Penger

Fem stater tilbyr nå betalt familieferie - og vi håper mer vil følge

Fem stater tilbyr nå betalt familieferie - og vi håper mer vil følge

Da jeg hadde en baby i 2014, bodde jeg i Georgia og jobbet i en jobb som ikke ga barsel permisjon.

Jeg visste at jeg ville trenge litt tid til å gjenopprette fra fødsel, få justert til ny morskap og bånd med babyen min. Men siden nasjonens familie- og medisinske permisjon gir bare ubetalt tidsavbrudd (i hovedsak bare å sikre at du får jobb til å gå tilbake til), måtte jeg stole på mine beskjedne besparelser og litt kortsiktige funksjonshemmede penger for å få meg gjennom den ubetalte 12-ukers perioden.

Nye foreldre over hele landet - pluss arbeidstakere som trenger å ta seg tid til å håndtere medisinske forhold eller ta vare på familiemedlemmeres helseproblemer - blir ofte utsatt for å finne ut hvordan de har råd til å ta seg av med at de er lovlige berettiget til.

En håndfull stater tar det trykket av ved å tilby betalt familie og medisinsk permisjon.

Washington State Steps Up

På fredag, Washington lovgivere vedtok en familie permisjon, noe som gjør det til den femte staten i landet for å garantert lønnet permisjon for arbeidstakere, rapporterte Associated Press.

California, New Jersey, Rhode Island, New York og Washington D.C. har liknende programmer allerede, selv om New York ikke trer i kraft til 2018, og Washington D.C. vil ikke begynne til 2020.

Ifølge AP vil Washington plan ikke starte frem til 2020.

Hva dette betyr for arbeidere

I henhold til den nye loven vil arbeidstakere som bor i Washington-staten, kunne ta opptil 12 uker familieferie eller medisinsk permisjon i et år eller 16 uker for en kombinasjon av begge typer permisjon.

Arbeidstakere som opplever en "alvorlig helsetilstand" i forbindelse med graviditet kan ta ekstra to uker med lønn.

AP sier lønn er basert på en prosentandel av ansattes faste lønn og statens gjennomsnittlige ukentlige lønn. Loven vil cap inntekter i permisjon på $ 1000 per uke.

Både ansatte og arbeidsgivere betaler inn i programmet. AP noterte at en person med en årslønn på $ 50.000 ville betale $ 2,42 i uken, mens arbeidsgiveren ville betale $ 1,42 per uke. Skulle denne personen gå på permisjon, vil de motta ca $ 703 per uke, ifølge en senat kalkulator.

Hvorfor dette gjelder

Jeg tror Rep. Javier Valdez sa det best da AP sitert ham som sagt, "Ingen bør aldri velge mellom å ta vare på et familiemedlem eller betale sine regninger."

Å håndtere et nytt tillegg til familien eller en alvorlig sykdom er allerede en viktig livshendelse å håndtere. Å ikke bekymre deg om lønnsfall i løpet av den tiden er det jeg anser å være en godsend.

Vi har skrevet om hvor stressende det kan være å ta sykefravær for en alvorlig sykdom. Selv tar en syk dag kan være problematisk når det er ubetalt.

Vi har også skrevet om hvordan nye foreldre allerede undervurderer kostnadene for å heve et barn. Babyer er dyre - så vi kan bruke all hjelp vi kan få. Selv om president Donald Trump har foreslått seks uker med betalt foreldrepermisjon over hele landet, har ingen lov blitt vedtatt for å gjøre det til en realitet.

Jeg kan bare forestille seg at arbeidstakere i Washington gleder seg over denne nyheten. Min søster og hennes familie flyttet til Seattle for et par år siden. Selv om jeg hater de er så langt borte, er jeg glad for at de kan dra nytte av denne fantastiske arbeidsfordelen.

Jeg håper flere stater vil komme ombord og sende lignende tiltak snart.

Nicole Dow er en stabskribent på The Penny Hoarder.

Skrive Inn Din Kommentar