Liv

Kjøre en minivan gir ikke opp. Her er hvorfor det er et smart økonomisk valg

Kjøre en minivan gir ikke opp. Her er hvorfor det er et smart økonomisk valg

Når du har en baby, spesielt hvis det er nummer to, begynner folk å spøkle når du skal "gi inn" og få en minivan.

Av en eller annen grunn likner mange mennesker å kjøre en minivan med å være gammel, uncool eller en fotballmamma.

Men jeg er her for å fortelle deg Det er ingen skam å kjøre en minivan.

Vi fikk vår første minivan, et 2001 Chevy Venture, etter at vårt andre barn ble født i 2003. Min mann og jeg kunne ikke få dobbeltvognen eller de to pack-n-spillene - ikke si alle de andre tingene du har med en nyfødte og en 15 måneder gammel - å passe inn i bagasjen til bilen vår.

Med minivan hadde vi plutselig god plass til alt og alt.

Kjøpe en madrass eller hagemøbler? Brett ned seterne, ta det hjem selv og hopp over leveringsgebyret.

Trenger du å få laget ditt fra ett spillsted til et annet? Ikke noe problem; Det er god plass til seks 9-åringer. Og ja, jeg er ikke bare en fotballmamma, men også en trener.

Hvordan vår minivan hjalp oss med å spare penger

Vognen var ikke bare praktisk, det sparte oss også penger.

I tillegg til å hjelpe oss med å spare på leveringsgebyrene, hjalp det oss med å spare på ferien - vi kunne lett komme til å besøke slektninger på østkysten uten å bekymre deg for flybillett og bilutleie.

I løpet av de siste åtte årene har vi drevet to ganger fra Wisconsin til Washington, D.C. Jeg anslår at vi har spart tusenvis av dollar på flybilletten ved å kjøre. Det koster rundt $ 1200 for vår familie på fire å fly.

En gang der reddet vi ved å bruke vårt eget kjøretøy. Siden vi hadde rom, tok vi også litt mat, så vi trengte ikke å bruke så mye å spise ute eller kjøpe snacks.

Flytter på fra minivan

Og likevel, for 18 måneder siden, bestemte vi oss for at det var på tide å erstatte vår pålitelige 13 år gamle minivan.

Mine barn flyttet til middelskolen, og det tok dobbelt så lang tid å kjøre dem der. Jeg tok en to timers jobb på skolen sin, hjalp i kafeteriaen til å tjene litt ekstra penger og få undervisningsrabatt.

Hvis barna mine hadde en etterskoleaktivitet, kunne jeg enkelt gjøre 35-minutters rundtur fire ganger på en enkelt dag. Jeg har lett fylt van med gass to ganger i uken, som koster mellom $ 50 og $ 60 hver gang, avhengig av gasspriser.

Når min datters sports sesonger startet, måtte jeg legge til en annen tur til bensinstasjon hver uke.

En venn gjorde bryteren fra en varebil til en crossover og snakket om hvor mye hun elsket det.

Vanen begynte å ha noen mekaniske problemer, og vi måtte velge mellom: Få et sertifisert bruktbil å erstatte det, eller bruk mye for å få det løst.

Vi bestemte oss for å handle i varebiler.

På den tiden tenkte jeg på de daglige turene til skolen og den involverte gassen.

Jeg tenkte ikke på det ekstra rommet som ble levert, eller hvordan vi gikk på en biltur nesten hver sommer, enten det var til østkysten, Chicago eller South Dakota.

Min mann sa at det var min samtale, så jeg gikk med bilen. Det tok meg ikke lang tid å innse at det var en stor feil.

Livet uten minivan

Jo, bilen kunne holde fem personer, men bare hvis tre av dem var små barn. Det var nesten umulig å montere tre middelalderstudenter i ryggen, og det gjaldt mye hekling.

Selv når det var bare mine to barn, klaget de om å være for nær sammen. Da min mor besøkte, hadde jeg ære av å klemme inn i baksetet mellom mine to barn.

Da det var på tide å gå på en familieferie oppover nord, kunne vi ikke ta med sykler eller andre ting vi hadde tatt med i tidligere år. Nærmere hjemme, vi kunne ikke laste syklene på baksiden og kjøre til en lokal sti for en familie tur.

