Penger

Bruk Amazon HQ2 til å øke din lønn uten å selv søke om en jobb der

Bruk Amazon HQ2 til å øke din lønn uten å selv søke om en jobb der

Du har sikkert sett alle hooplaene over Amazons nye hovedkvarter - også kjent som HQ2.

Som data journalist har jeg fulgt det ganske dang tett. Men du, som et normalt menneske, har sannsynligvis ikke - selv om byen din gjorde Amazons korte liste over potensielle landingsplasser.

Men det kan hende mye om Amazon velger byen din til HQ2. Spesielt hvis du, som de fleste amerikanere, har slitt med stillestående lønn.

"Plasseringen av Amazons andre hovedkvarter vil se lønnen stige," sa Jed Kolko, sjeføkonom på Indeed, i en epost.

Se, det er et stramt arbeidsmarked akkurat nå, noe som betyr at selskaper ønsker å ansette, men ikke kan finne de arbeiderne de trenger. Og med Amazon planlegger å ansette 50.000 for sitt nye morskap, den konkurranse for ansatte kommer til å varme opp i den valgte byen.

"I tillegg vil de nye medarbeiderne bruke penger i lokaløkonomien, øke etterspørselen etter andre lokale bedrifter og løfte lønnene sine også," sa Kolko.

Denne uanselige lønnsveksten kommer på en tid da lønningene ikke ser ut til å stige med eksplosiv vekst i aksjemarkedet og andre økonomiske indikatorer. Når du justerer for inflasjon, økte timelønnene med 4 prosent i 2017.

Arbeidsmarkedet er fortsatt en vanskelig ting å forutsi, og det er mange faktorer som kan påvirke lønn hvis Amazon plops sitt nye hovedkvarter i hagen din.

"Avhengig av stimuleringen av denne ansettelsen, den nåværende størrelsen på befolkningen og statusen på arbeidsmarkedet, og potensialet for en tilstrømning av arbeidstakere, kan lønteffekten være ubetydelig" sa Cathy Barrera, sjeføkonom på den elektroniske arbeidsplassen ZipRecruiter.

Arbeidstakere kan flytte inn fra utenfor byen, noe som betyr en frisk forsyning av arbeidskraft og et mindre konkurransedyktig arbeidsmarked for bedrifter. Og hvis en by er stor nok, kan de nye 50.000 arbeidstakere ikke engang påvirke lønnene, forklarte hun.

Womp, womp.

Det kan fortsatt være til nytte for deg å be om en høyning hvis Jeff Bezos antyder byen din, spesielt siden dine lokale representanter sannsynligvis bruker millioner av skattepenger på planen. Jeg mener, hva må du miste?

Alex er data journalist på The Penny Hoarder. Han er definitivt ikke et vanlig menneske.

Skrive Inn Din Kommentar