Penger

Vil du flytte til Europa? Slik er denne jenta blitt en barnepike i Frankrike

Vil du flytte til Europa? Slik er denne jenta blitt en barnepike i Frankrike


Drømmer du om å bo i Europa?

Å sitte på kafeer, spise bakverk og lære et nytt språk?

Ashley Fleckenstein gjorde.

Men, som de fleste unge amerikanere, hadde hun ikke pengene til å bare plukke opp og gå - heller ikke de riktige kvalifikasjonene for å få en heltidsjobb i utlandet.

Så hun bestemte seg for å finne arbeid i et felt mange av oss har erfaring med: barnepass. Hun bestemte seg for å bli au pair.

Du har kanskje ikke hørt ordet før, men et au pair er egentlig en internasjonal barnepike.

Og hvis du er ung, åpent og godt med barn, kan det være nøkkelen til å bo i utlandet.

Hva er en Au pair?

Et au pair er en ung mann eller kvinne - vanligvis mellom 18-30 år - som jobber for en utenlandsk familie i bytte mot rom, bord og kulturutveksling.

De fleste au pair jobber er i Europa, noe som gjør det til en enkel måte å leve i denne dyre delen av verden - uten å gå i stykker.

Fordi Fleckenstein ønsket å lære fransk, jobbet hun for en familie utenfor Paris.

Timer og plikter varierer avhengig av land og familie - men generelt vil du være ansvarlig for barnepass og lett husarbeid for mellom 20 og 40 timer per uke.

"Hver familie er annerledes," forklarer Fleckenstein. "Du kan være ansvarlig for alt fra trippelbarn til to tenåringer."

Ditt opphold i utlandet vil være midlertidig, og varer vanligvis maksimalt ett år. Avhengig av landet kan det hende du må ta et språkkurs for å opprettholde visumet ditt.

I bytte for arbeidet ditt vil du motta gratis overnatting, mat og helseforsikring, samt en liten ukentlig stipend.

Det er dessuten selvfølgelig den uvurderlige opplevelsen av å bo i utlandet og nedsette deg selv i en ny kultur.

Hvordan kan du finne au pair jobber i utlandet?

Inntil nylig matchet au pair byråer de fleste au pair med sine familier.

Men i disse dager kan du ta saker i egne hender ved å søke på nettet.

Her er noen ressurser:

  • AuPairWorld: Dette er det mest populære nettstedet for å finne au pair-jobber. Den har over 8000 familier i sin database og er GRATIS for au pair å bruke. Det gir også svar på alle dine au pairings vanlige spørsmål.
  • AuPair.com: Selv om det ikke er så populært som AuPairWorld, er dette fortsatt et solidt valg for å finne vertsfamilier.
  • Arbeid i utlandet som au pair eller barnepike: Dette innlegget gir en generell oversikt over au pairingskulturen i forskjellige land i Europa, og er et godt sted å begynne med forskning.
  • Liste over au pair byråer: Hvis du tror at du vil ha litt ekstra håndhold, prøv et byrå.
  • Au pair mamma: Denne bloggen er fra vertsfamiliens synspunkt, men har også nyttig informasjon for aspirerende au pair.

Merk: Hvis du vil au pair i USA (som ikke-statsborger), Sveits eller Norge, kan du søke på jobb på nettet, men til slutt må du bruke et byrå for å ordne papirarbeid og visum.

Hvor mye tjener au pair?

Å jobbe som au pair er ikke en god måte å bli rik på.

Det er imidlertid en fin måte å tilbringe et år som bor, jobber og lærer i utlandet.

Hvis du dyrker dette perspektivet, får du en mye bedre sjanse til å nyte din opplevelse.

Når det er sagt, må alle vertsfamilier gi innkvartering (ofte i eget hjem), mat, helseforsikring og "lommepenger" for sine au pairer.

Noen familier kan betale for halvparten av flybilletten der, og andre kan også betale for busskort, mobiltelefonregning og språkkurs.

Mengden lommepenger du tjener, varierer mye, men må oppfylle hvert lands minimumsstandarder.

Mye av din erfaring og kompensasjon vil avhenge av familien, så det er viktig at du avklarer alt før du godtar en stilling.

Fleckenstein tjente 125 euro per uke, og hennes vertsfamilie betalte for sin språkskole, flybillett og mobiltelefon - men ikke hennes t-banepass.

På bloggen hennes har hun en rekke andre au pairer. Man tjente 85 euro per uke i Frankrike, mens andre tjente 340 euro per måned i Nederland og 400 euro per måned i Tyskland.

Her er minimumslønnene i flere populære land:

  • Australia: $ 640 til $ 800 per måned
  • Frankrike: $ 310 til $ 370 per måned
  • Tyskland: $ 306 per måned
  • Norge: $ 655 per måned
  • Spania: $ 235 til $ 330 per måned

"Be alltid om en høyere lønn enn de vil gi deg," sier Fleckenstein. "Forhandling er nøkkelen."

Hva bør Au Pairs forvente?

Leter du etter flere råd? Her er hva noen andre tidligere au pairer har å si.

På realistiske forventninger ...

"Muligheten er mindre å lage og spare mye penger og mye mer om å ha mulighet til å fordype seg i et annet land og en kultur," sier Janine Sobeck.

"Jeg var komfortabel i familiens hjem, og pengene jeg tjente, tillot meg å utforske omkringliggende områder, nyte mat og tilegne seg noen elskede minner."

På Velge en familie ...

"Følg tarmene dine", oppfordrer Alex Butts."Dine instinkter er sterke; du kan fortelle hvilken familie du skal elske og skal elske deg tilbake. "

"Jeg tilbrakte timer på Au Pair World. Jeg snakker HOURS. Jeg byttet e-post med flere familier og Skyped med om lag fem. Utforsk dine valg og ditt hjerte vil lede deg på den riktige måten.

På levende arrangementer ...

"Hvis du bor sammen med familien, lærer du mer av språket - men hvis du har din egen leilighet, blir du mindre stresset og har et bedre samfunnsliv, sier Fleckenstein.

På forhandlinger ...

"Familien gir alt rom og brett, mat og helseforsikring for deg," sier Hanley Russell. "Jeg var ansvarlig for mine toalettsaker, mat når ute, mobilregning og treningsmedlemskap."

"Noen familier gir tog / busspass - og jeg anbefaler på det sterkeste å be om en av disse når du forhandler," forklarer Russell.

"Jeg ville ha spart så mye penger hvis jeg hadde en. Hvis det er noe du vil, spør i begynnelsen. Det er mye mindre vanskelig enn å spørre når du er her. "

På isolasjon ...

"Når du velger en familie, bør stedet være en primær faktor," forklarer Rachel Ward.

"Du vil være alene med barn i stedet for å jobbe med andre voksne, og begrense nettverksmulighetene dine ... Uansett hvor du beveger deg, forstår det som au pair, vil du uten tvil bruke mye tid alene og må spørre deg selv hvordan du håndterer ensomhet.”

For de unge, eventyrlystne og brutte, arbeider utenlands som au pair er en fantastisk måte å bo i et fremmed land og utvide horisonter - og kanskje få en helt spesiell andre familie.

Din sving: Vil du jobbe som au pair i utlandet? Hvor vil du mest leve?

Susan Shain, seniorforfatter for The Penny Hoarder, søker alltid eventyr på et budsjett. Besøk hennes blogg på susanshain.com, eller si hei på Twitter @susan_shain.

Skrive Inn Din Kommentar