Liv

Nå er det en god tid å forhandle om en lavere leie. Her er hvordan og hvorfor

Nå er det en god tid å forhandle om en lavere leie. Her er hvordan og hvorfor

I fjor kjørte jeg en tre-timers rundtur på jobb. (Jeg vet.)

Men da jeg endelig bestemte meg for å finne et sted nærmere kontoret, klarte realiteten av en hardcore leilighetjakt (og de leieprisene som gjør at du vil krølle opp i en ball og gråte) meg i ansiktet.

Men mens en leilighetjakt ofte er ganske brutal, er det ingenting i forhold til hjemmekjøpsprosessen - og det ser ut til at flere og flere mennesker begynner å bli enige.

Faktisk, siden 2006, har antall leietakere i USA økt med 23 millioner (det er omtrent en fjerdedel mer enn det var ti år siden). Sammenligne det med å sammenligne 700.000 nye huseiere i samme tidsramme, og du begynner å se et bilde av et land fullt av folk som fortsatt er litt skadet av sena 2000-tallet.

På grunn av denne leieboomen har rentesatsen imidlertid klatret jevnt de siste årene. Og for det meste stiger de raskere enn inflasjonsraten. På nasjonalt nivå er leieprisene 2,6% høyere enn i fjor, mens inflasjonen ligger litt under 2,1%.

Men!

Måned-over-måned, rentesatser er faktisk ned akkurat nå - og har vært siden oktober - og det kan bety virkelig gode nyheter for deg.

Leiepriser er nede akkurat nå

Apartment List publiserte nylig sin amerikanske leierapport fra januar 2018, og ifølge dataene som er samlet, er leieprisene for tiden nede i 60 av de 100 største byene i USA (og mer enn sannsynlig mange av de mindre).

Denne nedgangen skyldes i stor grad at høst- og vintermånedene er lavsesong for leietakere; studenter og familier med barn er vanligvis knyttet til skoleåret, mens andre bare foretrekker å bevege seg når været er gunstigere. På vår og sommer henter leieperioden igjen (og renten går tilbake).

Heldigvis kan denne reduserte leieaktiviteten i de kjøligere månedene være et stort pluss for leietakere.

Fordi færre mennesker ønsker å flytte, har utleiere en tendens til å slippe leiepriser for å lokke leietakere inn da de sliter med å fylle ledige leiligheter. (En lav leie sjekke er bedre enn ingen leie sjekk, ikke sant?)

For leietakere som for tiden ønsker å gjøre flyttingen, betyr dette en sesong med lave priser som kan låses inn i overskuelig fremtid. For de som allerede er låst i en leieavtale, betyr dette et verktøy som kan brukes til å forhandle om en lavere leiebetaling akkurat der du befinner deg.

Forhandle en lavere leiepris

Hvis det var noen gang å forhandle (eller låse inn!) En lavere leiepris, er det sannsynligvis akkurat nå. Som leieprisene fortsetter å falle, er utleiere sikker på å være litt fleksible.

For å få den beste prisen, må du imidlertid være en ekspert forhandler. (Jeg lover det er ikke så vanskelig som det høres ut - noen kan forhandle med de riktige verktøyene!)

Slik kommer du i gang:

Første ting først, du trenger å vite markedet. Gjør leksene dine, se opp lignende steder i området og kom forberedt med en liste over lignende leiligheter eller boliger med konkurransedyktige priser. På den måten lar du utleier at du har muligheter, og at du enkelt kan gå videre til neste ledige leilighet.

Neste, sjekk ut denne listen over Spørsmål å spørre før du signerer en leieavtale. Du kan ofte bruke svarene på disse spørsmålene til å forhandle litt av leien din her og der - spesielt hvis du har gjort leksene dine og kan nevne det lille stedet du turnerte i går det gjorde Har en vaskemaskin og tørketrommel på stedet.

Deretter, lær hvor mye innflytelse du har. Har du en god kreditt score? En flott utleiehistorie? Anbefalingsbrev? Utleiere ønsker ikke bare penger - de vil ha pålitelige leietakere som skal ta vare på stedet. Hvis du kan vise at du kan være en fremragende leietaker, kan du kanskje slå noen få dollar fra din månedlige betaling.

Endelig, vær sikker på at vet hva utleieren ønsker i en leietaker. Hvis leilighetskomplekset er bestemt ikke kjæledyrvennlig (selv om det er tillatt), og du er (dessverre) petless, bruk det til din fordel, og la dem få vite at du ikke vil bli bedt om å holde dyr i leiligheten. Hvis du ikke røyker, gjør det ikke vondt for å la dem få vite det heller. Jo mindre (pricy) rengjøring utleier har å gjøre når du går ut, jo mer åpen vil de trolig være til en diskusjon om leieprisen.

Selv om du klarer å banke bare $ 50 eller $ 100 av din månedlige leiebetaling, kan den legge opp ganske raskt.

I løpet av et år kan du selv legg inn dine første $ 1000 i besparelser!

Hvis du fremdeles sliter med å betale leiebeløpet hver måned, kan du sjekke ut disse tipsene og triksene for å lagre på dine månedlige regninger - og gjøre de siste få dollar, slik at du ikke går glipp av en betaling.

Grace Schweizer er en junior forfatter på The Penny Hoarder.

Skrive Inn Din Kommentar