Jeg forsøkte å rationalisere kjøpet ved å si at vi sparte penger på gass. Viser seg, det var ikke sant.

Hva sparte oss penger kjørte mindre.

Dette skoleåret bestemte jeg meg for å jobbe i kafeteriaen, så jeg trenger bare å få skolen til å løpe to ganger om dagen. Jeg jobber hjemmefra, så det meste av kjøringen min innebærer å gå på skole og barns sportsbegivenheter.

Jeg kjører vanligvis mine ærendringer etter å ha tatt barna i skole om morgenen, når butikkene er mindre overfylte. Jeg har også koblet meg til en annen mor og satt opp et bilbasseng for skolehenting, så noen dager gjør jeg bare en tur til skolen.

Så begynte vi å planlegge for sommerens familieferie - en to-ukers tur til Yellowstone National Park. Selvfølgelig ville vi kjøre dit fra vårt hjem i Wisconsin.

Etter knapt overlevende to-timers turer til min mors hus med mye argumenterer over hvem som var på hver side, fortalte jeg mannen min Den eneste måten vi kunne gjøre turen på var å leie en minibuss. Han var enig, spesielt siden begge barna er nesten høyere enn meg og ikke har mye benrom.

Jeg begynte å se på hvor mye leie en minibuss ville koste i to uker og ble overrasket. Jeg fortsatte å fortelle meg selv, det er bare dette en gang ... eller kanskje hvert annet år hvis vi besøker slektninger på østkysten.

Men det var det ikke.

Uten minivan måtte vi:

  • Lei en U-Haul for å flytte et møbel fra min bestemors hus til min. (Det er en to-timers tur hver vei, og jeg ville ikke bry deg med en venn for så lenge).
  • Ta flere turer til det lokale verftet, fordi alt ikke ville passe i en enkelt tur, som det gjorde med van. Dette betydde at vi brukte mer gass.
  • Stopp med å ta med familien sykkelturer på lokale stier siden vi trengte varebiler til å transportere våre sykler til trailheads.
  • Begrens antall barn vi transporterer til ulike aktiviteter. Du tenker nok - det er en dårlig ting? Men du prøver å fortelle en 12 år gammel at hun bare kan velge to venner for å komme med oss ​​til en lokal sportsbegivenhet. Ingen vent, bare en, siden broren din kommer også. Eller bare en av dere kan ta med en venn siden jeg ikke har plass til dere begge å ta med en.

Hvorfor vi slått tilbake til å kjøre en minivan

Nok var nok.

Jeg ringte endelig selgeren som solgte oss bilen og sa: "Du vil ikke tro på dette, men jeg savner min van."

Han lo og sa det var ikke uvanlig for folk som reduserer kjøretøyene sine for å gå tilbake til minivan eller SUV etter et år eller to fordi de savner rommet.

Jeg innrømmer, trading i crossover så snart etter at det har kjøpt det, har det ikke vært den beste økonomiske avgjørelsen.

Innkjøpsverdien betalte vårt billån, så vi tapte ikke penger. Men vi setter opp dyppingen i vår sparekonto for en forskuddsbetaling, slik at de nye månedlige utbetalingene vil passe inn i familiens budsjett.

I det lange løp, tror jeg minivan vil være en penger (og sunnhet) sparer.

Da jeg så nærmere på gass kjørelengdeforskjellen mellom den nye minivanen og crossover, og ærlig talt, var det ikke så mye, særlig siden jeg ikke lenger kjørte til skolen tre (eller flere) ganger om dagen. Det virket dumt å ikke gå tilbake til en minivan.

Selv om det ikke regnes som kult eller hip, henter jeg vår ny-til-oss-minivan neste uke ... og jeg kan ikke vente.

Din sving: Tror du at du kjører en minivan, betyr at du har gitt opp å være kult? Finner du det hjelper deg med å spare penger?

MaryBeth Matzek er frilansskribent og opptatt mor med to tweens. Følg henne på Twitter på @ 1bizzywriter.

Skrive Inn Din Kommentar