Penger

Hvis du vil vinne millioner i lotteriet, må du slutte å spille dine lykkelige tall

Hvis du vil vinne millioner i lotteriet, må du slutte å spille dine lykkelige tall

Powerball har nådd episke proporsjoner. Siden ingen vant i går kveld, har jackpoten rullet over til en anslått $ 675 millioner - den største i lotteri historie.

Hvis du vil ha skutt til premien, må du kjøpe en billett mellom nå og kl. 10:59 E.S.T. lørdag 9. januar, når neste sett av vinnende tall vil bli trukket.

Selv om vi generelt anbefaler å motta lotteriet (invester penger i stedet!), Har vi et tips for de av dere som skal kjøpe en billett ...

Når kassereren spør om du har bestemte nummer du vil velge, kan du bli fristet til å si hva du alltid sier: Din bursdag. Eller jubileumet ditt. Eller dine "heldige" tall.

Hvert nummer har samme sjanse til å vinne - så du kan like godt velge tall som betyr noe for deg, ikke sant?

Som det viser seg, Nei. Du bør legge all sentimentalitet til side og bare la datamaskinen plukke.

Hvorfor årsdagen din vil ikke hjelpe deg med å bli rik

Selv om tallene ikke påvirker sannsynligheten for å vinne, påvirker de sannsynligheten for å måtte dele dine gevinster, forklarer Jo Craven McGinty i Wall Street Journal.

"En hvilken som helst kombinasjon av tall er like sannsynlig å vinne, men folk har en tendens til å velge noen tall og kombinasjoner oftere enn andre, noe som øker sannsynligheten for at forskjellige mennesker vil ende opp med de samme valgene," skriver McGinty.

Og jo flere mennesker med samme plukker, desto flere mennesker du må dele gevinsten til, og jo mindre penger vil du faktisk ta hjem.

Selv om dataene er basert på en studie av den nederlandske Lotto, deler McGinty også to eksempler for å illustrere hennes poeng:

I 2011 ble fire numre på TV-showet "Lost" plukket i Mega Millions-lotteriet; siden disse var populære tall, kom mer enn 40 000 vinnere frem. Hver av dem vant $ 150.

Sammenlign det med Michigan kvinnen som la datamaskinen plukke tilfeldige tall for henne: Hun var nylig den eneste vinneren av en $ 310.5 million Powerball lotteri.

"Hvis målet er å bedrive den maksimale utbetalingen, er den beste strategien å la lotteriets datamaskin generere en tilfeldig kombinasjon av tall det er mindre sannsynlig å bli duplisert av mange andre spillere, "skriver McGinty.

Så spesiell som det kan være å bruke jubileum og barns fødselsdager hver gang du spiller på lotteriet, ville det ikke være det enda mer spesielt hvis du kom hjem med en ekstra $ 300 millioner?

Din sving: Spiller du alltid de samme lotto tallene? Nå som du har lest dette, vil du endre dine veier?

Susan Shain, seniorforfatter for The Penny Hoarder, søker alltid eventyr på et budsjett. Besøk hennes blogg på susanshain.com, eller si hei på Twitter @susan_shain.

Skrive Inn Din Kommentar