Investere

Hvorfor Nylige fusjoner og anskaffelser er gode for investorer

Hvorfor Nylige fusjoner og anskaffelser er gode for investorer

S & P 500-indeksen er nå på en 5-årig høy og i nærheten av et heltidssett tidligere i 2013.

Aksjer er på en rask start, og registrerer en 7,6% avkastning året før, mer enn en kan forvente for et gjennomsnittlig helår.

Så hva driver Wall Street?

Det handler om M & A dette året på Wall Street, og investorer bør elske det!

Hvorfor fusjoner og anskaffelser kjøre Wall Street

Wall Street handler om aktivitet. Investorer bør muntre det på. Som offentlige minoritetsaksjonærer er vi på lur av bedriftsledelse og majoritetseiere. Noen ganger ønsker noen nye å ta 100% av et selskap og holde fortjenesten eller tapene til seg selv.

Hvorfor er det så bra for investorer? Mange grunner:

  1. Oppkjøp er gjort på en premie - Den beste delen av å få kjøpt ut, blir kjøpt ut til en premie. Aksjeeiere i Heinz (HNZ) likte et 20% premiebud av Warren Buffett og 3G Capital, for eksempel.
  2. Bud trekker oppmerksomhet - Et kjøpsbud kan trekke oppmerksomheten mot en hel bransje. Etter at Heinz mottok et buyout-bud, økte andre forbrukerklammerfirmaer umiddelbart, da investorene opplevde at en annen stor avtale kunne være rett rundt hjørnet.
  3. Mange tilhengere - Ingen ønsker å bli utelatt av avtalen. Wall Street har et bikube sinn helt, og det elsker å fortsette å bygge på momentum som noen andre starter. Av ordlederens natur må det være mange tilhengere.

Hvorfor 2013 er ikke 2007

Det er godt forstått at buyouts (og dele tilbakekjøp) vanligvis topp rett i de verste tider. Forhandlingsaktivitet (fusjoner og oppkjøp) sist toppet i 2007 da selskapene kjøpte hverandre ut over hånden.

Hva er forskjellig fra de nyeste tilbudene er at de ble gjort med kontanter, ikke aksjer. General Electric solgte den gjenværende eierandel i NBC Universal i en $ 18,1 milliarder avtale som var alle kontanter eller gjeld. Warren Buffett og 3G kjøper ut Heinz i en all-cash-transaksjon finansiert med egenkapital og ny gjeldsfinansiering. Dell blir tatt privat med kontanter og gjeld.

Disse buyouts og take-private transaksjoner er et tegn på selvtillit. Å gjøre bud med kontanter viser styrke, noe som er svært forskjellig fra de latterlige buyouts i historien, inkludert AOLs aksjeselskap, 160 milliarder dollar fusjon med Time Warner i 2000, blant mange andre. Kjøpere betaler ikke med lager av tvilsom verdi; De bruker lagret kontant og gjeld finansiert med rekord lave rentenivåer for å gjøre premieoppkjøp.

Oppkjøp er bare å komme i gang

Det er rikelig med grunn til å tro at henting i nylige fusjoner og oppkjøp er bare begynnelsen. Noen få trender spiller i investorens favør:

  1. Gjeld er billig - Billige penger gjør det enkelt for private equity-selskaper å foreta levered buyouts. Å kjøpe fremtidige inntekter med billig finansiering er god forretning. Rimelig finansiering gjør det også mulig for bedrifter å foreta oppkjøp med utenlandsk penger gjennom finansiell ingeniørarbeid. Bedrifter kan låne i USA mot kontanter holdt utenlands og betale null skatt i bytte for et minutt interesse.
  2. Bedriftsvisittkort er lastet - Ikke-finansielle firmaer i S & P 500 rapporterte mer enn $ 1 billion i kontanter, kontanter som kunne brukes til å kjøpe ut en konkurrent eller legge til et selskap i et stort konglomerat.
  3. Private aksjefond må flytte - Private equity-fond har så mye som $ 355 milliarder til å sette på jobb, ifølge forskning fra Cambridge Associates. Hvis denne kontanter ikke blir brukt, må den returneres til investorer. Private equity fondene kompenseres for å investere, ikke returnerer kontanter. Forvent at disse pengene skal leveres og legges til jobb.

Forvent at avtalen tar fart for å holde tritt eller akselerere, og øke aksjemarkedet høyere. Når alle gjør avtaler, vinne investorer store. Uten svarte svanehendelser (Europa har vært veldig stille i det siste, ikke?) Fusjoner og oppkjøp bør føre vei til økende markeder.

Lær å elske disse buyouts. Det er denne typen aktivitet som fører til oksmarkeder og rikere investorer.

Hva er dine tanker om de nyeste trender i de siste fusjoner og oppkjøp?

Skrive Inn Din Kommentar