Penger

Ghostwriting kan betale opptil $ 60 / time. Slik kommer du i gang

Ghostwriting kan betale opptil $ 60 / time. Slik kommer du i gang

Ghostwriting høres mystisk, ikke sant?

Hvis det ikke får deg til å tenke på uklanderlige møter med berømte forfattere, kan ordet få deg til å huske en av de beste PBS-showene i TV-historien.

Dessverre har de fleste ghostwriters ikke mye tid til å løse mysterier med et band av nabolagsbarn.

Og hemmelige møter? De er helt overvurdert.

I stedet holder ghostwriters vanligvis bare en hemmelighet: Identiteten til personen de jobber for.

Men dette lukrative frilansskriverfeltet kommer med mange utfordringer.

Hvis du vil tjene penger for å fortelle andres historier på sløret, må du være en god lytter, en god forsker og en god forfatter. Hvis du kan gjøre alt det, kan du imidlertid leve av denne typen frilansearbeid.

Hva Er en Ghostwriter uansett?

Ghostwriters hjelper andre å produsere alt fra bøker til notater til sosiale medier. Vanligvis er ghostwriterens navn ikke avslørt, selv om noen bøker er "medforfattere" for å gi ghostwriter offentlig kreditt.

Folk ansetter ghostwriters av ulike grunner.

Noen fagfolk har overbevisende historier, men vil ha hjelp til å fortelle dem. Noen ser seg ikke som naturlige forfattere og vil jobbe med noen som har erfaring. Noen er dygtige til å skrive, men har bare ikke tid til å gjøre det.

Og fordi årsakene til å ansette en ghostwriter varierer mye, så kan detaljene til hver jobb.

Mange ghostwriters spesialiserer seg i full lengde bøker, ofte nonfiction titler som memoarer og how-to guider.

Min ghostwriting spesialitet er innholds markedsføring - som blogginnlegg, hvite papirer og forskningsanalyse. Jeg har skrevet og redigert blogginnlegg av bedriftseiere og høytidsansatte på mange forskjellige emner, hvorav mange jeg hadde lite eller ingen erfaring med.

Utfordringen å stadig levere engasjerende innhold som ikke bare samsvarer med en bransje, men også forfatterens stemme? Noen ganger er det litt spennende.

Ghostwriting-kort innhold kan innebære en 10-minutters samtale som klienten dashes mellom møter. Så er det opp til deg å gjøre litt forskning og levere et utkast.

For blogginnlegg på omtrent 500-1000 ord, kan en samtale og en runde redigeringer fra forfatteren være alt du trenger for å få jobben gjort. Du kan også slå dette innholdet på en vanlig tidsplan for en klient som har en beholderavtale.

Hvis du jobber med et lengre prosjekt - for eksempel en bok - forvent å tilbringe mange timer med klienten din. Snarere enn å nærme øktene dine som spørsmål og svar intervjuer, tenk på det mer som en samtale mellom venner.

Opptak av samtalene dine anbefales sterkt, ikke bare for nøyaktighet, men for å gjennomgå emnets talemønstre og uttrykk som vil bidra til å få sin energi til å skrive.

Hvordan bli en Ghostwriter

Nettverk er viktig for suksess som en ghostwriter.

Marcia Layton Turner har ghostwritten mer enn 20 nonfiction bøker, og er grunnleggeren og operatøren av Ghostwriters Association. Hennes første ghostwriting kom gjennom hennes agent for sin egen skriving. Denne agenten kjente en velkjent person som hadde fått en bokavtale, men var for opptatt til å skrive.

Turner tok personens disposisjon, intervjuet dem og utarbeidet kapitler. Etter det første prosjektet samarbeidet hun med å publisere oppkjøp redaktører for å bygge sin ghostwriting portefølje.

Jodi Lipper husker en lignende opplevelse. Hun tenkte først ghostwriting etter å ha jobbet i et forlag og skrev også sin egen bokserie.

"På en nettverksbegivenhet møtte jeg en redaktør som kjente en agent som lette etter forfattere og gjorde introduksjonen. Jeg møtte med agenten og noen dager senere ringte hun meg med en gal mulighet til å omskrive et helt manuskript for en utgiver om tre uker, sier hun.

Fristen var langt fra ideell, særlig fordi Lipper hadde en nyfødt og en pjokk hjemme.

"Men jeg så det som en måte å bevise meg selv, så jeg tok jobben," sier hun.

Lipper har jobbet med samme redaktør igjen, og at agenten fortsatt representerer henne, år senere.

Men det gjør du ikke trenge å sosialisere med publiseringsbransjen store parykker til å begynne å finne ghostwriting-konserter. Emailing redaktører eller agenter som er kjent med arbeidet ditt, kan hjelpe, Turner notater.

Så kan du sørge for at det er lett å finne deg.

"Det kan være like enkelt som å oppdatere bioen din på nettsteder der potensielle kunder kan gå på jakt etter en ghostwriter," sier Turner. "Eller oppdatere din profesjonelle nettside for å være sikker på at din ghostwriting-opplevelse er uthevet.

"Siden det er vanskelig å identifisere potensielle kunder som kan vurdere å lage en bok, er det best å være sikker på at navnet ditt kommer opp i søk når noen går på jakt etter et profesjonelt spøkelse."

