Investere

Slik åpner du en tradisjonell og Roth Solo 401k

Slik åpner du en tradisjonell og Roth Solo 401k

Å åpne en solo 401k for din småbedrift kan gjøre mye fornuftig økonomisk. Når du er selvstendig næringsdrivende, lar solo 401k deg spare mest penger mot alle de andre selvbetjente pensjonsplanene (SEP-IRA, SIMPLE IRA, Keogh Plan). Det er enda bedre hvis du og din ektefelle driver bedriften din, fordi du kan spare enda mer med din ektefelle.

Men å sette opp og åpne din solo 401k-plan kan være forvirrende. Det er mange alternativer å vurdere, og du vil velge en plan som gir fleksibilitet for fremtiden. I motsetning til en SEP-IRA, er det mye mer papirarbeid å fylle ut, og det er flere potensielle avgifter å vurdere.

Ting du bør vurdere når du åpner en Solo 401k

Hvis du vurderer å åpne en solo 401k, er det noen ting å vurdere når det gjelder planfunksjoner.

Det er fire viktige områder du må bestemme før du åpner din solo 401k:

 1. Vil du ha både tradisjonelle og Roth Solo 401k bidrag?
 2. Vil du tillate lån fra din solo 401k plan?
 3. Kan du gjøre omslag i planen?
 4. Hva er gebyrene for å opprettholde planen?

Alle som åpner en solo 401k, vil ha forskjellige krav. Imidlertid vil jeg anbefale at du åpner en solo 401k plan med flest muligheter og fleksibilitet. Mens du alltid kan endre plandokumenter, kan det være et problem og kan koste deg penger (potensielt). Som sådan er det fornuftig å skape en solo 401k plan med de fleste alternativene foran.

Prototype Plan Vs. Tilpasset plan

Når du forstår hvilke alternativer du vil ha for din solo 401k plan, er det på tide å diskutere plandokumenter.

Se, solo 401k har egentlig to deler:

 1. Solo 401k Plan Dokumenter (også kalt en Adoption Agreement) - dette er hva som forteller ut hvilke alternativer din solo 401k tilbyr
 2. Mæglingsdokumentene / søknaden - dette er hva meglerfirmaet trenger for å åpne kontoer i navnet på 401k

Når det gjelder solo 401k plandokumenter, kan du enten bruke en prototypeplan eller lage din egen tilpassede plan.

En prototypeplan tilbys vanligvis av meglerfirmaene som tilbyr gratis solo 401k-planer. De kalles prototypeplaner fordi de er veldig generiske planer som ble opprettet av en advokat, og alle kan bruke dem. Men fordi disse er generiske planer, kan de ikke tilby alle alternativene du leter etter i en solo 401k.

Fidelitys solo 401k-plan tilbyr for eksempel ikke et Roth solo 401k-alternativ. Vanguards solo 401k-plan tilbyr ikke lån fra 401k. Som sådan må du nøye vurdere alternativene som er tilgjengelige i en prototype solo 401k. E * Trade tilbyr den mest robuste prototypen solo 401k-planen.

På den annen side kan du opprette en tilpasset solo 401k plan. Dette er hvor du betaler et selskap for å utarbeide du planlegger dokumenter som er tilpasset dine behov. Det mest populære selskapet som gjør dette for øyeblikket, er MySolo401k.net. Dette selskapet vil lage et solo 401k-dokument som du kan bruke til å administrere planen din. Det gir mye mer fleksibilitet, men du betaler et gebyr på opptil $ 900.

Skal du gjøre en Roth Solo 401k?

En av alternativene som er blitt viktige, tillater en Roth solo 401k. Overraskende nok tillater mange meglerfirmaer i dag ikke en Roth solo 401k, men det kan være et verdifullt alternativ.

Når det gjelder din solo 401k, er det viktig å huske at du har to aspekter av bidrag til planen din:

 1. Du har dine valgfrie utsettelser, som enten kan være Roth eller Traditional
 2. Du har din fortjeneste deling bidrag, med kan bare være tradisjonelle

Hvor en Roth-løsning kommer til nytte, er hvis du leter etter skattefordeling. Med Roth-bidrag bruker du penger etter skatt. Så, du betaler mer i skatt i dag, men du betaler mindre i fremtiden. Men hvis du setter inn store fortjeneste deling bidrag i din solo 401k, så kan det være fornuftig å gjøre Roth bidrag.

Grunnen? Det vil gi deg skattefordeling i pensjon. Du kan velge om du bruker skattepliktig eller skattefri penger i fremtiden - og alternativer er alltid gode.

Det viktige å huske her er alternativer. Du vil bare ha mulighetene for å kunne investere hvordan du velger.

Velge et meglerfirma for din Solo 401k

Når du velger et meglerfirma for din solo 401k, vil du velge firmaet som tilbyr de fleste valgmuligheter.

