Penger

I alderen 24 startet hun en multi-million dollar TV & Movie Tour Company

I alderen 24 startet hun en multi-million dollar TV & Movie Tour Company

I 1998 var Georgette Blau frisk ut av college og frisk til New York City. Hun leide et rom på Upper East Side og startet en jobb i publisering.

Så en dag, da hun drev gjennom hennes nabolag, så hun en bygning hun kjente fra den langvarige sitcom "The Jeffersons." Hun hadde alltid vært en elsker av klassisk tv og film, og kunne ikke tro på denne ikoniske bygningen var så nær leiligheten hennes.

Da hun kom hjem, hun dro ut en bok av berømte filming steder i NYC. Da fingrene snudde sidene, begynte en ide å formulere.

"Jeg sa til meg selv:" New York er den mest filmet byen i verden, "forklarer Blau. "Og jeg var sjokkert at det ikke var en tur [av disse områdene]."

En jente, en plan og en van

Selv om Blau hadde majorert på engelsk, og hadde ingen erfaring med å drive en bedrift, følte hun at hun var på noe.

Ved hjelp av sin bok, internett og undergrunnsforskning, skisserte hun en 2,5-timers tur til noen av New Yorks mest ikoniske filmsteder. Hun brainstormte også hvordan virksomheten ville fungere.

Ti måneder senere lanserte Blau On Location Tours. Hun chartret en 14-personers minibuss og ledet tre turer om dagen på lørdager og søndager. Billettene var $ 15 per person.

Hun annonserte ved å forlate pamfletter (uten tillatelse) på disken på Museum of Television and Radio (nå The Paley Center for Media), i tillegg til å prøve å komme på ukentlige oppføringer i magasiner som Time Out New York.

For det neste halvannen år fortsatte Blau å vokse sin virksomhet, og løp seg også flink: jobber med publisering om dagen, utfører administrative oppgaver om natten og ledende turer i helgene.

"Jeg var utmattet," innrømmer hun. "Jeg ønsket å forlate jobben min, men jeg var veldig redd."

I september 2000 nådde hun et bruddpunkt - og spurte selv hva som var den absolutte minimumsbeløpet hun måtte overleve.

Svaret? $ 1200 per måned, hvorav mer enn halvparten var hennes leie. Heldigvis er det bare så skjedd at hun allerede tjente på det beløpet ved å gjøre sine turer i helgene.

Ivrig etter det ekstra 50 timer i uken for å bygge sitt firma, hun sluttet.

Hun brukte besparelsene til å kjøpe en varebil for omtrent $ 8000, malt den som Scooby Doo Mystery Machine, og startet med å tilby tre til fire turer hver dag. Selv om hun noen ganger hyret en sjåfør, var hun ofte en kvinne show som gjorde alt fra å bestille turer til å kjøre van.

Snart begynte hun å tilby en "Sopranos" tur, og deretter en "Sex and the City" tur, også.

En SATC-eksplosjon

Blau's virksomhet vokste jevnt, og hun ansatte til slutt en heltidsassistent for å gjøre fakturering og reservasjoner, pluss noen deltidshåndbøker. En av hennes største entreprenørrett angrer ikke til å ansette mer hjelp - inkludert praktikanter - før.

Det er fordi HBO i 2004 presenterte On Location Tours på en spesiell bak-scenen episode av "Sex and the City."

Forretninger eksploderte. Turer ble utsolgt i uker og uker.

"Vi mistet så mye virksomhet fordi jeg ikke var klar for det," sier hun. "Men det var et godt problem å ha."

Over en intens to-ukers periode intervjuet Blau hundrevis av mennesker og hyret fire nye reiseguider. På slutten av året forklarte hun at hun aldri ville lede en tur igjen - og i stedet ville fokusere på å utvikle selskapet.

Tre år senere brakte On Location Tours inn $ 2 461 454 i ett år.

Hvordan på stedet turer fungerer

I dag opererer selskapet ni forskjellige turer i New York, den raskest voksende er "Gossip Girl" -turen. Det tilbyr også noen turer i Boston.

Blau sier at å velge en ny tur til lansering er "en eksakt vitenskap." Hun og hennes team utfører tonnevis av forskning, blant annet overveielser som:

  • Er det nok folk som ser på showet eller filmen?
  • Er lokasjonene interessante? Og "clustered" i nærliggende deler av byen?
  • Har det vist seg i minst tre årstider?

Til tross for planleggingen er ikke hver tur en suksess: De måtte kaste "Real Housewives of New York" -turen fordi de ikke fikk nok gruppebestillinger.

"Med vår 'Sex and the City' tur var det ofte fem eller seks kvinner som booket sammen,» forklarer Blau med en latter. "Men med" Real Housewives, "var det en kvinne som gjemte seg og så på seg selv."

De fleste av de andre turene har vært treff, selv om "Sex And The City" -ruten fortsatt kjører hver dag. Totalt har selskapet 45 ansatte, inkludert dusinvis av deltidsguider fra den lokale skuespilleren.

For å komme til dette punktet, som varer i nesten to tiår i en skiftende turistscene, krediterer Blau "en kombinasjon av flaks og hardt arbeid", samt muligheten til å "rulle med slagene" mens de fortsatt holder seg til sitt opprinnelige oppdrag.

"Prosessen og fremdriften og måten den ble bygget på, endret seg alltid," forklarer hun. "Men min ide, min visjon, om å passere dørtrinnene til TV- og filmsteder - som alltid var igjen."

"Du må bare være en ekte overlevende."

Susan Shain er freelance skribent og digital nomad. Hun dekker reise, mat og personlig økonomi (i utgangspunktet, hvordan du sparer penger slik at du kan reise mer og spise mer). Besøk hennes blogg på susanshain.com, eller si hei på Twitter @susan_shain.

Skrive Inn Din Kommentar