Mine første ghostwriting jobber kom gjennom folk jeg allerede visste. En freelancer-venn ba om hjelp med ghostwriting-stillinger for en bedrifts blogg mens hun var på barselsorlov, og at en kort oppgave var nok til å kunne liste "ghostwriting" som en ferdighet på nettstedet mitt.

En annen langvarig klient kom gjennom en organisasjon jeg hadde freelanced for, administrerer sine sosiale medier kontoer i flere år.Klienten visste at jeg ikke ville jobbe i sosiale medier lenger, men hadde et øyeblikkelig behov for å utarbeide blogginnlegg og andre dokumenter i kommunikasjonsavdelingen.

Siden jeg var komfortabel med å diskutere jobbspesifikasjonene med begge kontakter, var det lettere å snakke gjennom prising av mine opprinnelige prosjekter.

Hvor mye gjør Ghostwriters gjør?

Så, hva kan du tjene som en ghostwriter? Dessverre er det her hvor det blir fuzzy.

De Editorial Freelancer's Association anslår priser for ghostwriters å være mellom $ 50 og $ 60 per time, eller om lag 25-50 cent per ord.

For det meste setter ghostwriters sine egne priser basert på deres erfaring, kundens budsjett og type arbeid.

"Ghosts som rutinemessig jobber med [New York Times] bestselgere eller med kjendiser kan ofte belaste mer for sitt arbeid, og klienter er glade for å betale det," Turner notater. "Andre spøkelser kan ha samme antall års erfaring, men belaste halvparten fordi det er det søte stedet for dem - hvor mye de kan tjene penger og at de fleste kunder er villige til å betale."

Noen forfattere fortsetter varige forhold til ghostwriters. Det er gunstig for begge: Forfatteren har en rapport og stoler på ghostwriter, og ghostwriter er kjent med forfatterens stemme, noe som gjør det mulig å raskt fullføre arbeid.

"Overraskende, noen av de beste mulighetene for å heve prisene har vært med gjenta kunder," sier Lipper. "Når jeg har bevist min verdi, er de ofte villige til å betale mer for den andre eller tredje boken vi gjør sammen."

Hvis du jobber med prosjekter kortere enn bøker, kan du fortsatt angi prosjektbaserte priser. Jeg bestemmer et prosjekts sats basert på min ideelle timepris, multiplisert med hvor mange timer jeg tror prosjektet vil ta.

Hvis du gjør denne beregningen i ditt hode akkurat nå, ikke glem å inkludere tid brukt i møter eller å svare på e-postmeldinger mot ditt totale tidsramme.

Siden hvert prosjekt er annerledes, kan timekvivalenten av min ghostwriting inntekt være hvor som helst mellom $ 56 og $ 125 per time.

I mellomtiden kan ghostwriters som jobber med full lengde bøker kreve $ 20,000 til $ 50,000.

Inntektspotensialet ditt avhenger avhenger av hvor godt du kan multitask.

"Jeg tror at alle spøkelser har et maksimalt antall bokprosjekter de vet at de kan ta på og fortsatt gi et kvalitetsprodukt," sier Turner. "For noen er det en. De vil ta ett prosjekt og jobbe med det til det er gjort før du tar på en annen. Andre, som meg, ofte jonglerer flere prosjekter så lenge de er i ulike stadier av produksjonen. "

Andre viktige ting ingen forteller deg virkelig

Ghostwriting er langt fra en ensom praksis. Og når du jobber med andre personligheter (noen av dem som er større enn livet), kan det være frustrerende å administrere din ghostwriting karriere.

"De feilene jeg ser ghostwriters har å gjøre med hvordan de forvalter sine virksomheter, snarere enn noe å gjøre med å skrive," forteller Turner. "For eksempel, ikke bruk en kontrakt for å stave ut alles ansvar, ikke fakturere opp foran før du starter, og ikke gå bort når et prosjekt blir uhåndterlig eller svært forskjellig fra den opprinnelige beskrivelsen - som koster tid og penger, og ofte slutter ikke godt .”

Og så får man faktisk materialet til å jobbe med - det ser ikke ut til å være magisk. Forskning og intervju del av jobben kan være slitsomt.

"[Noen spøkelser tror] deres jobb er bare å gjøre skrivingen, sier Lipper. "Det er bare halvparten av jobben. Den andre halvdelen, som uten tvil er viktigere, er å få materialet ut av forfatteren. Det er her lytteferdighetene kommer til spill. Noen spøkelser spør, "Hva er din historie?" Og forventer at forfatteren forteller en bok. Det virker ikke slik. En god ghostwriter er delterapeut, deljournalist og delevenn som kan få hele historien, og deretter omdanne den til en bok.

Hustle hjelper alltid.

"Jeg skulle ønske jeg visste at det er opp til ghostwriter å få boken gjort, selv om det betyr å styrke opp og ta på seg ekstra arbeid som ikke nødvendigvis er i stillingsbeskrivelsen, innrømmer Lipper.

Men hvis du er en lagspiller, kan ghostwriting være din freelance-writing sweet spot.

Du kan ikke få rampelyset, men hvis du planlegger deg godt, kan pengene hjelpe deg med å finne tid til jobb på dine egne skriveprosjekter.

Din sving: Vil du noen gang jobbe som en ghostwriter? Hvem vil du elske å skrive for?

Lisa Rowan er forfatter og produsent på The Penny Hoarder.


Skrive Inn Din Kommentar