Liv

Denne studien sier grader i disse majors er mest fornøyd med sine jobber

Denne studien sier grader i disse majors er mest fornøyd med sine jobber

Å gå på college er en morsom og spennende tid.

Gjøre store beslutninger på college som potensielt kan påvirke resten av livet ditt? Ehhh, ikke så mye.

Mens du velger en høyskolehøgskole, kan det virke naturlig for noen, det er en kilde til stress for andre. Jeg mener, college er en stor investering. De av oss som betaler tilbake studielånets gjeld, kan bekrefte det.

Du vil gjøre de riktige valgene, men på 18, 19 eller 20, hvem skal si at dine pedagogiske interesser vil fortsette å ringe sant eller at graden du får, vil gi deg trygg jobb? Det er ingen krystallkule, og at usikkerheten noen ganger fører til andre gjetning.

Trade-schools.net undersøkte over 1.000 akademikere for å finne ut om de følte seg fornøyd med deres store valg, eller hvis de ønsket at de ville ha gjort en annen beslutning. Her er hva de fant ut.

STEM er varmt

Nyutdannede som valgte en major innenfor fagområdene vitenskap, matte og teknologi var mest fornøyd med utdanningsbeslutningen, med regnskapsmessige storheter som rapporterer det høyeste nivået av tilfredshet.

Faktisk fant studien en god del av kandidater som hadde hovedfag i andre felt ville ha hatt hovedfag i vitenskap, matte eller teknologi hvis de fikk en overføring.

  • Offentlige og sosiale tjenester majorer: 18%
  • Kunst og humaniora majors: 21%
  • Helse og medisin hovedfag: 23%
  • Bedriftsledere: 24%
  • Samfunnsvitenskapelige hovedområder: 28%
  • Tverrfaglige studier majorer: 28%

Derimot rapporterte de som studerte kunst og humaniora mye lavere nivåer av tilfredshet. Kun 45,7% av engelskspråklige og 48,4% av de store kunstnærerne var fornøyd med sine valg.

Følg pengene

På spørsmål om hvorfor de ville ha endret seg store, Den mest populære grunnen var å gå med et felt som ville gi mer verdi. Den neste mest populære grunnen til å bytte majors var mangel på ledige stillinger tilgjengelig i kandidatenees valgte felt.

Foreldrekontroll av en valgt majoritet hadde minst innflytelse på hvorfor studenter ville endre sitt fagområde. Beklager mamma og pappa!

En stores påvirkning på karrierevalg

Selv om du kan slippe tusenvis av tusen for å få en grad i et bestemt fagområde, vet vi alle at det ikke garanterer at du ender med å jobbe i samme felt.

Av de undersøkte, 79% av kandidatene som studerte helse og medisin og 70% av de som studerte virksomheten funnet jobb i et beslektet felt etter college.

På den andre enden av spekteret var det kun 39% som studerte kunst og humaniora og 38% som hadde hovedfag i tverrfaglige studier, som rapporterte å jobbe i en relatert arbeidsgruppe etter eksamen.

Det er vanskelig å gjøre en slik monumental beslutning i sena tenårene dine eller tidlig på 20-tallet, som vil ha en stor (ordspill beregnet) effekt på karrieren din, livstidsinntektene og i hovedsak din livsstil. Men å gå ut i det ukjente er alt en del av reisen.

Nicole Dow er en stabskribent på The Penny Hoarder. Hun forandret sin major fra biologi til å skrive ut journalistikk under hennes ferske år på college.

Skrive Inn Din Kommentar