Hvis du har det bra med en prototypeplan, kan du bruke vår Solo 401k Brokerage Sammenligning for å se hvilke store firmaer som tilbyr de alternativene du leter etter.

Hvis du bruker en egendefinert solo 401k-plan, må du ta dine solo 401k-dokumenter til meglerhuset du ønsker, og de vil åpne en varemerkekonto på vegne av 401k. Noen firmaer tilbyr denne tjenesten, og andre gjør det ikke. Fidelity og Charles Schwab er for eksempel to meglerfirmaer som tillater at kunder kan bruke tredjeparts 401k-planer med sine meglingstjenester.

Men når du bruker en tredjepartsplan, legger den til kompleksiteten ved å bruke en solo 401k. For eksempel, som en depotkonto, vil firmaet ikke holde oversikt over dine handler og investeringer - det er ditt ansvar. Hvis du trenger å fylle ut skatter, for eksempel en 1099-R, vil disse firmaene ikke hjelpe deg. Du må enten gjøre det selv, eller betale noen for å gjøre det for deg.

Vi bestemte oss for å gå med ETrade for vår Solo 401k fordi de hadde den mest robuste frie planen.

Hva papirarbeid må du fylle ut for å åpne kontoen din

Jeg ble overrasket over hvor mye papirarbeid som kreves for å åpne en solo 401k-konto. Du tror det ville være enkelt, med svært vanlige skjemaer å fylle ut. Men det er helt motsatt.Det blir enda mer utfordrende hvis du legger til en Roth solo 401k, og du må gjøre dobbelt så mye papirarbeid hvis du legger til en ektefelle i planen din.

Når du åpner din solo 401k plan, må du opprette følgende dokumenter. Du må opprette separate plandokumenter for både din tradisjonelle og Roth Solo 401ks. De betraktes begge som separate planer for skattemessige formål.

Planlegg dokumenter for tradisjonell Solo 401k

 • 401k plan vedtaksavtale
 • Betegnelse av etterfølgerplanadministrator (notarius eller vitne kreves for dette skjemaet)

Planlegg dokumenter for Roth Solo 401k

 • 401k Plan Adoption Agreement (sørg for at du inkluderer en del om skattepliktig bevegelse av midler fra tradisjonell til Roth 401k hvis ønskelig)
 • Betegnelse av etterfølgerplanadministrator (notarius eller vitne kreves for dette skjemaet)

Nødvendige dokumenter for enkeltpersoner

 • Brokerage konto søknad for 401k konto
 • Brokerage konto søknad for Roth 401k konto
 • Betegnelse av mottaker Form for konto (for begge kontoer)
 • Fullmakt (hvis ønskelig, for begge kontoer)

Nødvendige dokumenter for ektefelle

 • Brokerage konto søknad for 401k konto
 • Brokerage konto søknad for Roth 401k konto
 • Betegnelse av mottaker Form for konto (for begge kontoer)
 • Fullmakt (hvis ønskelig, for begge kontoer)

Når du er ferdig med alle disse dokumentene, har du to solo 401k planer, og 4 kontoer (en tradisjonell og Roth solo 401k konto for hver ektefelle).

Løpende overveielser for din Solo 401k

En av de store tingene med en solo 401k er at de er relativt enkle å vedlikeholde, for det meste. Siden du teknisk sett er administrator av din egen plan, er du personlig pålagt å sende inn nødvendige innleveringer for planen.

Det er to pågående papirarbeidskrav som du må holde deg på. For det første, hvis planen din har over $ 250 000 i eiendeler på den siste dagen i planåret, må du legge inn et skjema 5500. Dette kan være litt komplisert, men hvis du kan fylle ut alt det papirarbeidet over, kan du sannsynligvis håndtere det selv.

Du kan sende IRS-skjemaet 5500 gratis, elektronisk her: EFAST2 Arkivering fra IRS.

Hvis du ikke vil gjøre det selv, trenger du CPAen din til å håndtere dette for deg, og de vil sannsynligvis kreve gebyr for å gjøre det.

Det andre skjemaet du trenger å huske på er en 1099-R, men det skjemaet er bare nødvendig hvis du tar fordelinger fra 401k-planen din, eller hvis du ruller den over, tar ut penger av noe slag, eller endrer tilbydere. Dette skjemaet er også relativt enkelt å fylle ut, men det er ingen gratis elektronisk arkivering for dette skjemaet. Du må enten betale en tjeneste for å sende den, eller sende den til deg selv.

Konklusjon

En solo 401k kan være en fin måte å spare for pensjonisttilværelse hvis du er selvstendig næringsdrivende. En Roth solo 401k gir enda mer fleksibilitet til dine potensielle pensjonsbesparelser. Men å fylle ut papirene for å åpne en solo 401k kan være kjedelig og tidkrevende.

Hvis du vurderer en solo 401k-plan, må du sørge for at du oppretter en plan som gir fleksibilitet til dine behov over tid.

Skrive Inn Din Kommentar