Banker

5 Smart Money Moves Du bør definitivt gjøre

5 Smart Money Moves Du bør definitivt gjøre

Personlig økonomi er faktisk ganske enkelt. Hvis du kan følge noen grunnleggende pengebestemmelser i en ung alder, kan du bygge rikdom og nyte pengene dine.

Selvfølgelig, bare fordi personlig økonomi er enkel betyr ikke at det alltid er enkelt. Hvis du er villig til å forplikte seg til en plan og sette inn noe hardt arbeid, kan du ha råd til livet du drømmer om.

Du kan starte med å mestre disse fem pengene trekkene.

1. Gjør din spareplan automatisk

Når du automatiserer din spareplan, trenger du ikke å bekymre deg for å glemme å overføre pengene. Og best av alt, når du automatiserer besparelsene dine, betaler du deg først.

For å komme i gang bør du velge en mengde penger som du kan få uten og sette opp for å bli tatt ut av lønnsslippet ditt så snart det treffer banken. Når pengene er ute av syne, vil det være ute av tankene, og du vil være på vei til et stort besparelsesbeløp.

Selv om du bare har en liten sum penger til å dele med deg, bør du gå videre og sette opp uttakene. Du kan alltid øke beløpet i fremtiden.

2. Lagring for pensjonering

Hvis arbeidsgiveren tilbyr en 401 (k) med en kamp, ​​ville det være en feil å ikke ta det. Det er best å begynne å investere for pensjonering når du er ung. Jo tidligere du begynner å spare de færre pengene du må dele med hver lønnsslipp. Og som vi nevnte i forrige uke, bør du selv investere når du har gjeld.

Du bør investere opp til arbeidsgiverens kamp, ​​men de fleste økonomiske eksperter anbefaler at du investerer 10-15 prosent av inntektene dine for pensjonering. Hvis dette virker for stort av et beløp, start små og arbeid deg opp. Å investere noe, selv små mengder, er bedre enn å investere ingenting.

Hva om arbeidsgiveren ikke tilbyr 401 (k)? Ikke bekymre deg. Du kan åpne en IRA relativt enkelt. Det er mange nettsteder som lar deg sette opp en IRA med noen få klikk på en knapp.

3. Betaling av gjeld

Hvis du har massevis av forbruksgjeld, må du lage en plan for å frigjøre deg fra det. For å gjøre dette må du frigjøre ekstra penger for å sette på hovedstolene. Du kan også jobbe med en sidejobb eller jobbe overtid for å tjene ekstra penger til å søke mot din gjeld.

Det er flere metoder du kan bruke til å betale av gjeld. Du bør undersøke dine valg og velge den som passer best for deg. Du kan starte med å lese noen personlige økonomibøker og blogger om gjeld.

Du må også sette opp et budsjett nå. Et budsjett vil hjelpe deg med å holde utgifter på sporet og holde deg mer ansvarlig.

Etter at du har betalt all din gjeld, får du mer penger til å spare, investere og bruke på morsomme ting.

4. Å gjøre mål

Hvis du ikke forteller pengene dine hvor du skal reise, vil det fortelle seg selv. Det er derfor du må gjøre mål for pengene dine.

Ved å gjøre mål for pengene dine blir du bedre organisert og mer i kontroll. Hvis du tenker på å kjøpe et hjem, bil eller annet stort kjøp i fremtiden, bør du bestemme hvor mye penger du trenger og kartlegge en plan for å komme deg dit. Du kan også bruke mål for å lagre for morsomme ting som ferier eller hjemmeoppussinger.

Å arbeide mot et mål vil hjelpe deg med å få fart. Det vil også bidra til å holde deg mer bevisst på kjøpene dine og ansvarlig for hvor pengene dine går.

5. Lag smart kjøp

Det er en forskjell mellom å lage billige kjøp og å gjøre sparsomme kjøp. Jeg pleide å være en til å alltid gå til billigere prisen, men når du bare kjøper av pris, får du noen ganger mindre kvalitet enn deg.

Når du kjøper varer som skal brukes i måneder eller år, må du se etter kvalitet og pris. Dette gjelder spesielt for kjøretøy. Heldigvis gjør internett til sammenligning av priser og produktanmeldelser enkelt å finne. Dra nytte av ressursene dine for å undersøke og finn det beste valget for pengene dine.

Å gjøre sparsomme kjøp nå, vil hjelpe deg med å spare mye penger i det lange løp.

Konklusjon

Disse fem pengene trekk vil hjelpe deg å bygge et solid økonomisk fundament. Ved å implementere disse pengene går inn i rutinen, vil du være på vei til en lys økonomisk fremtid.

Hvilke andre penger flytter tror du at du skal gjøre akkurat nå?

Skrive Inn Din Kommentar