Banker

Hvordan låne penger til familien Smart måte

Hvordan låne penger til familien Smart måte

Jeg er fast overbevist om at du ikke skal låne penger til noen av personlige grunner. Utlån til en bedrift er en investering, og bør behandles som en investering, men utlån til en venn eller et familiemedlem er annerledes, og bør ikke behandles som en investering.

Grunnen til at dette emnet kommer opp på denne tiden av året likevel har å gjøre med å betale for college. Akkurat nå, videregående studenter er utdannet og ser på hvordan å betale for høgskolen i høst. Noen ganger (og oftere at det skulle skje) blir venner og familie truet inn i denne samtalen og ender med å låne ut til et familiemedlem.

Hvis du skal låne penger til familie uansett grunn (det være seg skolen eller å starte en bedrift), er dette den smarte måten å gjøre det på.

Lån penger til familie for en bedrift

Si at din beste venn nettopp startet en fantastisk virksomhet, og han ba deg om å bidra med litt oppstartskapital. Jeg anser dette for å være en rimelig forespørsel - du vet aldri, virksomheten kan være neste Facebook, og du kan pensjonere som milliardær. Imidlertid må du i mellomtiden sørge for at du er beskyttet.
Hvis du låner penger til en oppstart, fastslå hva du vil motta i retur. Eierskap, fortjeneste deling, noe? Sørg for at dine rettigheter som grunnlegger er tydelig skrevet ut i eventuelle oppstartsdokumenter. Dette kan være LLC eller Corporation papirarbeid, eller det kan være en enkel signert avtale mellom partnere (hvis et partnerskap). Uansett forretningsmessig juridisk format, sørg for at du og alle partnere er enige om hvordan eierskapet skal deles opp, og sørg for at alle har en signert og notarisert kopi.

Ethvert godt skrevet, signert og notarisert dokument kan brukes til å etablere eierrettigheter, men en god kilde til forhåndskrevne dokumenter er Nolo. Nolo tilbyr dokumenter av høy kvalitet som gjør det enkelt å etablere eierrettigheter innen oppstart.

Forstå Gjeld Investering Versus Equity Investering

Det er viktig å merke seg at hvis du gir penger i bytte for en del av eierskap, så er den eneste måten du får lån tilbake, hvis virksomheten er prospers.
Et mer typisk lån ville ha en tilbakebetalingstid, en rentesats, og kanskje en slags sikkerhet. Før du låner penger til en bedrift, bør du ha all informasjonen skriftlig, og kontraktene skal notiseres.

Før du investerer i en venns eller familiens oppstartsvirksomhet (eller låne penger til sin virksomhet), bør du vurdere hvorvidt du kan følelsesmessig håndtere, ikke bli betalt tilbake. Alle lån kommer med risiko for mislighold, og alle investeringer kan gå til null. Dette gjelder spesielt i oppstartsverdenen. En oppstartsvirksomhet kan mislykkes, og du vil ikke at forholdet ditt skal mislykkes med det (og husk, 80% - 90% av alle oppstartene mislykkes). Hvis du ikke tror at du kan tilgi tapet av investeringen, er det bedre for alle hvis du avstår fra å låne penger.

Det kan virke motløsende eller bety å si nei til venner eller familiemedlemmer, men det er bedre å si nei på forhånd enn å se et forhold oppløse fordi du ikke sa nei tidligere.

Kanskje vurdere Peer To Peer Utlån

Hvis du er interessert i utlån til en oppstartsvirksomhet, men du ikke vil tilbake dine venner, bør du vurdere å se på nettsider som Prosper eller Lending Club, som gir deg mulighet til å låne penger, sette rentene du er villig til å godta og diversifisere blant flere oppstart. De er gode måter å overbelaste dine avkastninger på penger, men du må huske at alle lån har en risiko for mislighold.

