Penger

Her er hvordan slutten av DACA vil påvirke helsevesenet og utdanningsindustrien

Her er hvordan slutten av DACA vil påvirke helsevesenet og utdanningsindustrien

Hvis du skulle nevne de viktigste jobbene i Amerika akkurat nå, hva ville du si?

Sykepleier? Doktor? Lærer? Rektor? Sannsynligvis noe i helsevesenet eller utdanning.

Dessverre står disse bransjene overfor store gap mellom ansettelse og stillinger. Sykehus, klinikker og lokale skoledistrikt kan ikke finne folk å gjøre det arbeidet de trenger.

I juli var det mer enn 1,2 millioner stillinger i de to kombinerte næringene og bare 778.000 hytter, ifølge US Bureau of Labor Statistics. Tak på 478.000 mennesker som sluttet disse stressende jobbene, og du har to bransjer som har vondt for kvalifiserte arbeidere.

Så hvem er disse usungte helter som faktisk fyller stillingene?

Mange DACA-jobber er i helse- og utdanningssektorer

Mer enn 168 000 uokumenterte innvandrere er her under politikken for utdanning og helsetjenestepolitikk (DACA), ifølge forsker ved statsvitenskapelig leder Tom Wong ved University of California, San Diego.

President Barack Obama signerte DACA i 2012 som en utøvende ordre som tillot at mindreårige førte til dette landet uten lovlig tillatelse til å motta arbeidstillatelse på to år.

President Donald Trump har gitt kongressen seks måneder til å handle på hans plan om å oppheve DACA. Opphevelsen ville gå Noen av de viktigste områdene i økonomien utsatt for store tap av jobben.

"Ending DACA kommer til å ha stor innvirkning på amerikansk økonomi," sa Royce Murray, politisk direktør for American Immigration Council. "I løpet av det neste tiåret forutsettes USA å miste $ 60 milliarder i skatteinntekter og $ 280 milliarder i økonomisk vekst som følge av å begrense muligheten for 800.000 unge mennesker fra å delta i den formelle økonomien."

Med en aldrende befolkning har antall ledige stillinger i denne delen av den amerikanske økonomien mer enn fordoblet siden 2010. Så, foruten Dreamers som står overfor potensiell deportasjon, vil dine eldre kjære bære bruken av slutten av DACA siden det blir færre mennesker skal ta vare på dem.

"Studenter og pasienter som trenger medisinsk behandling bryr seg ikke om innvandringsstatusen til de som lærer og pleier dem," sa Murray. "I stedet verdsetter de og ønsker å holde lærere og helsepersonell som gjør en konkret forskjell i livet deres."

Alex Mahadevan er data journalist på The Penny Hoarder.

Skrive Inn Din Kommentar