Penger

6 Smart måter å tjene penger som en sjakk spiller, selv om du ikke er profesjonell

6 Smart måter å tjene penger som en sjakk spiller, selv om du ikke er profesjonell


Jeg pleide å satse på sjakk spill med venner og kollegaer. Jeg satte aldri mer enn $ 5 eller $ 10, og i mitt beste år vant jeg sannsynligvis mindre enn tusen dollar.

Det var bare moro for meg, men der er måter å tjene gode penger fra sjakk. Her er seks av dem:

Vær en sjakk Hustler

Å spille sjakk i byparker for $ 5 til $ 20 er vanlig, men de økonomiske fordelene varierer, minst sagt. For en artikkel om sjakkhustling, gikk Joe Weisenthal til Washington Square Park i New York og fant at hans første motstander, Leroy Mack, bare utgjør $ 60 per dag med fem minutters spill (fem minutter på hver spilleres klokke).

Jessica Dimmoc av New York Times fant hustlers som lager $ 150 til $ 200 å spille sjakk på gode netter på Union Square. De gjør det beste når de har faste spillere som liker spillet nok til å miste $ 10 eller $ 20 å spille noen kamper hver uke.

Noen spillere er sanne hustlere som vil miste et spill med vilje for å få en motstander til å satse stor på neste kamp. De fleste bare stoler på sin ferdighet og gjennomsnittlig sjakk spillerens ukjenthet med fart sjakk i et distraherende miljø.

Er det lovlig? På en måte. Weisenthal sier at politiet i New York ikke bryr seg om små innsatser av denne typen, så lenge ingen stoffer er involvert. Lover varierer rundt i landet, men de fleste stater tillater små innsatser blant "venner." For eksempel kriminaliserer Minnesota loven innsatser for penger bortsett fra de som er "private, sosiale spill".

Da jeg spilte for penger, mistet jeg aldri med vilje eller gjorde noe uærlig, men jeg knuste tallene. Hvis jeg for eksempel vunnet omtrent 80% av tiden mot en gitt motstander, ville jeg tilby å satse min $ 5 til hans $ 2 for å lokke ham til å spille blitz-spill (vanligvis fem minutter).

Forresten, jeg er ikke så god på sjakk; Jeg vant penger fordi jeg satser mot svakere spillere.

Spill i turneringer

Magnus Carlsen vant $ 1,5 millioner for å plassere først i 2013-sjakkmesterskapet - i en alder av 22 år! Det handler om så godt som det blir å spille sjakk for penger.

Du kan imidlertid vinne anstendig premiepenger ved ulike mindre turneringer. For eksempel, hvis du liker raske spill (min favoritt) og er en god spiller, kan du sikte på å vinne verdensblitz-mesterskapet. Denne konkurransen ble holdt i Dubai i år, og ti $ 40.000 premier ble utdelt til vinnere i ulike kategorier. Fortsett å se, og du finner mange turneringer rundt i USA hvor du kan vinne alt fra noen få hundre dollar til $ 1 million.

Før du blir for opptatt, bør du vurdere at sjakkmesteren Natalia Pogonina anslår at bare de 50 beste spillerne i verden gjør over 100 000 dollar per år. Hun sier, "En typisk begivenhet vunnet av en 2500 + GM har en premie på under $ 5000." ("GM" refererer til en Grand Master med en Elo System rating på 2.500 eller høyere.)

Spill på klubber

Du må være ganske god til å bli betalt for å dukke opp og spille noen spill, men Pogonia sier at dette er en av de viktigste måtene som "pre-elite grandmasters" lever. De får betalt $ 5000 til $ 20.000 for å konkurrere på en klubbhendelse.

Selg sjakkforsyninger og bøker

Hvis du elsker spillet, kan du kanskje selge alle sine relaterte produkter, fra bøker til brett og sjakkklokker. Det beste stedet å gjøre dette er nok online, selv om jeg har kjøpt brettspill fra andre spillere på vanlige sjakkmøter, så kanskje du kan finne alle sjakkgruppene rundt deg og planlegge en reisesalgsrute.

Gi sjakk leksjoner og coaching

Pogonia sier internasjonale mestere og grandmasters tar $ 20 til $ 50 per time for online coaching og leksjoner. Etter min erfaring, selv lavere klassifiserte spillere belaste minst $ 20 per time til coach nybegynnere.

Chess-lærere på Wyzant belaster mellom $ 35 og $ 50 per time, selv om nettstedet får 25% av det. Keen å lære? Vurder alternativer som Google Helpouts og Udemy også.

Skriv om sjakk

Til slutt, hvis du elsker sjakk og elsker å skrive, hvorfor ikke sette de to sammen? Du kan skrive artikler for sjakkmagasiner, skrive for sjakkelaterte nettsteder, starte en blogg eller skrive en bok og publiser den på Kindle.

Din sving: Spiller du sjakk, og har du noen gang tjent penger fra spillet?

Skrive Inn Din Kommentar