Penger

Hvordan japanske selskaper bruker droner og kapsler til å motvirke overtid

Hvordan japanske selskaper bruker droner og kapsler til å motvirke overtid


Her på The Penny Hoarder, liker vi å hjelpe våre lesere til å finne måter å legge mer penger på i lommene.

Mens du tjener en lønnsslipp fra en god jobb, oppfyller dette oppdraget, er det absolutt ikke målet å sette overtid til poenget med å gjøre deg fysisk eller psykisk syk.

Det handler om å slå den rette balansen.

Tross alt, hvis du er overarbeidet og stresset ut til helsepunktet, du kan finne deg selv manglende arbeidsdager og møter dyre medisinske regninger. Og ingen vil det.

I ekstreme tilfeller har for mye overtid ført til døden. Business Insider rapporter om hvordan 31 år gammel japansk journalist Miwa Sado døde av kongestiv hjertesvikt i 2013 etter å ha jobbet nesten 160 timer overtid i en måned.

Hennes sak er dessverre ikke en isolert forekomst. Det er enda et ord på japansk språk - "karoshi" - det betyr "død fra overarbeid."

For å bekjempe problemet med overarbeid, ser noen selskaper i Japan på unike måter å dempe sin arbeidshumsk kultur.

Flau og irriterende arbeidere i hjemmet

Working Mother rapporterer at et japansk IT-selskap gjør at de ansatte har lilla "flau" -kapsler når de jobber sent.

Denne overarbeidet-shaming-metoden, foreslått av de ansatte selv, blir implementert bare en gang i måneden, men det har angivelig styrket overtidstiden med 50 prosent.

Men kanskje lilla er fargen din. Eller ideen om å ha på seg en kappe på kontoret gir deg mulighet. Men vil du holde deg og brenne midnattsoljen på jobben hvis en musikalsk drone svir rundt hodet ditt og spiller "Auld Lang Syne"?

Tre japanske selskaper ser på å utvikle nettopp det som et mål for å få sentarbeidere til å pakke opp sine eiendeler og gå hjem for kvelden, rapporterer Working Mother.

Disse uvanlige tiltakene for å stoppe overarbeidet, kommer kanskje ikke snart til USA, men det er definitivt interessant å se på hvor langt noen selskaper vil gå for å skape en følelse av balanse mellom arbeid og liv.

Mindre ekstreme tiltak for å hjelpe deg å finne en balanse

Lilla capes og sangdroner er ikke-boks-metoder, men hvis du sliter med balanse mellom arbeid og liv, vil du kanskje vurdere disse alternativene:

1. Ta fordel av ferien dager

Det er viktig å koble fra nå og da. Hvis jobben din tilbyr feriedager eller betalt tid, vennligst bruk dem!

Dette innlegget aksjer tips om hvordan du får mest ut av ferien din uten å bruke en masse penger.

2. Gjennomfør en Mindfulness praksis i arbeidsdagen din

Mens du klokker nøyaktig på slutten av din nødvendige åtte timer, høres det nydelig, det er alltid de dagene hvor arbeidsbelastningen krever bare litt mer tid.

For å unngå å føle seg overveldet med en overbelastet tidsplan, bør du vurdere å gjennomføre en kort, daglig oppmerksomhetstrening for å holde stressnivået i sjakk.

Dette innlegget deler en fem-trinns plan for å starte en vanlig praksis på jobb som tar opp bare fem minutter.

3. Vurder å jobbe hjemmefra

Noen ganger går det bort fra kontoret helt og holdende underverk for å oppnå balanse mellom arbeid og liv. Mange bedrifter i disse dager imøtekomme eksterne arbeidstakere.

Vi legger alltid inn nye jobbmuligheter hos ulike selskaper som ønsker å fylle jobber hjemmefra. Som The Penny Hoarder Jobs på Facebook for å holde seg i løkken!

Nicole Dow er en stabskribent på The Penny Hoarder.

Skrive Inn Din Kommentar