Penger

Denne fyren ga opp på bankene - til han lærte om denne

Denne fyren ga opp på bankene - til han lærte om denne


Cole Sartell, 26, har ikke de mest kjente minner fra sin tidligere bank.

"Det var som å balansere på trapeze," beskriver han.

Mellom minimumsbeløpet og de nødvendige månedlige debetkorttransaksjonene følte Sartell som om han var på en høy ledning hver måned, og prøvde ikke å falle i en pit av avgifter.

Han hadde bare byttet til Wells Fargo's sjekkkonto fordi det var der arbeidsgiveren hans bodde på sin 401 (k) og helse sparekonto. Sartell ville bare gjøre livet enklere - holde pengene sine på ett sted og overvåke det fra en enkel app.

Men da han forlot jobben, hadde han ingen grunn til å holde fast ved den store banken. Dessuten var han ikke begeistret med det han hadde sett på nyheten - de rapporter om falske kontoer.

"Det var latterlig," sier han. "Og å se unnskyldningene de gjorde opp ..."

Av de grunnene sluttet Sartell sin sjekkliste (men ikke uten noen sass fra en teller først) og flyttet pengene sine til en lokal kredittforening i en nærliggende by Brookings, South Dakota.

Han var fint der - følte seg som om pengene hans var sikre og institusjonen verdsatt ham som kunde. Han savnet absolutt ikke de ekstra kostnadene. Han hadde planer om å bli og unngå store banker for alltid.

En dag, omtrent et år etter å ha byttet til sin kredittforening, kom Sartell over en annonse for en lite kjent, nettbasert bankkonto med aspirasjon. Noe om det fikk ham til å revurdere sine meninger på bankene.

Hvorfor Aspiration appellerte til denne trette bankkunden

Ironisk nok så den annonsen Sartell fra oss, The Penny Hoarder.

Men han sier at han ikke var 100% solgt ennå.

"Jeg skulle ikke bare legge inn mine personlige opplysninger og registrere meg," sier han.

Han bookmarked siden og returnerte senere for å grave inn.

Her er hva han lærte om Aspiration Summit Checking Account:

  • Han trengte bare $ 10 for å åpne en konto, og det var ingen minimumsbalansekrav, noe som betyr at han ikke måtte bekymre seg for å tåle på den trapesen.
  • I tillegg har banken ingen skjulte avgifter - ingen minimumssaldo, ingen minimumsinnskudd og ingen månedlige serviceavgifter. Faktisk, gjennom sin "Pay What Is Fair" -modell, kunne han velge hva han ønsket å betale per måned for tjenesten, selv om det var $ 0.
  • Han ville faktisk tjene penger ved bruk av kontoen - 0,25% i renter på en saldo mindre enn $ 2500 og 1% i renter på en balanse på $ 2500 eller mer.
  • Han kunne bruke noen minibanker i verden og ville få refundert for eventuelle avgifter. Ja, selv eksterne minibanker i Sør-Dakota.

Visst, alt dette var fint og dandy for Sartell, men det som virkelig solgte ham, var Aspirations gode holdning, noe han aldri hadde opplevd med en bank.

For en, gir Aspiration 10% av hver dollar det gjør til veldedige organisasjoner.

"Jeg mener, det er banker i byen, og de skal gjøre kampanjene der de donerer $ 200 til kreft når du åpner en konto, sier Sartell. "Men hva de gjør, virker mer som en markedsføringskamp. Aspirasjon er mer konsistent. "

For det andre gir det sine kunder en AIM, eller Aspiration Impact Measurement.

Dette tillater ham å overvåke sine utgifter og hjelper ham til å handle på andre virksomheter som gjør det bra. "Folk" -poengsatsen vurderer selskaper på beregninger som lønn for ansatte, tilgang til helsevesen og arbeidsstyrkenes mangfold. "Planet" -poenget ser på selskapers klimagassutslipp, energieffektivitet og bruk av fornybar energi.

"Jeg vet at du ikke kan være perfekt med enhver beslutning," sier Sartell. "Men jeg vil føle meg godt om hvor jeg legger pengene mine."

Av alle disse grunnene ble Sartell solgt. Han registrerte seg ved å sende inn sin e-postadresse. Han mottok en epost, og det tok omtrent fem minutter å fullføre prosessen.

Hans eneste klage? Sartell sa at han ikke var begeistret, han måtte vente to dager for å bli godkjent. Han sier at han er en veldig utålmodig person.

Seks måneder senere, her er Sartells gjennomgang av aspirasjon

Det har vært seks måneder siden Sartell åpnet sitt Aspiration Summit Checking Account, og han er fornøyd med beslutningen han gjorde.

Først elsker han bankens app. Det er enkelt og rent.

For det andre elsker han at han kan bruke hvilken som helst minibank i verden og få refundert avgiftene.

Når han ble spurt om han savnet å ha en murstein og bankplass, sa Sartell, "Jeg kan ikke fortelle deg sist gang jeg faktisk gikk inn i min egen bank. Den eneste gangen jeg går inn er om jeg kan få en nedsatt filmbillett eller for å se om jeg kan få et lån. "

Så nei, han savner det egentlig ikke.

Faktisk har Sartell anbefalt Aspiration til venner og kollegaer. Når de registrerer seg med henvisningskjemaet, får begge parter $ 25 til å donere til en veldedighet etter eget valg. Han sier at hans $ 25 vil gå til noen veldedighet som hjelper fôr barn.

Sartells neste skritt er å spare litt mer penger. Når han føler seg komfortabel, planlegger han å åpne en Aspiration Redwood Investment-konto som vil tillate ham å investere i årsaker han tror på. I tillegg kan han starte med bare $ 100.

For øyeblikket er Sartell mer enn fornøyd med sin kontrollkonto - den lille ol han først hørte om på Facebook etter at han hadde gitt opp på banker. Men han veier sine muligheter for fremtiden.

"Jeg vurderer faktisk å flytte alt [til aspirasjon], sier Sartell, og henviser til pengene han fortsatt har med sin lokale kredittforening.

Hvis du kan forholde seg til Sartell altfor godt, lære mer om Aspiration, og registrer deg gjennom sin sikre plattform her.

Vi kan få kompensasjon fra Aspiration for å fremme selskapet, men vi ble ikke betalt for dette spesifikke intervjuet. All rapportering er vår egen.

Carson Kohler (@CarsonKohler) er en stabforfatter på The Penny Hoarder. Hun banker også med Aspiration, og like rart som det høres ut, knytter hun seg helt til Sartell over deres felles kjærlighet til banken.

Skrive Inn Din Kommentar