Penger

Vil du investere i neste Facebook eller Twitter? En ny lov betyr at du kan

Vil du investere i neste Facebook eller Twitter? En ny lov betyr at du kan

Husk graffiti kunstneren som er nå en mangemillionær fordi han valgte å bli betalt i Facebook-aksjer? Gjør at du skulle ønske du kunne investere i lovende oppstart, ikke sant?

Vel, en nylig endring i loven - som trådte i kraft 16. mai - har nå gjort det mulig.

Før du blir for opphisset, hold to ting i bakhodet: Du trenger penger lagret for din opprinnelige investering, og avkastningen er langt fra garantert.

(Ikke ha ekstra penger til å investere? Fortsett å lagre disse penniene, og du vil en dag! For å komme i gang, sjekk ut disse smarte måtene å tjene penger på siden.)

Hvis du leter etter et interessant alternativ til tradisjonelle investeringer som aksjer og obligasjoner, fortsett å lese.

Hvordan investere i neste store ting

Inntil nå kunne du ikke investere i oppstart med mindre du hadde $ 1 million i eiendeler eller gjort $ 200 000 per år.

Men takket være nye regler, "Oppstart eller små bedrifter som ser etter investorer kan gå gjennom meglere eller online plattformer for å finne dem - og de investorene kan nå være, vel, alle," WIRED rapporter.

Ja - selv deg! Det er imidlertid grenser for hvor mye du kan investere hvert år.

Personer med en årlig inntekt eller en nettoverdi under $ 100 000 kan investere ikke mer enn $ 2000, eller opptil 5% av det minste av sin årlige inntekt eller nettoverdi, "WIRED stater.

Det er som å støtte et Kickstarter-prosjekt, bortsett fra at du vil motta en eierandel i selskapet i stedet for deres produkt. Det kan bety en stor utbetaling dersom selskapet er vellykket, eller et totalt tap hvis det flops.

Så, vi vil anbefale bare investere i oppstart du virkelig tror på - og bare når du har avbetalt gjeld og ha sunne besparelser og pensjonskontoer.

Hvis du drømmer om å ha et stykke oppstart, er dette ganske spennende nyheter. Sock unna $ 100 hver måned, og innen utgangen av året vil du ha $ 600 å investere i det som kan være neste store ting.

Din sving: Vil du investere i en oppstart?

Susan Shain, seniorforfatter for The Penny Hoarder, søker alltid eventyr på et budsjett. Besøk hennes blogg på susanshain.com, eller si hei på Twitter @susan_shain.

Skrive Inn Din Kommentar