Banker

Slik betaler du 10 000 dollar av gjeld på ett år

Slik betaler du 10 000 dollar av gjeld på ett år

Det er den tiden av året hvor vi ser tilbake på hva vi har og ikke har oppnådd og bestemmer hva vi skal takle i andre halvdel av året. For mange vil velstandsbygging og gjeldsreduksjon være blant de beste målene for året.

Hvis du eliminerer noe av gjelden din samtidig som du forbedrer andre deler av ditt økonomiske liv, er det blant dine mål, dette innlegget er for deg. Det er på tide å ta kontrollen tilbake og sparke gjelden til fortauet.

Det kan høres ut som å betale store mengder gjeld på kort tid, er umulig - men det er det ikke! Du kan til og med betale $ 10 000 i gjeld på bare ett år. Enten du har studentlån gjeld eller kredittkort gjeld, er det alternativer.

Slik kan du betale $ 10 000 i gjeld på ett år.

Arbeid bakover

Det første trinnet i en god gjeldsavlønning er å vite hvor mye penger du trenger å komme opp med for å møte målet ditt. Å si at du skal betale $ 10 000 i gjeld på ett år, er ikke god nok. Du må slå ned det nummeret slik at du kan treffe mindre milepæler.

Den enkleste måten å gjøre denne beregningen på er å dele $ 10.000 med 12. Dette ville bety at du må betale $ 833 per måned for å ha bidratt med målbeløpet til gjeldsavdragsplanen. Dette tallet, skjønt, har ingen betydning for renten på gjelden din.

Hvis du vil se effekten av interesse og hvor mye du kan spare ved å akselerere din gjeldsavdrag, kan du bruke en gjeldskalkulator som den som tilbys av BankRate.

I eksemplet nedenfor antar vi en $ 10.000 kredittkortbalanse med en rente på 16%. For å kunne betale balansen i løpet av ett år, ville det være behov for utbetalinger på $ 907 per person som ville spare over $ 4000 i interesse - en stor besparelse!

Du kan bruke denne kalkulatoren til å telle opp alle dine nåværende gjeld og se hva du kan spare med en akselerert gjeldsavviklingsplan.

Bestem deg for din strategi

Hvis du bare har en gjeld, trenger du ikke å bekymre deg for å komme opp med en strategi. (Annet enn hvor mye månedlige innbetalinger vil være, selvsagt.) Du kan ganske enkelt velge å automatisere betalinger og vurdere deg selv. Men hvis du jobber med flere gjeld, må du avgjøre i hvilken rekkefølge du vil betale dem. Det er to populære strategier for å gjøre dette: gjeldssnøllen og gjeldskredsen.

Gjeld Snowball Metode - Med denne metoden vil du liste din gjeld fra minste balanse til største balanse og jobbe med å betale den minste balansen mens du gjør minimumsbetalinger på alt annet. Når den minste balansen er betalt, går du videre til nærmeste minste mens du fortsatt møter alle andre minimumsbetalinger.

Gjeld Lavine - Med denne metoden liste du alle dine gjeld fra høyeste rente til laveste rente. Deretter fokuserer du på å sette alle dine ekstra penger mot din høyeste rente mens du gjør minimumsbetalinger på resten.

Det er mye diskusjon om hvilken metode du bør bruke og det er ikke noe riktig svar. Gjeldssnobballmetoden er et flott alternativ hvis du liker raske gevinster og vil eliminere mindre regninger. Gjeld lavin metode er flott hvis du er fokusert på å spare mest penger i interesse.

Når du velger strategien din, bør du også vurdere hvor ofte du skal gjøre ekstra utbetalinger og om du vil automatisere planen din eller ikke.

Gratis opp penger i budsjettet

Ved et øyeblikk kan det lønne seg å betale $ 10 000 i et år som et stort antall. Imidlertid, når det kommer ned med å komme opp med de ekstra pengene, er det ikke så vanskelig som det ser ut til.

Hvis du er seriøs om å bli kvitt din gjeld, må du se dagens gjeldende utgifter. Det er alltid måter å strekke mer ut av et budsjett med minimal innsats.

Her er noen ting å vurdere:

Overvåk din utgift - Det er umulig å vite hvor du skal kutte ned hvis du ikke vet hvor du bruker. Du kan registrere deg med en tjeneste som Personal Capital gratis. Personlig kapital vil automatisk overvåke og kategorisere utgiftene dine etter at du har koblet bankkontiene dine.

Delta i Uber Frugal Month - Kutte på utgifter har like mye å gjøre med tankegangen som det gjør med de faktiske behovene. Tidligere pensjonister har Mr. og Fru Frugalwoods hatt enorm økonomisk suksess gjennom å praktisere frugality og uten å være fratatt. I januar er de vert for en Uber Frugal utfordring i en måned. Denne utfordringen kan hjelpe deg med å redusere kostnadene dine og oppdage alternative måter å utnytte pengene dine på.

Du kan registrere deg for utfordringen her.

Enkelt lagre en ekstra $ 500 per måned - Det er veldig sannsynlig at du unødvendig bruker penger uten å innse det! Dette innlegget bryter ned femten enkle måter du kan presse en ekstra $ 500 av budsjettet hver måned. Hvis alle disse ideene gjelder for din situasjon, frigjør du $ 7000 i løpet av året.

Sjekk ut disse kontoene for å komme i gang:

Budsjett for din personlighet - En av de største feilene nye budsjetttakere gjør, er å prøve å vedta et system som ikke passer deres personlighet og at de ikke vil holde fast ved. Trikset for å gjøre et budsjettarbeid er å finne en måte å gjøre det til en vanlig del av livet ditt.

Dette innlegget vil bryte ned forskjellige måter du kan lage et budsjett som fungerer for deg.

Tjen mer hvis du trenger det

Selv om det alltid er en god ide å trimme bort fluffen i budsjettet, er det også viktig å se etter måter å tjene mer om nødvendig.

Avhengig av hvor mye ekstra penger du trenger, kan du kanskje komme deg forbi med å sette inn et par timer i uka overtid, eller du kan begynne å tråkke for å tjene mer.

Å tjene mer penger er et perfekt alternativ for størstedelen av USAs befolkning. Du kan se på noen av de hundrevis av forskjellige ideene som allerede er oppført på denne bloggen.

Dette var en av de viktigste strategiene for meg selv når det gjaldt å betale min studentlånsgjeld. Jeg var i stand til å tjene ekstra $ 2000 per måned ved å selge ting på eBay og starte denne bloggen.

Følg fremdriften din

Å betale $ 10k på et år er ikke en enkel prestasjon. Det vil ta hardt arbeid, og du vil sannsynligvis måtte tilbakestille til målet ditt noen ganger. En av de beste måtene å holde deg motivert, er å kontinuerlig følge fremdriften din og feire de små seiene.

Når ting blir vanskelige, gi ikke opp. I et år fra nå vil du takke deg selv for å holde deg til planen!

Vil du se på videoen?

Se dette blogginnlegget på vår YouTube-kanal med ekstra leser Q & A.

Leter du etter flere måter å forbedre økonomien din på? Sjekk ut disse 21 tipsene for å overhale din økonomi i det nye året.

Skrive Inn Din Kommentar