Penger

Denne artisten tjener $ 225,000 i år som selger quirky vintageplater

Denne artisten tjener $ 225,000 i år som selger quirky vintageplater

Når du tenker på antikke plater, hva kommer til å tenke?

Tror du på "demure damer posert i riktige stillinger og store myke kjoler," som kunstner Angela Rossi gjør?

Rossi forestiller seg et annet livs liv for disse gamle platene, som hun samler, oppdager og selger på hennes nettside Beat Up Creations.

Tenk Pee-Wee Hermans bilde under en blomstersprøyte, en fjelllejon som står i en tredelt dress eller et portrett av Spock på en seng med rosa og gule roser.

Dette er ikke bare en uklar sidehobby. I løpet av de siste seks årene, mellom hennes etsy salg og engrosinntekter, har hun opptjent gjennomsnittlig 225.000 dollar i året i inntekter.

Og hennes kunder er imponert. Hun har mer enn 3 200 anmeldelser på Etsy med en femstjerners vurdering.

Hvordan har hun startet denne virksomheten?

Rossi kom opp med ideen da moren hennes trakk seg tilbake som en antikvitetsforhandler, og hun så vintageplaten hennes mor var avskjed med.

"De var alle vakre med håndmalte detaljer, gullakenter og delikat porselen, men i virkeligheten passet de ikke akkurat min moderne, urbane stil," sier hun.

"Så var de ubrukelige? Nei, jeg må gjøre dem kjølige igjen ... dessverre begynte ideen. "

Nå blir Rossi søppel i skatt, og skaper uvanlige plater, tekopper, trykk og skulpturer, som hun selger på nettet.

Hun lager gode penger med hennes design. Yoda og Nymphs Portrait Plate går for $ 110, mens en Pee-Wee Herman-plate går for $ 125.

For unike plate samlere på et budsjett, er portrett av en Shih Tzu bare $ 39, og en pakke med spillekort med enda mer quirky dyrportretter er bare $ 15.99.

Humor inspirerer hennes kunst

Hvor finner Rossi alle de kreative ideene til hennes design? Humor guider hennes arbeid.

"Jeg elsker ideen om å ta et tradisjonelt formelt stykke og gi litt humor til det," sier hun. "Det handler om å revitalisere disse vakre vintageplater, forandre dem til å være litt mer moro og moderne."

Mange av hennes verk har dyr i menneskeklær, fra en tredelt dress-kledd fjelllejon til en vaskebarn kledd som en ung gutt for et skolefoto.

"Jeg er definitivt inspirert av popkultur, antropomorfisme og klassiske antikviteter," sier hun.

"Jeg pleier å se folk som dyr og kan vanligvis huske en person av dyret som de minner meg om i stedet for deres navn eller annen kvalitet. Det kom naturlig for meg å ønske å bruke antropomorfe kreasjoner på platene. "

Hvordan hun finner sine materialer

Rossi oppdager sine antikke og antikke plater i antikke butikker, butikkbutikker og eiendomssalg, og inkorporerer blandede medieportretter i hver tallerken. Hun bruker rundt 30 000 dollar i året å kjøpe plater.

Mens hun scouter vintageplater fra bestemte butikker, kan Rossi's skulpturkomponenter komme fra hvor som helst. Hun bruker ødelagte Kina og smykker, dukke deler og til og med søppel å lage sine unike 3D kreasjoner.

Økende virksomheten

Da hun begynte sin virksomhet, ventet Rossi ikke å selge mange ting. Faktisk hadde hun ikke tenkt å selge en enkelt.

"Jeg har aldri forventet å selge en ting, seriøst," hun sier. "Håndverk var alltid bare en sidehobby som jeg aldri hadde tenkt å tenke på."

Det endret da hun noterte sin første skulptur til salgs på Etsy. Innen noen få timer kjøpte noen det.

"Jeg var ekstatisk," sier hun. "Dette var første gang noen viste interesse for mine galne ting. Jeg kommer fra en familie av klassisk trente malere, og jeg var definitivt en svart får som ble ansett som inartistisk. "

Et år etter at hun åpnet sin Etsy-butikk, hadde hun solgt mer enn 1000 artikler, blant annet plater, kunsttrykk og skulpturer.

Nå er virksomheten hennes hovedsakelig engros, med sine produkter solgt i 150 butikker rundt om i verden. Hun har også et dusin lisensieringskontrakter og selger noen få hundre plater hver måned.

Råd for Aspiring Upcyclers

Rossi råder folk som er interessert i resirkulering og oppmuntrer sine egne smarte kreasjoner til å gi det en tur.

«Gjør det, gjør det nå!» Sier hun. "Prøv det, hvis det ikke fungerer, så virker det ikke ut ... Det er virkelig ingen oppstartskostnad med mindre du vurderer de heftige 20 centene til å liste et element på Etsy. "

Hun finner også glede og kreativitet i å omforme søppel til skatt.

"Oppsiktsvekkende betyr for meg at du tar uoppløste, kastet ut og forlatt gjenstander og forandrer dem til noe kul og moderne," sier hun.

"Jeg ser en lys fremtid for alle verdens bortkastede" søppel "hvis kunstnere og designere fortsetter å lage fantastiske, oppsiktsvekkende objekter."

Din sving: Har du startet en bedrift som noen kanskje anser uvanlige? Vi vil gjerne høre om det!

Kristen Pope er frilansskribent og redaktør i Jackson Hole, Wyoming.

Skrive Inn Din Kommentar