Lionbridge
  • Appen Butler Hill

Jeg har sett stygg ting sagt av tidligere søkemotorevaluatorer om selskapene de jobbet for. Men deres klager er nesten alltid knyttet til ting de kunne forutse når de søkte. Med andre ord visste de at de bare kunne få 15 timers arbeid noen uker, og de visste at de ikke ville bli betalt for treningstid, men de klager.

Jeg har også nylig lest et innlegg av en kvinne som har vært veldig glad for å jobbe for Leapforce, og hun har hatt stillingen i fire år. Hvis du vet hva det betyr å være en uavhengig entreprenør (spore timene dine, håndtere skattebetalinger), trenger du ikke betales ukentlig, og du har det bra å ha færre timer noen uker og flere andre, dette arbeidet kan være en Flott måte å tjene penger uten å forlate huset.


Skrive Inn Din Kommentar