Liv

12 uker uten jobb: Hvordan er jeg forberedt på barselsorlov

12 uker uten jobb: Hvordan er jeg forberedt på barselsorlov

Bare 12% av de amerikanske arbeidstakerne er elibigle til å ta 12 uker med lønn gjennom arbeidsgiveren. Dessverre er jeg ikke en av dem.

I 2015 - etter fødselen av datteren min, Rose - var jeg i stand til å ta syv hele uker av. Jeg forhandlet med arbeidsgiveren min om å jobbe deltid i fem uker etter det før han gikk tilbake heltid.

Nå er jeg gravid med mitt andre barn og planlegger å ta full 12 uker av - men bare hvis jeg kan spare nok til ikke å jobbe i tre måneder.

Jeg er heldig å ha litt sykefravær og ferie tid jeg kan sette mot barselsorloven, men jeg ser fortsatt på rundt syv ukers ubetalt tid. På toppen av stresset med å forberede en ny baby, bekymrer jeg meg om hvordan familien min vil gjøre uten lønnsslipp.

Målet mitt er å spare rundt $ 800 per måned, som jeg for det meste har kunnet slå takket være en kombinasjon av freelancing, kansellerer mitt hjemmealarmabonnement og bytter datteren min til en billigere barnehage.

Kutte tilbake på utgifter og spare fra det tidspunktet du finner ut at du forventer til din siste dag på jobben, kan hjelpe deg med å ta ubetalt tid.

Planlegge på forhånd

Å være gravid i Amerika er ingen piknik, spesielt hvis du jobber på heltid og ønsker å ta en anstendig barselsorlov. Washington Post rapporterer det USA er en av kun tre land som ikke garanterer betalt barselsorlov til nye mødre. Hvis du jobber for deg selv eller ikke kvalifiserer for betaltid gjennom din arbeidsgiver, er det veldig mulig at du må ta ubetalt tid.

Det sier seg selv at du skal komme opp med en spareplan rett etter den positive graviditetstesten. Jo mer tid du må klargjøre, desto bedre blir du når babyen kommer.

Hva kan du leve uten?

Da jeg fant ut at jeg var gravid, hadde jeg nylig betalt bilen min, så det første jeg gjorde var satt til en bilbetaling i en egen sparekonto hver måned. Jeg var allerede vant til å få pengene til å komme ut, så det var en ikke-brainer å overgå den fra bilbetaling til barselsbesparelser.

Mens jeg var gravid med Rose, bestemte mannen min Ben og jeg å kutte ledningen, slik at vi kunne sette penger mot min spenningsbesparelse i stedet. På samme måte byttet vi hundens mat fra et premium-merke til en Costco-ekvivalent for en brøkdel av prisen.

Å gjøre små, men betydelige, endringer som dette tillot oss å bygge opp våre besparelser raskere. Vi satt fast med Costco-hundematen, og ingen-kabel-politikken etter Rose ble født, noe som bidro til å redusere effekten av barnrelaterte kostnader, for eksempel formel og barnehage.

Du kan finne noen ting du kan kutte permanent, men til og med midlertidige besparelser vil bygge opp barselsorloven raskere. Vurder å bruke kuponger når du handler eller kjøper billigere merker av mat, toalettsaker og klær.

MSN anbefaler å holde seg til generiske versjoner av hermetisert bønner, kjøtt, frosne frukter og grønnsaker, snacks og bakervarer (som sukker, natron og bakervarer) for å få budsjettet ditt til å gå videre. Cash-back apps, som Ibotta, kan bidra til å sette penger tilbake i lommen når du handler hos enkelte butikker.

Vurder alle kostnadene

Tapt lønn er ikke den eneste utgiften du må dekke når du har babyen din. Du må også vurdere nye utgifter, for eksempel medisinske regninger, maternity klær, baby forsyninger og til og med mulige bruksregning øker.

Bare i forrige uke kom jeg hjem til en haug med regninger som jeg ikke hadde forventet. Jeg hadde anstendig forsikringsdekning når jeg hadde Rose, så vi betalte minimal kostnader for prenatal omsorg.

Denne gangen har vi en annen forsikringsleverandør, noe som innebar at jeg åpnet en $ 900 regning fra min uka i 12 uker, og noen få regninger for blodprøver. I alt, Jeg måtte betale $ 1300 i lommen for utgifter jeg antok ville bli dekket. Jeg har en annen ultralyd som kommer opp på 20 uker som jeg allerede forventer vil også produsere en stor regning.

En del av problemet var at jeg ble enige om å teste som ikke var dekket av min forsikringsleverandør. Dette var min feil for ikke å ringe på forhånd for å sjekke på min dekning. Det er en vanskelig leksjon å lære, men jeg vet at før noen fremtidige prosedyrer vil jeg ringe til min forsikringsleverandør for å sikre at mine out-of-pocket-kostnader blir minimal.

Du trenger også nye klær for å passe din voksende mage. Hvis dette er din første graviditet, har du sannsynligvis ikke barnepleie klær liggende, og å kjøpe dem nye kan være dyrt.

Slå opp lokale mamma grupper på Facebook eller personlig for å se om noen har brukt maternity klær til salgs i stedet for å gå til kjøpesenteret. Din lokale butikkbutikk bør også ha et utvalg, selv om jeg har funnet ut at min er vanligvis ganske dårlig. En Penny Hoarder mamma tilbrakte mindre enn $ 200 på hennes barnehage garderobe.

Det samme gjelder for nye babyartikler. Du kan finne noen baby freebies online og laste opp det registeret, men det vil etter hvert komme ned til å bruke litt penger. Sjekk Facebook Marketplace og Craigslist først for å få solide avtaler på brukte lokale pickup-artikler som barnestoler og baby svinger i stedet for å betale en premie på babybutikker.

Bruk dine ferdigheter

Har du noen måter du kan tjene ekstra penger mens du er gravid? Kanskje du er god i matte og kan tilby veilederstjenester, eller du vil tilby dine tjenester som hundevogn i bytte for noen firbent-selskaper.Sjansen er, du har en ferdighet du kan bruke til å lomme noen ekstra dollar for å sette mot barselsfondet.

Som forfatter og redaktør, Jeg bestemte meg for å sette all frilansinntekt mot min barselsorlov. På den måten trenger jeg ikke å ta så mye fra min vanlige lønnsslipp, så jeg kan fortsatt nyte den sporadiske Chipotle løp når jeg er utmattet og ikke har lyst til matlaging.

Lagring for barselsorlov kan virke skremmende i begynnelsen, men med litt planlegging og ofre kan du legge bort litt hver måned for å bruke når den lille bunken av glede er født.

Catherine Hiles er en snart mor til to. Når hun ikke sparer fransk for barselsorlov, trives hun, koker og leser Harry Potter-serien.

Skrive Inn Din Kommentar