Penger

Denne kvinnen kom på Fiverr, avslutte sin heltidsjobb - og tjente $ 1 millioner

Denne kvinnen kom på Fiverr, avslutte sin heltidsjobb - og tjente $ 1 millioner

Det kalles en sidegig av en grunn.

Kanskje en stor utgift kommer opp, eller kanskje din 9-til-5-lønn bare ikke skjærer den, så du henter litt arbeid for å tjene ekstra penger på siden.

Men når er den siste gangen du har fått ekstra inntekt, tjent deg over $ 1 million?

I 2011 sparte Charmaine Pocek og hennes ektemann, Sasa, opp for å adoptere et barn. Pocek jobbet som bedriftens rekrutterer på den tiden og hadde 15 års erfaring under beltet hennes.

Hun bestemte seg for å vende seg til Fiverr - en freelance-tjenestermarkedsplass - for å få litt ekstra penger til å skrive igjen.

Nesten seks år senere, hun har laget ca $ 1,2 millioner gjennom nettstedet, setter inn poster som den første amerikanske - og den første kvinnelige - Fiverr-selgeren for å bryte inn $ 1 million i inntekter.

Ikke dårlig for noe som var ment å være en sideopptreden.

Hvordan gjorde hun det

Pocek sa at hun aldri ville ha gjettet at hun ville ende opp med å lage syv figurer fra Fiverr-plattformen. Som mange Fiverr frilansere, begynte hun å markedsføre sine tjenester på bare $ 5 per pop.

"Jeg likte det virkelig," sa hun. "Men det var fortsatt mye arbeid for det du kommer tilbake."

I disse dager belaster hun alt fra $ 30 til $ 800 å skrive CV og dekke brev og optimalisere kunders LinkedIn-profiler. Hun sa at det utgjør om lag 95% av hennes arbeid på Fiverr.

"Jeg gjør også karriere rådgivning og intervju forberedelser og ting som det, men det er ekstremt tidkrevende, så jeg har slags å skreddersy det ned og bare virkelig fokusere på skrivingen," Pocek sa.

Når potensielle kunder besøker hennes Fiverr-profil, kan de velge å kontakte henne for en tilpasset ordre, som Pocek sa har hjulpet sin virksomhet mye.

"Uansett om du er i salg eller skriving eller kundeservice eller ingeniør- eller dataprogrammering ... hver gjenoppta er annerledes," sa Pocek. Så det er vanskelig å sette en fast pris på alt. Det er nesten umulig. [Nå kan jeg] se på deres CV ... og gi dem et tilpasset sitat. "

Hvordan hennes suksess med Fiverr har påvirket hennes liv

I tillegg til å ikke forvente å tjene nettopp slik fortjeneste fra freelance-arbeidet, trodde Pocek ikke at det ville være mer enn et sidespill.

Men i 2014, hun forlot sin heltidsjobb.

Pocek sa at hun tok om lag tre eller fire måneder til å tenke over ting før hun avsluttet hennes rekrutteringsarbeid og fokuserte bare på freelancing gjennom Fiverr.

Til dags dato tilpasser hun seg fortsatt til å ikke være rundt andre mennesker i et kontormiljø, men hun sier at hun ikke går glipp av Houston-pendlingen.

En viktig avvei?

"Det jeg får i retur, kommer til å se datterens smil," sa Pocek.

Den ekstrainntekt Pocek brakte inn gjennom Fiverr, hjalp henne og mannen til å adoptere datteren Karen, som nå er 3.

"Vi var i stand til å melde oss på med et vedtak som vi virkelig stolte på og ønsket å bruke," sa hun. "Etter at vi hadde pengene, registrerte vi oss og ble matchet veldig, veldig fort etterpå ... Adopsjon bare forandret livet vårt. "

Poceks frilanskarriere gjør at hun kan jobbe hjemmefra og ha fleksibilitet til å planlegge sin egen tidsplan.

"Jeg gjør så mye med min datters barnehage," sa hun. "Og vi elsker å reise. En annen ting om Fiverr er at du kan gå på et cruise, og du kan fortsatt jobbe. Du kan fortsatt få dine par timer der inne en dag, som jobber når du er midt i havet. Det har gitt oss lov til å ha frihet til å reise. "

Poceks Million Dollar Advice til Fiverr Selgere

Pocek anbefaler alle som er interessert i freelancing via Fiverr for bare å fortsette og sette seg der ute.

«Bare start,» sa hun. "Ikke nøl med. Bare fortsett og oppgi din konsert ... Det er ingen risiko, uansett, når du noterer noe. Det er ingen kapital, ingen overhead og ingen risiko. "

Pocek sa det er viktig å fremheve dine relevante kvalifikasjoner og legitimasjonsbeskrivelser på Fiverr-profilen din og å holde kontakten med klienter etter å ha tatt en jobb.

"Jeg gjør hardt arbeid og ... verdsetter hver kunde," sa hun.

Noen ganger får hun notater fra klienter etter at hun hjalp med CV og de har landet et intervju.

"Disse tingene gjør at jeg fortsetter å gjøre [dette arbeidet] og fortsetter å gjøre det," sa Pocek.

Nicole Dow er en stabskribent på The Penny Hoarder.

Skrive Inn Din Kommentar