Penger

Hva CFPB ønsker deg å vite om Credit Repair Services

Hva CFPB ønsker deg å vite om Credit Repair Services

Consumer Financial Protection Bureau har innlevert føderale klager mot fire kreditt reparasjonsselskaper som lovet å hjelpe kundene å øke sine kredittpoeng mot et gebyr.

Ifølge CFPB overtrådte de fire California-baserte selskapene - Prime Credit LLC, IMC Capital LLC, Commercial Credit Consultants og Park View Law - flere føderale lover.

Selskapene og deres ledere blir anklaget for å belaste forbrukeravgift før de leverer tjenester, overseller fordelene med sine tjenester og unnlater å avsløre begrensningene av "pengene-tilbake-garantier" de annonserte for å få tillit til potensielle kunder.

CFPB anbefaler finanskjøpene selskapene til sammen 2 millioner dollar.

Hva CFPB sier selskapet gjorde feil

Ifølge CFPB krever føderal lov som selskaper som er nevnt i klagen for å bevise at de er i stand til å levere på de lovede resultatene før de kan samle inn noen betaling.

CFPB anklager hver av de fire selskapene for å lade hundrevis av dollar bare for å gjennomgå kundens kreditt historie og registrere dem for tjenesten. Da ville selskapene belaste en ekstra $ 89,99 hver måned for å fortsette tjenesten uten å øke sine kunders kredittpoeng betydelig, sier CFPB.

Mens selskapene også tilbys penger tilbake garantier for utilfredse kunder, sier CFPB at mange aldri var i stand til å samle inn fordi bare de som stakk sammen med selskapet i minst seks måneder uten resultater kvalifisert for garantien. Enhver som forlot fort, forkastet sine rettigheter under garantien, ifølge klagerne.

Til slutt sier CFPB at selskapene ofte lokket på kunder som sliter økonomisk med løftet om at de ville fjerne nesten alle negative markeringer på kreditt og dramatisk øke sine kredittpoeng. Kunder betalte høye avgifter i håp om å forlate med betydelig høyere kredittpoeng, men selskapene manglet bevis for å støtte disse påstandene, ifølge klagerne.

Tenker på å ansette et kreditt reparasjon selskap? Vurder dette først

Mens selskapene som ble kalt i klagen og deres klienter, hovedsakelig var basert i California, gjør andre selskaper over hele landet lignende krav til hva de kan gjøre for kredittpoengene dine.

Mens noen kan være nyttige, vil vi beskytte vår Penny Hoarding-familie fra de dårlige eplene.

For det første er det ingen god grunn til å betale et selskap bare for å vurdere kreditthistorikken din. Du kan bruke en tjeneste som Credit Sesame for å beregne kredittpoengene dine og overvåke eventuelle endringer gratis.

Hvis du ønsker å hoppe over å ansette et kreditt reparasjonsfirma helt, gir Credit Sesame deg også tips om hvordan du øker kredittpoengene dine.

Hvis du føler at du trenger ekstern hjelp, her er hva CFPB mener du burde vite før du betaler for kredittreparasjonstjenester.

1. Hvis selskapet krever forhåndsbetaling, kjør

I henhold til lov om kredittreparasjoner, et kreditt reparasjonsfirma kan ikke belaste deg noen penger før etter at den fullfører tjenesten.

Hvis selskapet bruker telemarketing, kan det ikke kreve avgifter før det kan produsere en kredittrapport minst seks måneder etter at de lovede resultatene som viser at det oppfyller sine løfter til deg. Så, hvis et kreditt reparasjonsfirma som bruker telemarketing lovet deg en 100 poeng kreditt score økning på seks måneder, kan det ikke samle sin avgift til det viser at det oppfylte sitt løfte 12 måneder senere.

"Noen selskaper vil strukturere månedlige betalingsplaner for å unngå dette kravet, og du bør vite at ingen form for forhåndsbetaling er lovlig," sa CFPB.

2. Hvis det høres for godt ut til å være sant, er det sannsynligvis det

Hvis selskapet du vurderer å ansette har lovet en bestemt poengsum økning på kort tid, ikke tro det. Oppdatering av en kredittrapport tar tid, og ingen kan garantere en bestemt poengsum.

3. Hvis selskapet ikke klart kan forklare sin prosess, er det et rødt flagg

Vi forstår det. Grunnen til at du ville ansette en ekspert er at denne prosessen kan bli komplisert. Du betaler dem for å være ekspertene, slik at du ikke trenger å være en.

Men hvis firmaet du vurderer å ansette, ikke klart kan forklare hvordan det planlegger å reparere kreditt og øke poengsummen din, er det et tegn noe kan være galt.

Pass på at du forstår prosessen, vet nøyaktig hvor mye tjenesten vil koste og ha en skriftlig kontrakt som skisserer alt dette. Du trenger kontrakten for å avgjøre om selskapet leverte på sine løfter og unngå eventuelle overraskelser når det er på tide å betale.

4. Hvis selskapet ber deg om å lyve, ikke gjør det

CFPBs siste ord med forsiktighet: Aldri ansette et selskap som ber deg om å feile fakta.

For eksempel kan et mindre enn anerkjent selskap gi deg råd til å opprette en ny kredittidentitet med et arbeidsgiveridentifikasjonsnummer i stedet for ditt personnummer. CFPB anbefaler ikke å følge dette skyggefulle råd.

Hvis du ansatt en av California-selskapene eller et annet selskap i en hvilken som helst annen del av landet, og hadde en lignende opplevelse, rapporter den til CFPB.

Opplysning: Våre venner sluttet å invitere oss fordi vi alltid graver for løs forandring mellom deres sofaer. Vi bruker tilknyttede lenker i stedet, så vi blir fortsatt invitert til noen få fester.

Desiree Stennett (@desi_stennett) er en stabforfatter på The Penny Hoarder.

Skrive Inn Din Kommentar