Penger

Vi kan ikke gi råd til å leve som rike naboer, så min mann ønsker meg å lyve

Vi kan ikke gi råd til å leve som rike naboer, så min mann ønsker meg å lyve

Kjære Penny,

Jeg lurte på hva jeg skal gjøre med å være et par som har bestemt seg for å være på et budsjett. Vi blir bedt om å gjøre mange ting: gå ut for å spise, ferier, bowling turneringer, golf turneringer og konserter. Selv om vi ikke er brøt og jeg trives godt, er vi omgitt av velstående mennesker, for det meste pensjonert fordi vi kjøpte et forfalsket hus for en god del i en fabelaktig underdeling på en innsjø.

Min mann er 62 og noe pensjonert, og jeg er 58 og jobber på heltid. Jeg er veldig ærlig når noen spør meg om å gjøre noe jeg føler at vi ikke kan presse i budsjettet, og jeg forteller dem det. Problemet er at mannen min blir så sur på meg og sier hvorfor vi ikke kan gå. Han gjør også meg til å bli budskapets redder. Dette gjør meg gal. Det er ikke noe galt med å spare på vår pensjon etter å ha brukt så mye penger på denne oppussingen!

Han sier at det ikke er noe av sin virksomhet og vil at jeg skal gjøre noe annet. Du kan bare slå folk ned så mange ganger. Hvordan gjør jeg dette uten å leve?

-D


Jeg er sikker på at det føles flott å være de nye barna i blokken i et ønskelig nabolag, omgitt av folk som vil gjøre spennende ting.

Men morsomme utflukter kommer med prislapper, og jo mer gøy potensiell utflukt, jo vanskeligere kan det være å motstå hva som helst prislapp er vedlagt.

Før du fyller på neste invitasjon, må du og din mann snakke om budsjettet ditt. Det høres ut som om du ser budsjettet som et rekkverk, mens han ser det som et bur. Men uavhengig av dine sparemål, er jeg sikker på at det er et sted i budsjettet ditt for morsomme ting, enten det er under hobbyer, ferie, spisesteder eller en annen kategori.

Hvis det ikke er øremerke for morsomme ting, er det på tide å bestemme hvilke morsomme ting du vil bruke på. Kanskje bowling turneringer egentlig ikke er ideen om en god tid sammen, men du vil gjerne prøve flere restauranter. Det gjør det lettere å skru ned bowling, men aksepterer en og annen invitasjon til middag.

Å ta beslutninger sammen gjør det også lettere å uttrykke hvorfor du setter ned en invitasjon. "Vi vil gjerne gå til Serendipity Island, men vi prioriterer vår tur til New York City i år." Eller "Du vet at bowling turneringen lyder bra, men vi har allerede laget planer for den helgen. Hva med å finne tid for oss alle å spise lunsj på stedet i stedet? Du må se våre renoveringer! "

Alle forstår følelsen av å være overextended. Du kan videresende det uten å kutte "VI ER FARE" i gården din med gräsklipperen.

Du ha penger. Det er opp til deg hvordan du bruker det. Ikke føl deg dårlig om disse valgene for et sekund.

Og når en invitasjon er forlenget og mannen din ikke er villig til å svare, stemmer jeg med deg, og du får velge hvordan du slår folk ned. Du trenger ikke å være hans sosial sekretær eller den eneste talsmannen for ekteskapet ditt.

Har et vanskelig penger dilemma? Send det til [email protected].

Ansvarsfraskrivelse: Utvalgte spørsmål og utvalgte svar vil vises i The Penny Hoarder's "Kjære Penny" kolonne. Jeg vil ikke kunne svare hvert eneste brev (jeg kan bare skrive så fort!). Vi forbeholder oss retten til å redigere og publisere dine spørsmål. Ikke bekymre deg - din identitet forblir anonym. Jeg har ikke en psykologi, regnskap, økonomi eller juridisk grad, så mitt råd er kun til informasjonsformål. Jeg lover imidlertid å gi deg ærlig råd basert på min egen innsikt og virkelige erfaringer.

Redaktørens notat: Bokstaver redigeres for stil og klarhet.

Skrive Inn Din Kommentar