Å låne til mer etablerte virksomheter, bør du vurdere å kjøpe bedriftsobligasjoner eller bedriftsfond. Bedriftsobligasjoner er lån til mer etablerte selskaper. Store selskaper bruker bedriftsobligasjoner til å samle inn penger til et kapitalintensivt prosjekt når de ikke vil vanne ned aksjeverdien ved å utstede flere aksjer. Bedriftsobligasjoner gir investorer kontantstrømsmuligheter, men høyt nominelle obligasjoner har ofte lave renter. Du kan undersøke og kjøpe bedriftsobligasjoner gjennom Scottrade og andre elektroniske aksjemegler.

Lån penger til familie for en personlig grunn

Utlån av penger for å hjelpe en venn eller et familiemedlem i nød er en enda vanskeligere situasjon. På den ene siden vil du ikke ha dem overkastet på banken, gå inn i kredittkortgjeld eller pawning sine beste eiendeler, men i de fleste tilfeller vil du ikke ha noen måte å garantere at vennene dine eller familiemedlemmet vil betale deg tilbake.
Noen eksperter antyder at i stedet for å låne penger til venner eller familiemedlemmer, bør du gi dem penger som en gave. På den måten kan du beskytte forholdet, og begrense dine tap til det du har råd til å gi bort.

Andre økonomiske eksperter mener at det noen ganger er hensiktsmessig å låne penger til familiemedlemmer, hvis du har god grunn til å tro at dine venner eller familiemedlemmer vil betale deg tilbake. For eksempel, hvis du har en søsken som trenger penger til å betale for college, kan du være villig til å låne dem penger til en bedre rente enn regjeringen eller private långivere vil gi til dem. I et annet scenario kan en venn føle en kontant klemme under en større livsovergang, men når de er tilbake på føttene, stoler du på at de vil betale deg tilbake i sin helhet. Under disse omstendighetene (og mange andre) kan det være verdt å låne penger til et familiemedlem eller en venn.

Bryr du deg om pengene blir betalt tilbake?

Før du låner penger til en venn eller et familiemedlem, spør deg selv om du fortsatt bryr deg om personen hvis du aldri ser pengene igjen.Hvis du ikke kan ærlig svare ja, så lån ikke pengene. Men hvis du bestemmer deg for å låne penger til en venn eller et familiemedlem, behandle lånet som en seriøs økonomisk transaksjon.
Et lån til et familiemedlem eller en venn bør ikke være et håndtrykk-avtalen; For å beskytte deg selv må du formalisere det. Selv om du låner noen få hundre dollar uten interesse, er det verdt for begge parter å behandle lånet som en forretningsavtale.

Sett en rente og tilbakebetaling vilkår som du begge er enige om er rettferdig, og signere dokumenter som staver ut vilkår og betingelser for lånet. Du kan til og med ønske å vurdere å samle inn sikkerhet, ligner en vanlig utlåner. For eksempel kan du be om å være på tittelen også, og deretter overføre tittelen når gjelden er betalt. På den måten, hvis de ikke betaler, i det minste har du eierskap i aktivet også.

Hvis du låner ut en stor mengde penger, bør du vurdere forberedte dokumenter fra et nettsted som Nolo for å være sikker på at kontrakten holder opp til lovlig gransking. Du kan til og med ønske å signere kontrakten foran en notarius publicus. På den måten er signeringen av papirene enda mer legitim.

Hvis en av partene ikke er villig til å formalisere avtalen, betyr det sannsynligvis at lånet ikke er en god investering. I så fall kan du enten peke dem mot Prosper, Lending Club eller deres bank eller kredittforening for et personlig lån. Hvis de ser etter penger til å betale for høyskole, send dem til nettsteder som Troverdig, hvor de kan sammenligne utlånsmuligheter for studielån og til og med personlige lån.

Utlån av penger til familie og venner krever forsiktig navigasjon gjennom farlig vann. Det kan være bedre å si nei enn å risikere å skade et forhold over tapte penger, men hvis du bestemmer deg for å låne, må du låne penger på den smarte måten.

Lesere, hva er dine tanker om "smart" utlån til venner og familie?

Skrive Inn Din Kommentar