Penger

Hvorfor konvolutter er en stor våpen når du kjemper for å overspenge

Hvorfor konvolutter er en stor våpen når du kjemper for å overspenge

Trenger du en seriøs tilbakestilling av penger? Å gå tilbake til kontanter kan være kur for ditt sårende budsjett.

Populært av moderne personlige finans patriarken Dave Ramsey, the kontanter konvolutt system oppfordrer deg til å kaste til side lommeboken din og stole på forhåndsmerkede konvolutter fulle av ekte, fysiske penger.

Du trenger ikke å bruke denne metoden for faste utgifter, for eksempel leie eller månedlig bilbetaling. I stedet bruker du kontanter for områder hvor mengder kan variere: for eksempel gass, dagligvarer, helgopplevelser eller klær. Bytte penger for plast kan hjelpe deg med å spare penger i det lange løp.

Klar til å prøve det?

Hvordan Cash Envelope System Fungerer

Først må du opprette et budsjett for å bestemme hvor mye penger du må bruke hver måned.

Uansett hvilken budsjettstil du velger, må du sørge for at du har en god ide om hva du har råd til å bruke i hver av kategoriene du vil spore med kontantkjøpsmetoden.

Deretter tar du en bunke med konvolutter. Etikett hver med en utgiftskategori, som takeaway måltider, dagligvarer, filmkvelder, manikyr eller yogaklasser. Konvoluttene dine vil variere avhengig av hva du har med i budsjettet.

Hver gang du blir betalt, besøk banken eller minibanken og ta ut penger for å fylle konvoluttene dine.

Si neste måned du vil budsjettere $ 500 for dagligvarer og $ 100 for gass. Hvis du blir betalt en gang i måneden, tar du ut $ 600 på lønningstid. Hvis du blir betalt to ganger per måned, tar du ut $ 300 hver gang.

Skille kontanter i de riktige konvoluttene. Deretter bruker du klokt. Når konvolutten er tom, kan du ikke jukse og nå for kreditt- eller debetkort. Du må vente til det er på tide å fylle konvolutten igjen!

Fordeler og ulemper ved konvoluttbudsjettsystemet

La oss starte med fordelene, fordi de er ganske store.

Swiping et kort å betale for noe er enkelt. Å betale med penger tvinger deg til å se på pengene, berøre pengene, og vurdere hva du betaler i bytte for et produkt eller en tjeneste. Ikke bli overrasket om du stoler på konvoluttsystemet, får deg til å tenke to ganger om noen av de kjøpene du vanligvis ville gjøre.

En annen fordel ved å jobbe fra kontanter konvolutter er at det er umulig å pådra et gebyr for overtrekk eller at debetkortet ditt har avvist. Når du er ute av kontanter, er det ikke morsomt, men i det minste er du ikke i røde.

Det kan hjelpe deg å motstå trang til å handle online også. Men hvis du bestemmer deg for å kjøpe på nettet, ta samme mengde penger fra den tildelte konvolutten og legg den tilbake på bankkontoen din for å dekke kjøpet. (Egentlig, det er ingen juks i dette systemet. Det er ikke noe sted å skjule.)

Hva med ulempene med dette systemet?

Vel, det er ingen fordeler utover tilfredshet med å betale med penger for å kaste opp budsjettet ditt. Hvis du liker å få kredittkortbelønninger, vil konvoluttsystemet ikke hjelpe deg med å få en gratis flytur.

Det kan også være utfordrende å betale med kontanter i miljøvennlige forretningsmiljøer. Noen butikker og spisesteder går kontantfritt for å øke betalingsprosessen og unngå forfalskede regninger. Hvis du planlegger å besøke en nybutikk eller restaurant, vil du kanskje sjekke betalingsalternativene.

Hvis du styrer et budsjett for mer enn én person, finne ut hvem som får hvor mye penger i konvolutten deres kan være utfordrende. Snakk gjennom målene dine for å bruke konvoluttmetoden før du begynner, og diskuter hvordan du kan distribuere penger på riktig måte.

3 Expert-Nivå Tips for Cash Envelope System Fans

Du trenger ikke å få lyst til å lykkes med kontanter konvolutt systemet, men hvis du er klar til å ta det enda lenger, prøv noen av disse avanserte tipsene.

Spor hvert kjøp fra hver konvolutt. Bare sett det på konvolutten mens du venter på dagligvarer for å komme seg opp. Eller stash papir kvitteringer i konvolutten, og skriv utgiftene dine ned på slutten av hver dag. Dette ekstra trinnet vil hjelpe deg å være enda mer oppmerksom på hva hver dollar du bruker, går mot.

Splurge på spesielle konvolutter. Kan du ikke holde oversikt over din kontantstrøm? Få en pakke med tunge fargekodede konvolutter for å administrere kontanterbudsjettet. Noen alternativer har selv linjer for å spore de utgiftene nøye når du går. Hvis du reiser med flere konvolutter av gangen, vil du kanskje ha en utvidbar regnemappe. Dave Ramsey har selv sin egen linje med konvolutt system lommebøker og trackers.

Forsøk å få penger igjen i slutten av hver måned. Dette kan være den vanskeligste utfordringen i konvoluttmetoden. Hvis du kan komme gjennom måneden uten å møte en tom konvolutt, kast ekstra penger i neste måned. Enten nyte et større budsjett, eller ta ut mindre penger og legg overskuddet til en sparekonto - budgeter valg!

Lisa Rowan er en senior forfatter på The Penny Hoarder.

Skrive Inn Din Kommentar