Penger

Bryllup tar over livet ditt? 9 måter å tjene penger når venner slår knuten

Bryllup tar over livet ditt? 9 måter å tjene penger når venner slår knuten

Hvis du er i 20 eller 30-årene, kan det føles som bryllup tar livet ditt. Det kan virke som hver dag, et nytt par kunngjør sitt engasjement på Facebook, eller en reddingsdato kommer inn i postkassen din.

Enten du er bitter eller begeistret, er det en ting sikkert: bryllup koster penger, både for å være vert og å delta.

For å kompensere kostnaden for bryllupene du går til i år, hvorfor ikke slå dem til inntjeningsmuligheter - og hjelpe vennene dine med å spare penger samtidig? Vinn-vinn!

Her er ni måter å tjene ekstra penger fra bryllup:

1. Ta Forlovelsesbilder

Hvis du er en shutterbug, er dette en fin måte å bygge din portefølje på og tjene litt ekstra penger. Selv om vennene dine kanskje ønsker å ansette en profesjonell fotograf for selve bryllupet, vil de nok ikke være like spesielle om deres engasjementfotografier.

Siden de allerede er komfortable med deg, vil det være god praksis for dem foran kameraet - og de vil også spare penger ved å bare ansette en profesjonell for den store dagen.

Husk å se på profesjonelle engasjementbilder på forhånd for ideer til poses, og last deretter opp de redigerte bildene til et fotodelingsnettsted slik at paret enkelt kan laste ned dem og bestille utskrifter.

2. Lag Bryllupswebsteder

Hvert bryllup har et nettsted i disse dager. For den mindre enn teknisk tilbøyelige, kan skape en utgjøre et problem.

Bryllup nettsteder er ganske enkle, skjønt - så for web-savvy folk, dette er en rask og enkel måte å tjene penger på.

Kjøp et domene og hosting, installer WordPress og et gratis tema, og du er god til å gå. For litt ekstra deig, skriv kopi og last opp bilder på nettstedet for det travle paret.

3. Adresse konvolutter

Mange par vil ha adressene på deres save-the-dates, invitasjoner og takk kort å være perfekt. Og mange er villige til å betale for den perfeksjonen: Profesjonelle kalligrafier tar $ 3-4 per konvolutt!

Hvis du har et godt skrift, tilbyr du å adressere konvolutter for en brøkdel av prisen.

Selv på $ 1 per konvolutt for et 100-personers bryllup, vil du tjene $ 100 - og lagre dine venner noen få hundre dollar.

4. Gjør som reisebyrå og arrangør

Etter hvert som våre liv har vokst seg mer og mer, har alle bryllup blitt bryllupsdestinasjoner for minst noen av gjestene.

Hvis bryllupet finner sted i din by, opptre som reisebyrå for parets venner og familie utenom byen. Når noen har spørsmål om hvor de skal fly inn, hvor de skal bo eller hvilke aktiviteter som skal planlegges, kan paret bare gi dem e-post eller telefonnummer.

Ta vare på logistikk for å besøke gjester: Bestill skyttelbusser, blokkere hotellrom og gi generell kunnskap om de beste tingene å spise og spise i området. Hvis paret ønsker å organisere aktiviteter for sine gjester, kan du spydde det også.

5. Lag dekorasjoner

Kraftige mennesker, gled deg! Et bryllup gir en overflod av muligheter for at du får limpistolen på.

Alt fra centerpieces til placecards til favoriserer er billigere å lage enn å kjøpe, så tilbud å designe og gjennomføre alle dekorative behov for bryllupet. Handle hos rabatt butikker og kjøp i bulk for å spare penger på rekvisita.

6. Bake Desserter

Bryllupskaker koster en arm og et ben, og de fleste slutter ikke å spise mye uansett. Hvis du er talentfull på kjøkkenet, er det et område hvor du definitivt kan tjene penger.

Velg en dessert du utmerke seg på å lage, eller en som er meningsfull for paret.

Cupcakes er et opplagt valg - de er billigere enn en kake, enklere å transportere og trendy. Bake noen forskjellige smaker for å tilfredsstille de ulike smakene til gjestene, og dekorere dem slik at de ser pen ut.

7. Gjør bryllupsmake og hår

Hver brud ønsker å se den vakreste hun noensinne har sett på hennes bryllupsdag. Det er derfor folk som gjør bryllupsmake og hår tjener de store pengene.

Hvis alle vennene dine kommer til deg for skjønnhetsråd, kan dette være den perfekte jobben for deg.

Pass på å prøve en prøve noen få uker før bryllupet. Dette gir deg og bruden en sjanse til å bli enige om en stil, og bidrar til å unngå uønskede overraskelser på den store dagen.

8. Gi musikkunderholdning

Hjelp deg til å gjøre dagen spesiell med ditt musikalske talent.

Hvis du er gitarist, lek og syng mens bruden går ned midtgangen eller under cocktailtiden. Hvis du har et band, få publikum til å gå i resepsjonen. Hvis du er DJ, spinner du for mottak eller etterfest.

Uansett hva du er i, er musikk en integrert del av en stor begivenhet - så hjelper vennenes bryllupsberg!

9. Vær en edru driver

Bryllup er en feiring - så de involverer ofte drikking. Hvis du ikke drikker alkohol, er dette en fantastisk mulighet til å holde folk trygge og legge litt ekstra penger i lommen.

Rengjør din bil og tilbud om å være en nykter driver for alle bryllupshendelser, fra øvelsesmiddagen til bryllupsmottaket.

Plukk opp gjester fra hotellene, nyt arrangementet med en brus i hånden, og skyt folk tilbake. Ta en flat avgift per person, en timepris fra vennene dine eller bare arbeid for tips.

Din sving: Er alle vennene dine blitt gift? Kan du tenke på noen andre måter å tjene penger på det?

Susan Shain, seniorforfatter for The Penny Hoarder, søker alltid eventyr på et budsjett. Besøk hennes blogg på susanshain.com, eller si hei på Twitter @susan_shain.

Skrive Inn Din Kommentar