Penger

Her er hva du lærer når du jobber hos Ben & Jerry i 35 år

Her er hva du lærer når du jobber hos Ben & Jerry i 35 år

Jeg tror ikke jeg noen gang har møtt noen som ikke liker Ben & Jerrys iskrem.

Jeg har til og med brukt en persons favoritt Ben & Jerrys smak som en del av kriteriene mine mens de bestemmer om vi skulle gå på en annen dato eller ikke.

Fordi seriøst: Phish Food er objektivt bedre enn Cherry Garcia - og hvis du ikke er enig, vil det bare ikke fungere mellom oss.

Men har du noen gang gravd din skje i en perfekt halvliter og lurte på: Hvordan gjør de det helt sfæriske "kjerne"Av ostekake, eller få de bare-så virvler?

Althea Sherwood vet. Hun har jobbet hos Ben & Jerry i 35 av de nesten 40 årene som har vært i virksomhet.

Dream Job: Hvordan lage en karriere i is

Det er ikke overraskende at Sherwood holdt jobben sin med det Vermont-baserte iskrem selskapet for den beste delen av karrieren hennes.

Ben & Jerry er kjent for sin progressive politikk, herunder å betale sine ansatte en lønnsom lønn som nesten er dobbelt så stort som det nasjonale minimumet, ifølge nettsiden.

I tillegg belaster selskapet store verdier - blant annet sosiale tiltak for å "gjøre verden til et bedre sted."

Og det er denne spennende perk: "Jeg har kjent Ben og Jerry for det meste av livet mitt," sier Sherwood.

Uh, ja, vær så snill.

Arbeider på Ben & Jerrys produksjonsgulv

Atlanterhavets Bourree Lam måtte velge Sherwoods hjerne om å jobbe i isbiz-biz. Sherwood har jobbet nesten hver eneste stilling, men i dag er hun på produksjonsgulvet.

Og det viser seg, noen av de mest fristende smaker er like finicky som du kan tenke deg.

"Det er noen smaker som er veldig arbeidsintensive [sic]," sier Sherwood. "Som, Cake My Day, var en forferdelig smak å løpe."

Det er fordi de vakkert svirlede kombinasjonene kommer sammen via et komplekst system av materrør. Ingrediensene må være akkurat den rette temperaturen, eller de kan slå seg til mush. Og akkurat den rette mengden is og fylling må settes gjennom rørene, eller de vil bli tilstoppet.

I noen tilfeller må rørets lengde og bredde bli revurdert for å finne ut hvordan man lager en bestemt ingrediens i pinten raskere.

"Det er mye matematikk til det," forklarer Sherwood.

Hun har også det privilegium å være Vermonts første melkpasteurizer, en tittel hun tjente år siden, da Ben & Jerrys etterspørsel overgikk tilbudet det hadde vært innhentet fra statsuniversitetet.

For å holde tritt med ivrige iskjøpskjøpere måtte selskapet lage sin egen blanding - så sendte Sherwood i skole for å lære å pasteurisere. Det var hardt arbeid, men hun elsket hvert minutt av det.

"Det var gøy. Det var spennende, sa hun til Lam. "Det var veldig opptatt. Du brukte ditt sinn og din kropp mye. "

Men så utvilsomt fantastisk som å jobbe i is, høres hele livet, til slutt er det akkurat som alt annet: Det kommer ned til de menneskene du deler den med.

Og Sherwoods kolleger har gjort jobben så mye mer perfekt.

"Jeg har møtt så mange fantastiske mennesker som jobber her," sier hun. "Det er en slags corny ting der de sier:" Det er en familie her. "Det er mer enn det. Jeg har ikke engang ordene for det. "

Og ingenting bringer en familie sammen bedre enn å dele litt deilig iskrem - uansett hvilken smak du velger.

Din sving: Vil du jobbe i en iskremfabrikk? Hva er din favoritt smak av Ben & Jerry?

Jamie Cattanach er en stabforfatter på The Penny Hoarder. Hvis du er hva du spiser, er hun sannsynligvis som 60% Ben & Jerry.

Skrive Inn Din Kommentar